background img
banner
banner

Ο προσωρινός ανάδοχος της ανάπλασης

ΜΕΙΟΔΟΤΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Α.ΜΕ. ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 46%

Ο μειοδότης του έργου της ανάπλασης των πλατειών Αγ. Λαύρας και Τρίγωνης Πλατείας προσέφερε την πιο συμφέρουσα προσφορά και για το έργο ανέγερσης των νέων εγκαταστάσεων του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου.

Οι προσφορές ανοίχθηκαν χθες και η εταιρεία «Α.Γ.Τ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ AGT CONSTRUCTIONS A.T.E.» έκανε έκπτωση 45,99% με σαφή πρόθεση να… χτυπήσει ένα ακόμη έργο στην περιοχή, το οποίο δεν αποκλείεται και να εκτελέσει.

Υπενθυμίζεται ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αιγιαλείας, με βάση την από τον Μάρτιο του 2018 Προγραμματική σύμβαση, που έχει υπογραφεί.

Διευθύνουσα ή επιβλέπουσα υπηρεσία για το έργο θα είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και αρμόδιο το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το έργο είναι εκτιμώμενης αξίας 3.490.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», (εμπεριέχεται ως υποέργο στην Πράξη με τίτλο «Κατασκευή και λειτουργία κέντρου διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες» που εντάχθηκε στο Ε.Π. με την υπ’ αρίθμ. 378/24-01-20019 απόφαση ένταξης της Ε.Υ.Δ.Ε.Π./Π.Δ.Ε.).

΄΄Πράγματι, η εν λόγω εταιρεία μειοδότησε και για το έργο του Ε.Κ.Α.ΜΕ. με έκπτωση 46%, ενώ για το έργο της ανάπλασης η έκπτωση ήταν ακόμη μεγαλύτερη 55%. Από εκεί και πέρα βέβαια δεν σημαίνει ότι αυτομάτως είναι ο ανάδοχος του έργου διότι θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γνωστές διαδικασίες για την κατακύρωση του αναδόχου΄΄, ανέφερε στo “protionline.gr”  η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Αιγιαλείας Βάσω Ψυχράμη, σημειώνοντας πως θα περάσει κάποιο διάστημα μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση.

Τροχοπέδη οι προθεσμίες που απαιτούνται για κάθε «βήμα» κατακύρωσης

Η αντιδήμαρχος μίλησε για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που αποτελούν τροχοπέδη για την άμεση δρομολόγηση έργων κι αυτό είναι κάτι που τόσο η ίδια όσο και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος αλλά και άλλοι εκπρόσωποι δήμων, έθεσαν κατά την χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια με τον Νεκτάριο Φαρμάκη. ΄΄Οι προθεσμίες που σε κάθε στάδιο βάζει ο νόμος, υπάρχουν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τις παρακάμψουμε. Στα πλαίσια αυτά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, τόσο για το εν λόγω έργο όσο και για τα υπόλοιπα΄΄, πρόσθεσε η αντιδήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι στην χθεσινή συνάντηση με τον Περιφερειάρχη έγινε αναφορά στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά έργα που έχουν ενταχθεί και δεν έχουν ακόμη συμβασιοποιηθεί λόγων των απαιτούμενων προθεσμιών για κάθε βήμα και δεν έχουν συμβασιοποιηθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν χρηματοδοτήσουν εφόσον εκπνεύσει η προγραμματική περίοδος 2014-2020…


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr