background img
banner
banner

Περνούν ξανά από… κρησάρα τα περίπτερα

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΤΙ ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ…

Για στοχευμένη επίθεση εναντίον του κλάδου τους κάνουν λόγο τα μέλη της Ένωσης Καπνοπωλών, Περιπτερούχων και καταστημάτων παντοπωλείων, ψιλικών και συναφών ειδών Αιγιάλειας, μετά τους νέους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στα περίπτερα για την τήρηση της νομιμότητας, την στιγμή μάλιστα που από πλευράς δήμου δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα για να τηρείται επακριβώς ο κανονισμός λειτουργίας των περιπτέρων.

Οι ιδιοκτήτες περιπτέρων παρουσιάζονται ανάστατοι βλέποντας ως πολύ… περίεργη την κατάσταση με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να περνούν κάθε τρεις και λίγο από ψιλή κρησάρα τους περιπτερούχους αφήνοντας ανεξέλεγκτους επαγγελματίες άλλων κλάδων… Μάλιστα, φωτογραφίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα ότι βρίσκονται πίσω από όλο το στενό… πρέσινγκ που υφίστανται…

΄΄Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν την Παρασκευή από την Αστυνομία κατόπιν προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Αιγίου, μετά από ανώνυμη καταγγελία πολίτη, όπως μας μεταφέρθηκε΄΄, ανέφερε στο “protionline.gr” ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Τσινάκης, εκφράζοντας την αγανάκτηση των συναδέλφων του. ΄΄Πλέον είναι εμφανές ότι πρόκειται για στοχευμένη επίθεση στο επάγγελμά μας. Δεν εξηγείται διαφορετικά το να ασχολούνται μόνο μαζί μας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και υπάρχει τόσο σπουδή κάθε τρεις και λίγο για τα περίπτερα. Οπότε δεν θα πρέπει να μας ρίξει κανείς άδικο εάν προχωρήσουμε σε αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το εάν τηρούν όλοι το προβλεπόμενο ενάμιση μέτρο για τη διέλευση των πεζών΄΄, προσθέτει ο κ. Τσινάκης.

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι είχαν περισσότερο τυπικό χαρακτήρα, διενεργήθηκαν από την αστυνομία και είχαν να κάνουν περισσότερο με το εάν υπάρχουν άδειες, βιβλιάρια υγείας κ.ο.κ. ενώ δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

Η μία υπηρεσία δίνει άδεια και η άλλη όχι…

Την ίδια στιγμή, σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν δύο περίπτερα του Αιγίου καθώς ναι μεν η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου τους παραχωρεί άδειες κοινοχρήστου χώρου, αλλά δεν δίνονται για τα κουβούκλια καθώς δεν εγκρίνονται από το Τμήμα Εσόδων του δήμου που επικαλείται το ενάμιση μέτρο ελεύθερης διέλευσης. Σύμφωνα με τον κ. Τσινάκη, ΄΄η μία υπηρεσία του δήμου μας δίνει άδεια η άλλη όχι, παρά το γεγονός ότι ο νόμος ορίζει πως εκεί που δεν υπάρχει το ενάμιση μέτρο, όσο το δυνατόν να παραχωρείται στο μέγιστο σημείο΄΄.

Επίσης, είναι απορίας άξιο το πώς κάποια περίπτερα δεν θεωρούνται νόμιμα ωστόσο ο δήμος εξακολουθεί να εισπράττει τέλη από αυτά…

Οι περιπτερούχοι αναφέρουν πως από πλευράς δήμου δεν έχει γίνει το παραμικρό για μεταφορά και τοποθέτηση των περιπτέρων στα προβλεπόμενα από το νόμο σημεία, παρά το γεγονός ότι είχαν συμφωνήσει κάτι τέτοιο από τον προηγούμενο Ιανουάριο. Μάλιστα, αναφέρουν ως παράδειγμα την περίπτωση περιπτερούχου που είχε καταθέσει αίτηση από τις 17 Ιανουαρίου 2019 για μεταφορά του περιπτέρου του στο σημείο που ο νόμος ορίζει, προτιθέμενος μάλιστα να επιβαρυνθεί ο ίδιος οικονομικά τη διαδικασία για να είναι καθ’ όλα νομότυπος, ωστόσο η ίδια η αρμόδια υπηρεσία του δήμου δεν του έχει εγκρίνει τη μεταφορά! ΄΄Ενώ ο νόμος έδινε μεταβατική διάταξη έξι μήνες ώστε να οριοθετηθούν τα τετραγωνικά μέτρα και να γίνει η μεταφορά, από τον δήμο δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον΄΄, είπε ο κ. Τσινάκης, λέγοντας πως οι ίδιες οι δημοτικές υπηρεσίες καταστρατηγούν τον κανονισμό λειτουργίας των περιπτέρων.

Έκανε τέλος γνωστό ότι προτίθεται να ζητήσει συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει και να συζητήσουν το θέμα…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr