background img
banner
banner

Πώς θα χρησιμοποιήσετε σωστά το καστορέλαιο σε πρόσωπο και μαλλιά

Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν το καστορέλαιο λόγω της πηχτής, κολλώδους υφής και της έντονης μυρωδιάς του. Όμως με αυτό τον τρόπο στερούν τον εαυτό τους από μια οικονομική και φυσική θεραπεία με παράδοση αιώνων και μεγάλα οφέλη για την επιδερμίδα και τα μαλλιά.

Συγκεκριμένα, η πλούσια σύνθεσή του σε βιταμίνη Ε, ω-6 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά τού δίνει αντιβακτηριακές ιδιότητες και το αναδεικνύει σε αποτελεσματική λύση απέναντι στις ρυτίδες, την ακμή, άλλες δερματικές καταστάσεις, αλλά και στην τριχόπτωση, το γκριζάρισμα των μαλλιών και διάφορα ακόμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το τριχωτό της κεφαλής.

Πώς θα το χρησιμοποιήσουμε όμως σωστά; Για υγιή και νεανική επιδερμίδα, καλό είναι να το αναμείξουμε με κάποιο άλλο έλαιο, όπως από καρύδα, αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά 1 κ.σ. από κάθε ένα υλικό. Απλώνουμε το μείγμα με απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ στο πρόσωπο και το αφήνουμε για όλο το βράδυ ή ξεπλένουμε μετά από 30 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θρέφει την επιδερμίδα και αποκαθιστά τη φυσιολογική υγρασία της.

https://www.womantoc.gr


Κατηγορίες Άρθρου
TIPS

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr