background img
banner
banner

Συνάντηση Τσιγκρή – Βορίδη για την αναμπέλωση της σταφίδας και θεσμικά αιτήματα των αγροτών

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη. Ο Αχαιός βουλευτής αναφέρθηκε διεξοδικά στην ανάγκη αναδιάρθρωσης των καλλιεργιών της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, εξηγώντας στον αρμόδιο Υπουργό ότι η παλαιότητα των καλλιεργειών καθιστά ασύμφορη την ενασχόληση των νέων αγροτών με το προϊόν, με αποτέλεσμα η καλλιέργεια της σταφίδας να εγκαταλείπεται.

Επιπλέον, ο Αχαιός βουλευτής επισήμανε στον αρμόδιο Υπουργό ότι η αναμπέλωση των καλλιεργιών θα αυξήσει τη συνολική παραγωγή του προϊόντος και θα συμβάλει στην επιμήκυνση της ζωής των καλλιεργιών σταφίδας.

Ακολούθως, οι δύο άνδρες συζήτησαν ευρύτερα για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τη σταθερότητα των τιμών, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των προϊόντων ονομασίας προέλευσης, τις ενισχύσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων, την ανάπτυξη της υπαίθρου, τη φιλική προς το περιβάλλον χρήση του εδάφους και τη δυνατότητα δημιουργικής και μόνιμης απασχόλησης με σταθερές και αποδοτικές θέσεις εργασίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Στη συζήτηση που διεξήχθηκε, ο Άγγελος Τσιγκρής έδωσε μεγάλη βαρύτητα σε ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα το σύνολο του αγροτικού κόσμου, αυτό της μείωσης της φορολογίας (άμεσης και έμμεσης), στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια και τα φάρμακα, καθώς και τη συνολική μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr