background img
banner
banner

Τον υφυπουργό Τουρισμού συνάντησε η Μαρία Τσουκαλά

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μια σειρά σημαντικών επαφών είχε η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αιγιαλείας Μαρία Τσουκαλά στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διοργανώθηκε στην Πάτρα. Το συνέδριο συγκέντρωσε συμμετοχές σημαινουσών προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας και της ακαδημαϊκής κοινότητας με μια ποικίλη θεματολογία.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε η κ. Τσουκαλά με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσε προτάσεις για τη σύνδεση πολιτιστικών δράσεων με το τουριστικό προϊόν της Αιγιάλειας. Στη συνάντηση, έγινε αναφορά στους υφιστάμενους πολιτιστικούς θεσμούς που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., όπως τα Οινοξένεια – Τοπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας, το Πάρκο των Χριστουγέννων και οι Γιορτές του Οδοντωτού – Εν Συρμώ και συζητήθηκε η σύνδεσή τους με τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Τουρισμού.

Επίσης αναφέρθηκε η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αιγιάλειας και πιο συγκεκριμένα της παραλίας του Αιγίου. Συζητήθηκε η ανάδειξη και αξιοποίηση του αναπλασμένου παραλιακού μετώπου του Αιγίου και έγινε αναφορά στο επικείμενο φεστιβάλ «Πριμαρόλια» που αφορά τον πολιτισμό της σταφίδας και θα πραγματοποιηθεί μέσα σε παλιά σταφιδαποθήκη στην παραλία Αιγίου.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερη μνεία στην ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων της Αιγιάλειας με μια συνολική προσέγγιση σε συνδυασμό με πολιτιστικές δράσεις. Ειδική ημερίδα με θέμα τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την ελληνική επανάσταση πραγματοποιήθηκε, παρουσία του δημάρχου Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλου, του δημάρχου Ερυμάνθου κ. Μπαρή, του προέδρου Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών, του βοηθού Περιφερειάρχη και αρμόδιου για τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας κ. Φίλιας και ακαδημαϊκών., ενώ το δήμο Αιγιαλείας εκπροσώπησε η κ. Τσουκαλά. Στην ημερίδα συζητήθηκαν προτάσεις για τον εορτασμό του 1821-2021 και συμφωνήθηκε η ύπαρξη ενός κλίματος συνεργασίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr