background img
banner
banner

Την ερχόμενη Κυριακή η γιορτή του Street Handball από το Σεριφάτο

ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η Α.Λ.Κ. ΣΕΡΙΦΑΤΟ διοργανώνει και φέτος την γιορτή του Street Handball, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2018 ώρα 10:00 το πρωί στα Υψηλά Αλώνια Αιγίου. Η Ακαδημία Handball Aιγίου SERIFATO και φέτος συνεργάζεται με επίσημους φορείς, όπως είναι το Βe Active, με σκοπό την διάδοση του αθλήματος και γενικότερα της αθλητικής ιδέας. Άλλοι φορείς που συνεργάζονται είναι: Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και το ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ. Να σημειωθεί, ότι φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρησης Ελλάδας αφού το 1979 το άθλημα ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ και ξεκίνησε την δημιουργία της δικής του “οικογένειας”.

“Με την υπ’ αριθμών 2155/12.9.1979 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναγνωρίζεται και λειτουργεί η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) -που περιλαμβάνει στη δύναμη της σωματεία που διαθέτουν αποκλειστικά ή έχουν μεταξύ άλλων τμήμα χειροσφαίρισης- με έδρα την πόλη της Αθήνας”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο καταστατικό ίδρυσης της Ομοσπονδίας. Η σφραγίδα της Ομοσπονδίας είναι κυκλική, φέρει στην περιφέρεια τον τίτλο «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1979» και στο κέντρο παράσταση χειροσφαιριστή. Πρώτος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκλέχθηκε ο Μιλτιάδης Μπουφίδης.

Τα ιδρυτικά σωματεία της ΟΧΕ ήταν:

Φίλιππος Βέροιας, Ιωνικός ΝΦ, Αρχέλαος Κατερίνης, Άρης Νίκαιας, Εθνικός Κοζάνης, Αθηναϊκός, Αμύντας Αμυνταίου, Τελαμών Σαλαμίνας, Πανελλήνιος, Ζαφειράκης Νάουσας, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, ΣΑΚΑ, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΑΕΕΑ, Άφοβος Αθηνών, ΑΕ Χαλανδρίου, ΓΑΣ Έδεσσας, ΓΕ Ιωαννίνων, ΓΑΣ Λέσβου, Αρίων Μυτιλήνης, Παλλεσβιακός, ΜΕΑΣ Τρίτων, ΑΟ Σερρών.

* To Βe Active είναι ένα πρόγραμμα της Γ.Γ.Α. που θεσπίστηκε με σκοπό την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων που προάγουν την αθλητική ιδέα και το συλλογικό συμφέρον προς όφελος της κοινωνίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr