background img
banner
banner

«Ο Παντελής Θαλασσινός συναντά το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου»

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑKΗ ΣΤΟ «Γ. ΠΑΠΠΑΣ» Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Παντελής Θαλασσινός και το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου θα συμπράξουν σε μια διαφορετική παράσταση – συναυλία, αυτή την Κυριακή 22 Σεπτέμβρη, ώρα 8.00 μ.μ., στο θέατρο «Γ. Παππάς» στο Αίγιο.

Η παράσταση «κόντρα στον καιρό… με τον Παντελή Θαλασσινό» σημειολογικά και ουσιαστικά έρχεται να συνδέσει το παλιό με το καινούριο, το παραδοσιακό με το σύγχρονο και να αναδείξει το μεγαλείο και τη συνέχεια της ελληνικής μουσικής, του τραγουδιού και του παραδοσιακού χορού.

Ενστερνιζόμενοι τους στίχους του Άλκη Αλκαίου (που μελοποίησε ο Π. Θαλασσινός) «δεν μας βαστάνε τα παλιά, μας διώχνουν τα καινούρια, κι εμείς μια πόλη-αγκαλιά, ψάχνουμε στα τραγούδια», οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου θέλουν να πραγματώσουν την άποψη ότι παράδοση δεν είναι η διατήρηση της στάχτης αλλά η μεταφορά της φλόγας. «Ο μικρός γλυκός παλιός Σεπτέμβρης» θα συναντήσει τραγούδια της Μακεδονίας και των Κυκλάδων και με «ένα τρεχαντηράκι» συμμετέχοντες και θεατές θα φτάσουν στη Σμύρνη και στη Χίο ακούγοντας «κεμεντζέ και μπουλγαρί».

Τον Παντελή Θαλασσινό θα συνοδεύουν οι συνεργάτες του, κορυφαίοι μουσικοί, Μαργώνης Σωτήρης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Βαρθακούρης Πέτρος (μπάσο), Χαβουτσάς Λευτέρης (κιθάρα), Τσιατσούλης Νίκος (κρουστά).

Την οργάνωση και επιμέλεια της παράστασης έχουν οι γυμναστές του Χ.Ε.Α. Μαρία Ζουροπούλου, Γιώργος Σιακκής και Ασημάκης Τσουρέκης.
Επί σκηνής, θα συμπράξουν χορευτές και χορεύτριες του Χ.Ε.Α. (ενήλικες και έφηβοι) που θα αποδώσουν παραδοσιακά τραγούδια (με ιδιαίτερες παραδοσιακές φορεσιές) αλλά και τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού σε παραδοσιακά μοτίβα.

Η προπώληση προσκλήσεων, γίνεται καθημερινά στην αίθουσα του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου (Ανδρέου Λόντου 49, πρωινά 10-12 και απογεύματα 7-9, τηλ. 2691020041) καθώς και στο καφέ Coboo (Ανδρέου Λόντου 3β). Προσκλήσεις θα διατίθενται και από ταμείο του θεάτρου την μέρα της εκδήλωσης ενώ οι πόρτες θα ανοίξουν στις 7.00 το απόγευμα.
Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης: «Αρτοποιείο ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ», «καφέ Coboo», «Κέντρο ελαστικών Παπαγιαννόπουλος». Χορηγοί: «Αγροτικός οίκος Γεωργίου STIHL», «Λαμπρόπουλος Παναγιώτης – χωματουργικές εργασίες», «Καφέ μπαρ-Εστιατόριο ΝΗΣΙ», S/M Κρητικός (Αθ. Φαραζουλή 17, Αίγιο)», «Ρεζέρβα». Χορηγοί επικοινωνίας: Ράδιο Αίγιο, Εφημερίδα ΠΡΩΤΗ της Αιγιάλειας.

Αρχίζουν τα μαθήματα χορού από την 1η Οκτωβρίου

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Εργαστηρίου προετοιμάζονται και για τη νέα χορευτική χρονιά, καθώς από τις 9 Σεπτέμβρη ξεκίνησαν οι εγγραφές, καθημερινά στην αίθουσα του συλλόγου (Ανδρέου Λόντου 49), 7-9 το βράδυ. Όπως κάθε χρόνο, στο Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου θα λειτουργήσουν και φέτος τμήματα παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων κατανεμημένα σε όλες τις μέρες της εβδομάδας και σε αυτά θα διδάσκουν οι -ειδικευμένοι στον παραδοσιακό χορό- καθηγητές φυσικής αγωγής Μαρία Ζουροπούλου, Γιώργος Σιακκής και Ασημάκης Τσουρέκης.
Τα μαθήματα χορού θα ξεκινήσουν από την 1η Οκτωβρίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr