background img
banner
banner

«Ραντεβού» όλων για τη μείωση των απορριμμάτων

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο της δημοτικής αρχής για τον τομέα της Καθαριότητας, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα επανάληψης της μη αποκομιδής των απορριμμάτων που δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στην Αιγιάλεια το καλοκαίρι του 2019. Θέτει έτσι σε ισχύ, από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα, το πρόγραμμα «Ραντεβού» με αυτοκίνητο ανακύκλωσης, ενώ προχωρά σε κινήσεις αφύπνισης των πολιτών, ώστε όλοι μαζί να εφαρμόσουν την ανακύκλωση.

Οι ενέργειες του Δήμου Αιγιαλείας σε σχέση με την αντιμετώπιση του προβλήματος της καθαριότητας, είναι στοχευμένες και άμεσες. Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, με την καθοδήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου καθαριότητας Νίκου Καραΐσκου, ξεκίνησε το πολύ δύσκολο έργο της αποκομιδής του συσσωρευμένου όγκου των απορριμμάτων με φορτωτή και φορτηγά αλλά παράλληλα πραγματοποιεί και αποκομιδή με απορριμματοφόρα οχήματα.

Πλένονται κάδοι – Απολυμαίνονται περιοχές

Ήδη από το βράδυ της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε το πλύσιμο των κάδων και ο καθαρισμός της περιοχής πέριξ αυτών, κάτι που είναι επιβεβλημένο, λόγω της πραγματικά πολύ κακής κατάστασης, που βρίσκονται σήμερα. Παράλληλα έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός των κάδων που βρίσκονται στα σχολεία αλλά και του περιβάλλοντα χώρου αυτών, δεδομένου ότι σε λίγες μέρες ξεκινάει η σχολική χρονιά.

Η ώρα των τοπικών κοινοτήτων

Άμεσα, συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα, αρχίζει το πρόγραμμα «Ραντεβού» με αυτοκίνητο ανακύκλωσης. Πρώτα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό οι τοπικές κοινότητες, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ερινεού, Συμπολιτείας, Διακοπτού και Ακράτας. Στη συνέχεια και αφού προηγηθεί συνεννόηση με το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Ε. Αιγίου σχετικά με τον τρόπο ανακύκλωσης θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ραντεβού» και η πόλη του Αιγίου.

Είναι υποχρέωση του Δήμου να αναγνωρίσει και επιβραβεύσει την συμβολή και συνεργασία των προέδρων των τοπικών συμβουλίων, στην δύσκολη αυτή συγκυρία.

Ακολουθεί η ανακύκλωση σε τέσσερα ρεύματα

Αργότερα θα γίνει ανακύκλωση σε τέσσερα ρεύματα, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στο τέλος του μήνα θα γίνει μεγάλη καμπάνια ανακύκλωσης με συμμετοχή πολλών φορέων και διενέργεια σχετικών δρώμενων σε όλη την Αιγιάλεια.

Ο Δήμος Αιγιαλείας για κάθε δράση του θα ενημερώνει τους πολίτες, τους οποίους προσδοκά να τους έχει αρωγούς, συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες σε κάθε βήμα προς την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης.

΄΄Μόνο με καθολική συμμετοχή των πολιτών της Αιγιάλειας θα πετύχουμε την εφαρμογή του εκπονημένου σχεδίου και θα πετύχουμε άμεσα τα αποτελέσματα που προσδοκούμε. Μόνο με συμπόρευση, συμμετοχή και συνεργασία δεν θα ζήσουμε άλλο καλοκαίρι σαν αυτό του 2019΄΄, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr