background img
banner
banner

Προτεραιότητα στο 2ο Λύκειο

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τη διάθεσή του να εξετάσει το κάθε θέμα ξεχωριστά και να διερευνήσει το κατά πόσο μπορεί να επιλυθεί και με ποιους τρόπους, εξέφρασε ο δήμαρχος Αιγιαλείας, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε προχθές το βράδυ με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας. Τη συζήτηση απασχόλησαν κυρίως θέματα που αφορούν τις εγκαταστάσεις σχολείων, με τον κ. Καλογερόπουλο να επιθυμεί να ενημερωθεί για το κάθε ένα ξεχωριστά, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητά τους, δεδομένου ότι αφορούν τα παιδιά και την Εκπαίδευση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου, ενώ εκτός των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης, συμμετείχαν και ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και Μαρία Γιδά.

Η οδός Κλεισούρας

Μέσα σε κλίμα συνεργασίας αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αφορούν τη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με κορυφαίο ζήτημα την προστασία και ασφάλεια των μαθητών. Κρίθηκε αναγκαία η πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων όπου απαιτούνται π.χ. 1ο Λύκειο Αιγίου, και συζητήθηκαν ζητήματα για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία (κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διαγραμμίσεις). Μάλιστα, ο δήμαρχος έκρινε δίκαιο το αίτημα για την αποκατάσταση της οδού Κλεισούρας, που πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει και γίνεται απροσπέλαστη για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αιγίου, του μεγαλύτερου σχολείου της περιοχής, τονίζοντας πως ο δρόμος αυτός σύντομα θα εξυπηρετεί και το Ε.Κ.Α.ΜΕ., ενώ ήδη εξυπηρετεί το ΙΚΑ, τον οίκο ευγηρίας και τον βρεφονηπιακό σταθμό της Μητρόπολης. Μάλιστα, τόνισε πως θα αναζητήσει κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώστε να εξασφαλιστεί κονδύλι για αντιπλημμυρικά έργα στην οδό.

Η ανάγκη δημιουργίας νέου 2ου ΓΕΛ

Προτεραιότητα στη συζήτηση δόθηκε στο ζήτημα της μετεγκατάστασης του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου σε κατάλληλη τοποθεσία, δεδομένου ότι στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες από το 1995. Ο δήμαρχος είπε πως θα πρέπει να μάθει τι έχει γίνει από τον προκάτοχό του στο θέμα της αγοράς του υπό διαπραγμάτευση οικοπέδου που βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου.

Η αίθουσα του 1ου Γυμνασίου

Σε ό,τι αφορά στην αναγκαιότητα ανέγερσης νέας αίθουσας εκδηλώσεων στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, η οποία – ως γνωστόν – κατεδαφίστηκε πρόσφατα, ο δήμαρχος εξέφρασε προσωπική επιθυμία να κατασκευαστεί νέα, τονίζοντας πως θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των σχολείων και όχι μόνο του 1ου Γυμνασίου. Συζήτηση έγινε ακόμη και για το πρόβλημα του Νηπιαγωγείου Διακοπτού και άλλων σχολείων.

Αναγκαίος ο προσεισμικός έλεγχος

Επίσης, συζητήθηκαν προβλήματα και ελλείψεις που παρουσιάζουν οι σχολικές μονάδες και συμφωνήθηκε η αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν σχέση με τη λειτουργικότητα, μέσω κοινής συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου και των συλλόγων γονέων.

Θετικός ήταν ο δήμαρχος και ως προς την ανάγκη προσεισμικού ελέγχου των σχολικών μονάδων, δεδομένου ότι βρίσκονται σε μία εν γένει σεισμογενή περιοχή.
Τέλος, από κοινού συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός σταθερού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου και της Ένωσης Συλλόγου Γονέων για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr