background img
banner
banner

Τροχοπέδη ο γηρασμένος στόλος στην Καθαριότητα

ΜΕ ΛΙΓΟΣΤΑ ΜΕΣΑ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ

Τους πρώτους… «καρπούς» φαίνεται πως αποδίδει η καμπάνια του δήμου Αιγιαλείας για την ανακύκλωση, με πολλούς πολίτες να υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί. Ωστόσο, το πιο σοβαρό πρόβλημα, πέρα από το γεγονός ότι δεν έχει ευαισθητοποιηθεί το σύνολο των δημοτών, είναι η έλλειψη των υποδομών, του εξοπλισμού και του στόλου του δήμου για την εφαρμογή των όσων έχουν σχεδιαστεί στην κατεύθυνση της ανακύκλωσης…

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος προχωρά το τελευταίο διάστημα σε ενημέρωση από… πόρτα σε πόρτα, πραγματοποιώντας σε καθημερινή σχεδόν βάση, ενημερωτικές επισκέψεις σε συνοικίες και χωριά, ενώ το πρόγραμμα «Ραντεβού» συνεχίζεται με επιτυχία. ΄΄Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την έως τώρα ανταπόκριση του κόσμου, την ερχόμενη εβδομάδα το «Ραντεβού» θα εφαρμοστεί και στο Αίγιο με αναπροσαρμοσμένο πρόγραμμα. Επίσης θα συνεχίσουμε τις επαφές μας τις επόμενες ημέρες με τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων της Αιγιάλειας με θέμα πάντα την ανακύκλωση΄΄, ανέφερε στο “protionline.gr” ο κ. Καραΐσκος, ο οποίος χθες το απόγευμα είχε μία συνάντηση με τους εθελοντές, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό, δεδομένου ότι υπάρχουν πολίτες που έχουν προσφερθεί να στηρίξουν ενεργά και να παίξουν το δικό τους ρόλο στο εγχείρημα της ανακύκλωσης, προφανώς ευαισθητοποιημένοι για την προστασία του περιβάλλοντος.

Την ίδια στιγμή, όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος, προχωρά η καμπάνια στα σχολεία. ΄΄Θα χρειαστούμε και την βοήθεια των Συλλόγων Γονέων, θα συνεργαστούμε μαζί τους και με τους εκπαιδευτικούς για τις «πράσινες γωνιές» που θα στηθούν. Οι μαθητές στέλνουν γράμμα στο παιδάκι σύμβολο της ανακύκλωσης τον Λαμποίκο και όλοι μαθαίνουν πώς πρέπει να λειτουργούμε με τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα΄΄, τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Αίτημα για χρηματοδότηση

«Πονοκέφαλο» ωστόσο εξακολουθεί να προκαλεί στη δημοτική αρχή η έλλειψη των μέσων και των οχημάτων για την διαχείριση των απορριμμάτων και για την προώθηση των νέων μεθόδων που καθιερώνονται. Ερωτηθείς σχετικά από το “protionline.gr”, ο αντιδήμαρχος είπε πως ο στόλος του δήμου στην Καθαριότητα είναι πολύ παλιός και από τα 25 οχήματα τα 6 είναι… ετοιμοπόλεμα.
Μάλιστα, από αυτά μόνο 5 συνήθως βγαίνουν στους δρόμους αφού συνήθως το ένα τίθεται εκτός λόγω βλαβών. Όσο για τα υπόλοιπα 19, ο κ. Καραΐασκος είπε πως είναι τόσο παλιά που δεν αξίζει τον κόπο να φτιαχτούν.

Επίσης, τα αυτοκίνητα για την ανακύκλωση είναι δύο εκ των οποίων το ένα πηγαίνει στο… Ραντεβού και το άλλο χρησιμεύει για την συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων των καταστημάτων.
΄΄Δυστυχώς, η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε καταθέσει πρόταση ούτε για τα πράσινα σημεία ούτε για τους κάδους, ούτε για νέα οχήματα. Αυτό που έχουμε ζητήσει εμείς από την Περιφέρεια αλλά και τον γ.γ. Διαχείρισης Απορριμμάτων, κ. Γραφάκο είναι να ανοίξει ξανά το πρόγραμμα για να τύχουμε χρηματοδότησης. Γι’ αυτό είπαμε ότι υπολογίζουμε να εφαρμόσουμε τους κάδους γειτονιάς σε ενάμιση χρόνο, η βούληση που υπάρχει είναι θετική και προχωράμε΄΄, είπε ο κ. Καραΐσκος.

 

Συνεχίζεται η παράνομη εναπόθεση

Πάντως, εκτός από τους πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί και εφαρμόζουν την ανακύκλωση στο μέτρο του δυνατού, υπάρχουν κάποιοι που δεν σέβονται το περιβάλλον και αφήσουν σκουπίδια όπου βρουν…

Η μη αποκομιδή των απορριμμάτων το καλοκαίρι δημιούργησε κάποια σημεία εναπόθεσης που συσσωρεύονταν μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων. Στα σημεία αυτά, παρότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τον δήμο πλέον να διατηρούνται καθαρά, κάποιοι δεν το σέβονται και προχωρούν σε εναπόθεση κατ’ επανάληψη. ΄΄Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι ασυνείδητοι που σε σημεία που μαζεύουμε ρίχνουν ξανά και ξανά. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να σταματήσει. Να είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες αφού θα προχωρήσουμε σε νομικές ενέργειες΄΄, σχολίασε ο αντιδήμαρχος.
Κάποια από αυτά τα σημεία είναι στην οδό Δαφνών μετά τον οικισμό Μεσσηνέζη, στα Φασουλέικα (φορτώθηκαν δέκα φορτηγά απορρίμματα και ξαναέπεσαν απορρίμματα), στην έξοδο στο Πανόραμα, στη γέφυρα των Σελιανιτίκων, στην Τέμενη στις γραμμές του τραίνου και αλλού… Τα σημεία αυτά έχουν καταγραφεί από την υπηρεσία Καθαριότητας και θα παρακολουθούνται…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr