background img
banner
banner

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Μεγάλη διάκριση για τον Βασίλη Τσιρογιάννη

Ο Βασίλης Τσιρογιάννης πήρε μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπλων χειρός EHC 2019, που διεξήχθη στο Βελιγράδι από 9 έως 13 Σεπτεμβρίου και έπιασε το όριο για τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής που θα γίνει το 2020 στην Ταυλάνδη! Σύμφωνα με την εκγύκλιο που ανακοίνωσε η Ελληνική Σκοπευτική Ομοσπονδία, έπρεπε οι Έλληνες αθλητές που έλαβαν μέρος (52 στο σύνολο απ όλες τις κατηγορίες) να πιάσουν το 80% του πρώτου Ευρωπαίου αθλητή. Το ποσοστό αυτό το έπιασαν μόνο 3 αθλητές και ένας από αυτούς ήταν ο Τσιρογιάννης!!

Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη διάκριση για τον πατρινό σκοπευτή που τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στο Αίγιο και μέχρι το 2017 υπήρξε μέλος και των δύο συλλόγων του Αιγίου.
Ασχολείται με την πρακτική σκοποβολή από το 2010 . Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Ελλάδος, δύο φορές έχει κατακτήσει την δεύτερη θέση και μια φορά την τρίτη. Επίσης έχει κατακτήσει 5 φορές το πρωτάθλημα Γ΄ Ζώνης. Από το 2014 έως και σήμερα είναι μόνιμο μέλος της Εθνικής Ελλάδος στην κατηγορία Standard, και έχει πάρει μέρος σε δύο πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα Παγκόσμιο. Το 2017 πήρε μεταγραφή για τον αθλητικό όμιλο Ραβδωτών Πειραιά ΑΟΡ.

Μια μεταγραφή αναγκαία για την αθλητική εξέλιξη και ανάδειξή του. Στο πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σερβία πηρε μέρος μαζί με τον προπονητή του Νικόλαο Καβουκλη και τους συναθλητές του Παναγιώτη Καράμπελα και Διονύσιο Ακτύπη. Ο Βασίλειος Τσιρογιάννης μαζί με τον Νικόλαο Καβουκλή έπιασαν το 80%+ και θα πάρουν μέρος μαζί στο παγκόσμιο στην Ταϋλάνδη.
Συνολικά συμμετείχαν περίπου 1300 άτομα από το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών καθώς και από χώρες εκτός Ευρώπης όπως Φιλιππίνες, Αμερική, Βραζιλία, Κουβέιτ και Κίνα.
Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι αθλητές αυτού του υψηλού επιπέδου είναι επαγγελματίες σκοπευτές


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr