background img
banner
banner

Το… φαινόμενο Αλυκή και οι χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά…

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ‘’ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ’’

Τα κρυστάλλινα νερά της Αλυκής, η καλή οργάνωση, το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, η μικρή χιλιομετρική απόσταση από το κέντρο κατέστησαν και φέτος την παραλία της Αλυκής τον… νούμερο «ένα» προορισμό.

Σε καθημερινή βάση, επισκέπτες και λουόμενοι ανέρχονται σε μερικές… χιλιάδες, δίνοντας στο «φαινόμενο Αλυκή» διάρκεια αλλά και προοπτική για το μέλλον.
Στη φετινή επισκεψιμότητα βέβαια έπαιξε ρόλο και ο βοριάς που ευνοεί το κόλπο της Αλυκής, μετατρέποντάς τη σε γαλάζια λίμνη! Κι όλα αυτά ενώ ήδη τα φοινοκόπτερα αρχίζουν να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στο υγρότοπο, κάτι που σημαίνει ότι και τους επόμενους μήνες η Αλυκή θα γίνει πόλος έλξης επισκεπτών.

Κάτοικοι, επισκέπτες αλλά και ο τοπικός και ιδιαίτερα δραστήριος Σύλλογος πάντως, θεωρούν πως θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ περισσότερα στο πιο πολυσύχναστο μέρος της Αιγιάλειας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Νικόλαος» Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε για αδράνεια της δημοτικής αρχής σε ορισμένα σημεία.

Δράση ενάντια στην άσχημη εικόνα των σκουπιδιών

΄΄Φέτος είχαμε ένα πολύ ήπιο καλοκαίρι, με τους ανέμους να βοηθούν την Αλυκή, τα νερά της να είναι πεντακάθαρα και διάφανα όπως πάντα τα τελευταία χρόνια και τα καταστήματα να προσφέρουν τα καλύτερα. Ο δήμος ωστόσο αδράνησε κατ’ αρχήν στο θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης με αποτέλεσμα να χαθεί η Γαλάζια Σημαία. Πρόβλημα υπήρξε ακόμη και με τα απορρίμματα στα σημεία των κάδων στο δρόμο πάνω από την ακτή, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργείται άσχημη εικόνα, να υπάρχουν δυσοσμία, μύγες και κουνούπια΄΄, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, κάνοντας γνωστό πως η αποκομιδή γινόταν μία φορά το μήνα…

Εστίασε ωστόσο στο γεγονός ότι ο Σύλλογος με τη βοήθεια της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου μερίμνησαν ώστε να διατηρείται καθαρή τουλάχιστον η ακτή, αφού σε καθημερινή βάση γινόταν καθαρισμός και εκκένωση των καλαθιών.

Ζητείται λύση για το κυκλοφοριακό

Ένα άλλο σημείο στο οποίο υπήρξε αδράνεια ήταν η κυκλοφορία που ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένη σε ώρες αιχμής. Με τη διέλευση του λεωφορείου υπήρχε μποτιλιάρισμα στα σταθμευμένα οχήματα. ΄΄Φέτος δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες για την μίσθωση του πάρκινγκ, ο κόσμος προσπαθούσε να παρκάρει για να εξυπηρετηθεί από την αρχή της Αλυκής ακόμη μέχρι το τέρμα, όμως υπήρξε κυκλοφοριακό πρόβλημα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι κάποια καταστήματα έχουν μεριμνήσει και διαθέτουν πάρκινγκ. Δυστυχώς, δεν έχει προχωρήσει το θέμα της διάνοιξης οδών, η Αλυκόβρυση εκκρεμεί χρόνια τώρα, η απελθούσα δημοτική αρχή πριν από μία πενταετία που είχε αναλάβει είχε δεσμευθεί, είχε καταβάλει προσπάθειες που όμως δεν ευοδώθηκαν. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος που γνωρίζει προσωπικά το θέμα, θα ασχοληθεί με αυτό και θα δώσει λύση΄΄, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.
Άξιο αναφοράς είναι ότι φέτος η Αλυκή προσέλκυσε κόσμο και τις βραδινές ώρες λόγω events που διοργάνωσαν καταστήματα και χωρίς υπερβολή μπορεί να πει κανείς ότι ήταν η μόνη ακτή που συγκέντρωνε κόσμο 24 ώρες το 24ωρο!

Πλούσια και αξιόλογη δράση του τοπικού Συλλόγου

Σημαντική για την Αλυκή είναι η δράση που αναπτύσσει ο τοπικός σύλλογος, το Δ.Σ. του οποίου ανέλαβε πρωτοβουλία για πολλά σημαντικά θέματα όπως ήταν η διαμαρτυρία έξω από το παλιό Λιμεναρχείο για τις Γαλάζιες Σημαίες και τα σκουπίδια πρόσφατα αλλά και γενικά οι αγώνες για χρόνια ζητήματα που αφορούν την Αλυκή. Η δράση του επταμελούς συμβουλίου δεν περιορίζεται μόνο στην διοργάνωση εκδηλώσεων π.χ. για τα Κούλουμα της Αλυκής. Πολύ συχνοί είναι οι παράκτιοι καθαρισμοί, η συμμετοχή σε θρησκευτικές και όχι μόνο εορτές, η προαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν πριν από ενάμιση χρόνο η τοποθέτηση Μετεορολογικού Σταθμού και κάμερας στην παραλία Αλυκής, ώστε να μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να έχουν άμεση εικόνα της παραλίας και των καιρικών συνθηκών, επί 24ωρου.

Κατά την διάρκεια της θητείας του το απερχόμενο Δ.Σ. παρουσίασε δράσεις και για την προβολή της Αλυκής, όπως η φιλοξενία της εκπομπής «Ταξιδεύοντας με την Κουζίνα» από τον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 μαγειρεύοντας ο κ.Τυρράνης στην προβλήτα του ΙΝΟΑ Αλυκής. Ενεργό ρόλο είχε και για το πρόβλημα των μεδουσών με τη συμμετοχή σε συσκέψεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Και στον κοινωνικό τομέα όμως, ο Σύλλογος ήταν εκεί. Με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και αποστολή τους στους πυρόπληκτους της Αττικής πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ διοργάνωσε και ενημερωτικές δράσεις για τη φύση και το περιβάλλον με πρώτες βέβαια τις διαμαρτυρίες για τα απορρίμματα αλλά και για το πρόβλημα διάβρωσης της ακτής.
Το Μάιο γιόρτασε με διάφορες δράσεις τα 20 χρόνια του συλλόγου που θα μείνουν σε όλους αξέχαστες.

Εκλογές την προσεχή Κυριακή

Να σημειωθεί ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ενώ υποψηφιότητες θα κατατίθενται ως την τελευταία στιγμή. Το απερχόμενο Δ.Σ. αποτελούν οι εξής: Νίκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Αλεξόπουλος, Κώστας Σταθόπουλος, Μάγδα Μητροπούλου, Κώστας Χριστόπουλος, Πάνος Γεωργακόπουλος, Θανάσης Μπαλτιμάς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr