background img
banner
banner

Σε… πρώτο πλάνο τα σχολεία

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σε αγώνα δρόμου ώστε να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα διευκολύνοντας έτσι το σχολικό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία, προχώρησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας. Οι ανάγκες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Αιγιάλειας… πολλές και ο ρόλος των Σ.Ε. δύσκολος, καθώς με πενιχρές επιχορηγήσεις καλούνται να ευπρεπίσουν, να εκσυγχρονίσουν εγκαταστάσεις, να καλύψουν έκτακτες και πάγιες ανάγκες. Σε πολλές περιπτώσεις πάντως, κατάφεραν να αλλάξουν άρδην την εικόνα σχολείων…

Τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια παραδίδονται σε Γιώτα Γκρέμου και Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο αντίστοιχα εκτελεσμένα έργα αλλά και αιτήματα σχολείων που δεν κατέστη δυνατόν να ικανοποιηθούν.

Τηλιγάδη: Άλλαξε η εικόνα των σχολείων

Όπως μετέφερε στο “protionline.gr” ερωτηθείσα σχετικά η απερχόμενη πρόεδρος της Σ.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Αλέκα Τηλιγάδη, ΄΄από τον Ιούνιο ως το τέλος Αυγούστου πραγματοποιήσαμε σειρά έργων σε υποδομές και εξοπλισμό σε πολλά σχολεία του δήμου μας. Αυτά είναι: Ολοκληρώθηκε το έργο της πυροπροστασίας με την αγορά πυράντοχων θυρών χρονοκαθυστέρησης 60΄ στο Γυμνάσιο Αιγίου, ολοκληρώθηκε η μόνωση της ταράτσας στο Ε.Κ. Αιγίου, συνολικού εμβαδού 2,5 στρεμμάτων, κατασκευάστηκαν στο γραφείο των υποδιευθυντών και της γραμματείας του 2ου ΓΕΛ Αιγίου δύο βιβλιοθήκες συνολικού εμβαδού 32τ.μ. και αγοράστηκαν, τοποθετήθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία 14 σύγχρονες κλιματιστικές μονάδες σε αντίστοιχες αίθουσες στον δεύτερο όροφο του ΕΠΑΛ Αιγίου, ο οποίος ανακαινίστηκε με πλήρη βαφή και εξωραϊσμό΄΄.

Ακόμη, σύμφωνα με την κ. Τηλιγάδη, ΄΄με την τεχνογνωσία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου μας ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ζημιών που σημειώθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου με την κατεδάφιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, ενώ ανακαινίστηκαν πλήρως οι τουαλέτες των μαθητών και μαθητριών στο ΓΕΛ Διακοπτού. Αγοράστηκαν 42 φωτιστικά φθορίου οροφής για τις αίθουσες του ΓΕΛ Ακράτας και βάφτηκαν οι εξωτερικοί χώροι του 1ου ΓΕΛ Αιγίου, συνολικής έκτασης περίπου 700τ.μ. Τέλος, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στεγανότητας στο δώμα του 2ου Γυμνασίου Αιγίου΄΄.

Βεβαίως σημαντικό και καθοριστικό ήταν το έργο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας της, όπως τονίζεται και σε επιστολή της κ. Τηλιγάδη στον απελθόντα δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο.

Συγκεκριμένα, η Σχολική Επιτροπή β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας στη διάρκεια των σχεδόν πέντε χρόνων θητείας της υπό την ίδια πρόεδρο ενημερώνει ότι κατάφερε να ολοκληρώσει ένα πετυχημένο κύκλο εργασιών και μπορεί να πει χωρίς προσχήματα ότι άλλαξε άρδην την εικόνα των σχολείων του Δήμου.

Παπακωνσταντίνου: Στήριξη και ενθάρρυνση των πρωτοβουλιών των σχολείων

Για το σημαντικό έργο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας μίλησε στo “protionline.gr” ο απερχόμενος πρόεδρός της Κώστας Παπακωνσταντίνου. Όπως είπε, ΄΄στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας διαδέχτηκα τον Παναγιώτη Μαρινόπουλο και, πριν από αυτόν, τον Αντώνη Μπούλη. Όλοι μας προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο για τα σχολεία της Αιγιάλειας, άσχετα με το ότι ο καθένας έχει τις δικές του πεποιθήσεις. Η τελευταία σεζόν ήταν, όπως πάντα, πλήρης σε δράσεις. Το περασμένο καλοκαίρι ολοκληρώθηκαν δράσεις ή προμήθεια υλικού σε σχεδόν 20 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Πάντως, συνεργαστήκαμε καλά με όλα τα σχολεία΄΄.

Παράλληλα, σημείωσε: ΄΄Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπρόεδρο Ζουμπουλιά Σπυροπούλου – η οποία γνωρίζει εδώ και χρόνια καλά τα των Σχολικών Επιτροπών- αλλά και όλους τους συναδέλφους στο Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής και στα σχολεία. Το ίδιο ισχύει με τους γονείς στους Συλλόγους Γονέων. Με όλους είχαμε εξαιρετική επικοινωνία και συνεργασία. Προσωπικά πάντα έκρινα ότι η Σχολική Επιτροπή πρέπει να ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες που παίρνουν τα Σχολεία σε συνεργασία με τους γονείς και να τις βοηθά να ολοκληρωθούν, παρά να αναλαμβάνει δικές της πρωτοβουλίες.

Θέλω να ευχαριστήσω – και εκ μέρους τω εκπαιδευτικών- την λογίστρια Ρία Καλαποδά, η οποία ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με την Σχολική Επιτροπή (ήδη έχει επιλεγεί ο νέος Λογιστής που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της στήριξης των 51 Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας). Επίσης πολύ σημαντική είναι η συνεισφορά της Αθανασίας Γκιώνη,μη οποία παρέχει πολύτιμη στήριξη στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης΄΄.

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε:΄΄Ο δήμος Αιγιαλείας οφείλει να συνεχίσει να παρακολουθεί και να στηρίζει στενά τα Σχολεία. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δράσεις για την ολοκλήρωση της πυρασφάλειας και της πρόσβασης ΑμΕΑ στα Σχολεία, ενώ ειδική προσοχή πρέπει να δοθεί στον έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων (π.χ. μπασκέτες) που βρίσκονται στα προαύλια των Σχολείων. Καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και καλή χρονιά σε όλους όσοι δουλεύουν στα και για τα σχολεία΄΄.

Στον ίδιο το δήμαρχο η αρμοδιότητα θεμάτων Παιδείας

Η νέα δημοτική αρχή πάντως προτίθεται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα Παιδείας, με τον ίδιο τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο να αναλαμβάνει προσωπικά τον τομέα αυτό, με έμφαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. ΄΄Ο τομέας της Παιδείας θα είναι υπό την προσωπική μου εποπτεία με συντονισμένες κινήσεις για την ενίσχυση του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου στο Αίγιο και να αποτραπεί κάθε κίνδυνος να μην λειτουργεί πανεπιστημιακό σχολή στο δήμο μας΄΄, ανέφερε στo “protionline.gr”, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καλογερόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr