background img
banner
banner

Στο Λόγγο και τις Καμάρες για δυο ώρες το αυτοκίνητο της ανακύκλωσης

Πραγματικότητα γίνεται από αύριο ο ελπιδοφόρος θεσμός «ραντεβού» που αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την εφαρμογή της ανακύκλωσης στην Αιγιάλεια, μέχρι να γίνει πλέον συνείδηση σε όλους και να υιοθετηθεί η διαλογή στην «πηγή».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος εκπόνησε το πρόγραμμα που σε πρώτη φάση είναι συγκεκριμένο και έχει ως σταθμούς μεγάλες κοινότητες της Αιγιάλειας, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 12/9 όπου το αυτοκίνητο θα περιμένει τα ανακυκλώσιμα αρχικά στο Λόγγο και στη συνέχεια στις Καμάρες.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ανακύκλωσης καταρτίστηκε από τον κ. Καραΐσκο σε συνεννόηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Όπως τονίζει, ο ίδιος, το πρόγραμμα θα είναι κυλιόμενο – επαναλαμβανόμενο, θα αφορά μόνο οικιακά ανακυκλώσιμα και ξεκινάει από την Πέμπτη 12/9/2019.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Παρακάτω ορίζεται η ημέρα, η ώρα και το τόπος του «ΡΑΝΤΕΒΟΥ». Δευτέρα: 08.00-10.00 Αιγείρα (Άγιος Παντελεήμονας), 10.30-11.30 Άνω Ακράτα, Δικαστήρια, 11.45-12.45 Κάτω Ακράτα φανάρια αριστερά ερχόμενοι από Αίγιο. Τρίτη: 08.00-10.00 Διακοπτό (Σιδηροδρομικός Σταθμός), 10.30-12.30 Ελαιώνας (Σιδηροδρομικός Σταθμός), Τετάρτη: 08.00-10.00 Άκολη (Ι.Ν.Ταξιαρχών), 10.30-11.30 Σελιανίτικα (Τρίγωνο), 11.45-12.45 Σελιανίτικα (παλιά εθνική ΑΤΜ), Πέμπτη: 8.00-10.00 Λόγγος (πλατεία χωριού), 10.30-12.30 Καμάρες (Γυμνάσιο – Λύκειο Καμαρών), Παρασκευή : 08.00-10.00 Διγελιώτικα (Εκκλησία), 10.30-11.30 Τέμενη (πλατεία μετά την αγορά), 11.45-12.45 Βαλιμίτικα (παλιές γραμμές τρένου).

Τι θα παραδίδουν οι δημότες

Οι πολίτες θα παραδίδουν στον υπάλληλο καθαριότητας που θα παραλαμβάνει και θα εναποθέτει στο όχημα, όλα τα οικιακά ανακυκλώσιμα εκτός από το γυαλί, το οποίο πρέπει να τοποθετείται μόνο στους ειδικούς κώδωνες γυαλιού. Για τα καταστήματα έχει εκπονηθεί και θα γίνει γνωστό άμεσα, άλλο ειδικό πρόγραμμα ανακύκλωσης. ΄΄Ξεκινάει άμεσα σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας το πρόγραμμα ανακύκλωσης, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στους συμπολίτες μας΄΄, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας: ΄΄Στόχος μας είναι η άμεση εφαρμογή της ανακύκλωσης στην πηγή, δηλαδή σε κάθε νοικοκυριό, που μόνο αυτή μπορεί να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην επιβεβλημένη για τον Δήμο μας, μείωση του όγκου των απορριμμάτων. Είναι βέβαιο ότι η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται μόνο από το αγκάλιασμα του θεσμού και από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή όλων μας. Η καθαριότητα, η τύχη και ευημερία του τόπου μας είναι υπόθεση όλων μας. Οφείλουμε με πράξεις να το αποδείξουμε΄΄.

Συναντήσεις για την καλύτερη οργάνωση και προώθηση της ανακύκλωσης

Να σημειωθεί ότι από πλευράς δήμου ολοκληρώνεται ο κύκλος των συναντήσεων ενημέρωσης για το τι θα πράξει για την προώθηση της ανακύκλωσης, ενώ προετοιμάζεται και η ενημερωτική καμπάνια με φυλλάδια και εκδήλωση. Αρχικά, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους προέδρους των κοινοτήτων εκτός Δ.Ε. Αιγίου, στη συνέχεια έγιναν επαφές με τους φορείς της Εκπαίδευσης (δεδομένου ότι τα σχολεία της Αιγιάλειας ήδη εφάρμοζαν την ανακύκλωση, μη έχοντας ωστόσο τελευταία πού να εναποθέσουν τα ανακυκλώσιμα) με τα παιδιά να αποδεικνύονται οι καλύτεροι κοινωνοί του θεσμού. Ο θεσμός «ραντεβού» θα ισχύσει και στο Αίγιο, ενώ συνάντηση γι’ αυτό το σκοπό έγινε το απόγευμα της Δευτέρας με τους προέδρους Τ.Κ. και Δ.Κ. Αιγίου. Επίσης, επίκεινται κι άλλες συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εντός της εβδομάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr