background img
banner
banner

Ο Βασίλης Μπούνας δηλώνει “παρών” στην προσπάθεια ανάκαμψης του ΠΓΣ | ΦΩΤΟ

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στη φετινή προσπάθεια του Παναιγιαλείου για ένα νέο ξεκίνημα και άμεση επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες, “επιστρατεύτηκαν” και κάποιοι έμπειροι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και παλαιότερα στην ομάδα. Εκείνη που ξεχωρίζει, είναι ασφαλώς του Βασίλη Μπούνα, επί σειρά ετών αρχηγού της “Μαύρης Θύελλας” τα προηγούμενα χρόνια, ο οποίος μαζί με τους συμπαίκτες του θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν τον Παναιγιάλειο στη Γ΄ Εθνική, δίνοντας το σύνθημα για τη μεγάλη επιστροφή. 0 34χρονος μεσοεπιθετικός είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των Αιγιωτών φιλάθλων γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα εκατοντάδες μηνύματα που “κατέκλυσαν” τη σελίδα του στο διαδίκτυο όταν έγινε γνωστή η επιστροφή του στην ομάδα.

Ο Βασίλης Μπούνας γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής στις 20 Νοεμβρίου 1985 και ήρθε στο Αίγιο και τον Παναιγιάλειο σε ηλικία 21 ετών, προερχόμενος από τον Ατρόμητο Αθηνών. Στον Παναιγιάλειο αγωνίζεται συνολικά 8,5 χρόνια έχοντας μετρήσει τρεις ανόδους από τη Δ΄ εθνική στην Γ΄ Εθνική, μία από τη Γ΄ στη Β΄ Εθνική (Football League), ένα σούπερ καπ Αχαΐας και δυο κύπελλα Αχαΐας. Στο Αίγιο παντρεύτηκε δημιουργώντας μια πολύ όμορφη οικογένεια με τη γυναίκα του Άννα και τα παιδιά τους, Αλέξη και Εβελίνα. Κατοικούν στον Λόγγο Αιγίου και επαγγελματικά δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης εδώ και 3 χρόνια περίπου έχοντας ανοίξει το καφέ «Το καλορίζικο» στην πλατεία του Λόγγου.

Βασίλη πότε ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα το 1993 στην ακαδημία του Χουάν Ραμόν Ρότσα στην κάτω Κηφισιά, με προπονητή τον ίδιο μαζί με τον κύριο Παπαβασιλείου και τον κύριο Καχριμάνη. Μετά από έναν χρόνο πήγα στης εγκαταστάσεις της Παιανίας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού αλλά το πέρασμα μου ήταν λίγων μηνών. Μεταπήδησα στην ακαδημία της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες για 2,5 χρόνια με επικεφαλής της ακαδημίας τότε τον κύριο Σταματιάδη και το 1996 πήρα μεταγραφή για στον Ολυμπιακό (στους παμπαίδες), όπου παρέμεινα έως το 2002.

Πέρασες δηλαδή από τα μικρά τμήματα και των τριων μεγάλων του κέντρου. Κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.

Πραγματικά. Και απέκτησα πολλές εμπειρίες από τις καλύτερες τότε ακαδημίες της Ελλάδας. Να προσθέσω, ότι στον Ολυμπιακό είχα προπονητές όπως οι κύριοι Σπυρόπουλος,Μίχος, Βασιλείου, Καραπιάλης, Κουμαριάς, Ξανθόπουλος ενώ υπεύθυνος της ακαδημίας ήταν ο αείμνηστος Αχιλλέας Γραμματικόπουλος! Για διάφορους λόγους – κυρίως επειδή ήθελα να κάνω το μεγάλο βήμα και να αγωνιστώ – αποχώρησα πηγαίνοντας στη Χαλκηδόνα, όταν ήταν στην β΄ εθνική. Αγωνιζόμουν τις πρώτες χρονιές με την under 21 και έκανα την πρώτη μου προετοιμασία με την πρώτη ομάδα στην παρθενική της χρονιά στην Α΄θνική αλλά πάλι έπαιζα με την under 21 και έκανα κάποιες προπονήσεις με τους επαγγελματίες.

Πότε υπέγραψες το πρώτο επαγγελματικό σου συμβόλαιο;

Την χρονιά που έγινε η συγχώνευση Χαλκηδόνας – Ατρόμητου υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ατρόμητο Αθηνών στην Α΄ Εθνική. Στη συνέχεια αγωνίστηκα αρχικά ως δανεικός στον Παναιτωλικό για να ακολουθήσουν αρκετές ακόμη ομάδες με την εξής σειρά: Παναιγιάλειος σε Γ΄, Δ΄ και πάλι Γ΄ εθνική όταν ανεβήκαμε. Κορωπί στη Γ΄ εθνική το πρώτο εξάμηνο, επέστρεψα Παναιγιάλειο το δεύτερο εξάμηνο, ακολούθησε ο Αχιλλέας Καμαρών στη Δ΄ εθνική, η Θήβα επίσης Δ΄ στη Δ Εθνική. Τα επόμενα χρόνια ήταν πάλι με τον Παναιγιάλειο, όταν και ανεβήκαμε από τη Δ΄ εθνική στη Football League πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία με τον κ. Ρέλλα στο “τιμόνι”. Αποχώρησα πάλι από την ομάδα και αφού μεσολάβησαν ο Παναργειακός για ένα εξάμηνο στη Γ΄ εθνική, ο Αστέρας Βλαχιώτη και ο Όμηρος Νεοχωρίου στο Α΄ τοπικό και ο ΠΑΟ Βάρδας στη Γ΄ Εθνική, επέστρεψα πάλι φέτος το καλοκαίρι στον αγαπημένο μου Παναιγιάλειο.

Ο οποίος, πλέον αγωνίζεται στο τοπικό μετά από δεκαετίες. Να υποθέσω ότι αισθάνεσαι κάπως παράξενα; Όπως όλοι μας;

Σίγουρα είναι κάτι πρωτόγνωρο και για μένα και για όλους. Αλλά η ομάδα πέρασε από πολλές δύσκολες καταστάσεις και πάντα τα κατάφερνε. Είναι βέβαιο πως θα επιστρέψουν οι καλές ημέρες. Θυμάμαι, ήταν καλοκαίρι του 2006 όταν ήρθα για πρώτη φορά στο Αίγιο προκειμένου να συμβάλω και εγώ στην επάνοδο της ομάδας από την Δ’ εθνική στην Γ’ εθνική που τότε ήταν επαγγελματική. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έγιναν πολλά. Υποβιβασμοί, άνοδοι, κύπελλα, 15 δευτερόλεπτα για να μπούμε στα μπαράζ της Α’ εθνικής. Να έχουμε πάνω από όλα την υγεία μας και θα φέρουμε την ομάδα ξανά ψηλά. Εγώ μόνο ευλογημένος θα μπορούσα να νοιώθω, σε αυτή την κομβική περίοδο της ιστορίας της ομάδας και ας αγωνίζεται πλέον στο Α’ τοπικό. Ο Παναιγιάλειος είναι πάντα Παναιγιάλειος σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται. Εμείς οφείλουμε να δηλώσουμε “παρών” όλοι μας και να προσπαθήσουμε να τον επαναφέρουμε άμεσα στις μεγαλύτερες κατηγορίες…

Φέτος σε είδαμε και στο beach soccer. Πες μας κάτι για αυτό.

Ναι, από τον Φεβρουάριο του 2019 ασχολούμαι και με το beach soccer. Είμαι μέλος της Νάπολης Πατρών με την οποία πήρα μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα beach soccer κατακτώντας την τρίτη θέση, αλλά και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πορτογαλία τον Μάιο, έχοντας καλή παρουσία στους ομίλους της διοργάνωσης. Σε λίγες εβδομάδες, τον επόμενο Οκτώβριο, θα πάρουμε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα beach soccer που θα γίνει στην Τουρκία φιλοδοξώντας να έχουμε και εκεί καλή παρουσία.

Ποιες στιγμές ξεχωρίζεις από όλα αυτά τα χρόνια που είσαι στον Παναιγιάλειο;

Έχω περάσει πολλές όμορφες στιγμές με τον Παναιγιάλειο και είναι όλες χαραγμένες στην καρδιά μου. Θυμάμαι σχεδόν όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά αλλά θεωρώ ότι η άνοδος στην β΄ εθνική μετά από 10 χρόνια είναι η πιο ξεχωριστή όπως και η νίκη – πρόκριση επί τού Παναιτωλικού στο κύπελλο ΕΛΛΑΔΟΣ, αλλά και το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, το 4-0. Είναι πολλές όμως ακόμη, όπως τα μεγάλα διπλά στην Καλλιθέα και τον Βόλο, τις νίκες με Πανηλειακό και Καλαμάτα στο Αίγιο, τα ιστορικά παιχνίδια με την ΑΕΚ ( πρωτάθλημα), με τον Ολυμπιακό (κύπελλο) αλλά οι τρεις πρώτες είναι πιστεύω οι καλύτερες στιγμές μου με την ομάδα.

Και κάποιους ανθρώπους που έπαιξαν ξεχωριστό ρόλο στην καριέρα σου;

Πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές μου από την ηλικία των 8 χρόνων που ξεκίνησα μέχρι και σήμερα που είμαι στην ομάδα του Παναιγιαλείου. Μου έμαθαν πολλά όλοι τους και πήρα κάτι από τον καθένα ξεχωριστά, και παίρνω ακόμη. Όπως και τους συμπαίκτες μου, όλους, γιατί χρωστάω πολλά και σε αυτούς για την βοήθειά τους. Καλύτερος γίνεσαι μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό. Έχω περάσει από πολλά αποδυτήρια με διαφορετικούς χαρακτήρες κάθε φορά, αλλά πάντα με ένοιαζε να λένε ότι ο Μπούνας είναι πρώτα καλός άνθρωπος και μετά καλός ποδοσφαιριστής. Για εμένα αυτό είναι επιτυχία, να είμαι καλός άνθρωπος.

Θα ήθελα όμως να κάνω ειδική αναφορά σε τέσσερις ανθρώπους. Ο πρώτος είναι ο Τάκης Σπυρόπουλος που με ενέταξε στο δυναμικό της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Πειραιώς, στον Τάκη ΜΙΧΑΛΕΤΟ υπεύθυνο ακαδημιών τότε της Χαλκηδόνας και του Ατρόμητου Αθηνών, ο οποίος δεν είναι πια κοντά μας. Ένα ευχαριστώ θα ήταν λίγο πραγματικά και για τον Τόλη Αποστόλου, τότε προπονητή μου στην Χαλκηδόνα και τον Ατρόμητο Αθηνών και τώρα υπεύθυνο ακαδημιών και σκάουτινγκ του Ατρομήτου. Ήταν οι άνθρωποι που με βοήθησαν να υπογράψω το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Και φυσικά θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Κουρμπανά που μαζί του αναγεννήθηκα ποδοσφαιρικά και μαζί με την ομάδα του Παναιγιαλείου έζησα στιγμές αξέχαστες…. που θα έχω για πάντα στην καρδιά μου!!

Άφησα τελευταία τη διοίκηση ΡΕΛΛΑ που έφερε ξανά την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα του Παναιγιαλείου στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Έγινε μια νοικοκυρεμένη ομάδα τα χρόνια που ήταν ο κ. Αντώνης και η διοίκησή του στο “τιμόνι”, κάτι που δύσκολα συναντούσες σε πολλές άλλες ομάδες. Όταν κάποιοι άνθρωποι χαλάνε χρόνο και χρήμα, θα πρέπει να ακούνε και ένα ευχαριστώ γιατί αυτή είναι η ανταμοιβή τους, μαζί με της επιτυχίες της ομάδας!

Κλείνοντας, πες μας δυο λόγια για τον κόσμο του Παναιγιαλείου και τη σχέση που ανέπτυξες μαζί του.

Ότι και να πω για τον κόσμο του ΑΙΓΙΟΥ πραγματικά θα είναι λίγο. Το Αίγιο είναι μια ποδοσφαιρική πόλη και την αγάπη του κόσμου προς την ομάδα τη βλέπεις με το που θα μπεις στην πόλη. Μάλλον, πριν μπεις. Στους δρόμους, τις γέφυρες, σε κτίσματα, βλέπεις γραμμένο το όνομα Παναιγιάλειος! Έχω παίξει μπροστά σε 30 άτομα 10:30 το πρωί, έχω παίξει και με 5000 κόσμο σε γεμάτο γήπεδο. Τους ευχαριστώ πραγματικά μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη τους προς το πρόσωπό μου. Όποιος έρχεται και φοράει αυτήν την τιμημένη φανέλα, την αγαπάει και γίνεται ένα με αυτή και τον κόσμο. Τώρα είμαστε εδώ όλοι μαζί για να βγάλουμε την ομάδα από αυτό το αδιέξοδο που βρέθηκε, μαζί με τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο που είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας.

Ξέρω ότι είναι δύσκολες εποχές αλλά μπορούμε μια Κυριακή να ανεβαίνουμε στο γήπεδο για να υποστηρίξουμε την ομάδα της πόλης μας και τα παιδιά που είναι νέα και μαθαίνουν τι σημαίνει Παναιγιάλειος!!! Κλείνοντας, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, που είναι πάντα δίπλα μου σε ότι απόφαση και αν πάρω. Και στα καλά και στα άσχημα…


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr