background img
banner
banner

Το Πανεπιστήμιο επιστρέφει στον δήμο τα 85 στρέμματα της Χαρτοποιίας

ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ – ΣΕ ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Σε καθορισμό των όρων συνεργασίας μεταξύ του δήμου Αιγιαλείας και Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησε στην προχθεσινή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Μάλιστα, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, προκειμένου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, για την μερική ανάκληση της δωρεάς του ακινήτου εκτάσεως 84.951,45τμ της πρώην Χαρτοποιίας, πλην του χώρου που στεγάζεται και χρησιμοποιεί το Τμήμα Φυσικοθεραπείας, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ο Δήμος να εντάξει τα συγκεκριμένα ακίνητα σε χρηματοδοτικά προγράμματα που θα συμβάλλουν στην εκμετάλλευση, ανάπτυξη και ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής, που θα συνάδει και με την σημαντική παρουσία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο τότε δήμος Αιγίου είχε δωρίσει στο Τ.Ε.Ι. Πάτρας και πλέον Πανεπιστήμιο Πατρών, έκταση επιφανείας 84.951,45 τετραγωνικών μέτρων, της πρώην Χαρτοποιίας με τα εντός αυτού υφιστάμενα κτίρια, μηχανήματα και εγκαταστάσεις της πρώην Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ε.Γ.Λ. Χαρτοποιίες Δυτικής Ελλάδος Α.Ε.». Ο σκοπός της δωρεάς ήταν η εγκατάσταση και λειτουργίας του Α.Τ.Ε.Ι, Αιγίου και νυν Πανεπιστημίου Πατρών με την τήρηση χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης τμημάτων εντός 8 ετών από την υπογραφή της σύμβασης.

Δεν εκπληρώθηκε ο όρος της δημιουργίας των υπολοίπων τμημάτων…

Ειδικότερα προβλέφθηκε ότι: Ο σκοπός εκπληρώνεται, με την έναρξη και λειτουργία πρώτου τμήματος το 2003, δεύτερου μέχρι το 2005 και δύο ακόμη τμημάτων μέχρι το 2010, με τις αντίστοιχες αναλογίες κατασκευής των τεχνικών υποδομών. Η δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου είχε γίνει με διαλυτική προθεσμία της εκπλήρωσης των σκοπών της δωρεάς!
Μετά την παρέλευση 15 ετών και πλέον λειτουργεί ένα τμήμα, αντί των τεσσάρων που είχε προβλεφθεί ως όρος για την παραχώρηση.

Ως εκ τούτου, αφού δεν έχει εκπληρωθεί ο όρος της δημιουργίας των υπολοίπων τμημάτων, συνέτρεξαν λόγοι μερικής ανάκλησης της δωρεάς για τους παραχωρηθέντες χώρους, πλην φυσικά του χώρου που στεγάζεται και χρησιμοποιεί το Τμήμα Φυσικοθεραπείας.

Η μερική ανάκληση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ο Δήμος να εντάξει τα συγκεκριμένα ακίνητα σε χρηματοδοτικά προγράμματα που θα συμβάλλουν στην εκμετάλλευση, ανάπτυξη και ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής, που θα συνάδει και με την σημαντική παρουσία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην πόλη μας.

Διάθεση χώρου ξανά για νέα τμήματα

Ο Δήμος Αιγιαλείας θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την περίφραξη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας για λόγους ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας του. Σε περίπτωση δε που προβλεφθεί η δημιουργία επιπλέον Τμήματος ή Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών στην περιοχή, ο Δήμος Αιγιαλείας θα παραχωρήσει άμεσα την απαιτούμενη και υποδεικνυόμενη από το Πανεπιστήμιο Πατρών έκταση για την λειτουργία των τμημάτων αυτών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr