background img
banner
banner

Υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στα σχολεία της Αιγιάλειας

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Την έγκριση υποβολής αίτησης ένταξης εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας για την «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αιγιαλείας» προϋπολογισμού δαπάνης 196.540 € στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ», αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που το ποσό χρηματοδότησης δεν επαρκεί για την εκτέλεση των ενεργειών, το υπερβάλλον ποσό θα καλυφθεί από ίδιους πόρους.
Εξουσιοδότησε δε τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο για την υπογραφή του αιτήματος ένταξης, του τεχνικού δελτίου, καθώς και όλων των απαιτούμενων εγγράφων και δικαιολογητικών για την υποβολή της πρότασης.

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση των δήμων για:

  • Α)Τη σύνταξη νέων μελετών πυροπροστασίας – σχεδίων κάτοψης και τεχνικών περιγραφών μονίμων συστημάτων πυροπροστασίας.
  • Β)Την επικαιροποίηση παλαιών μελετών.
  • Γ)Τη σύνταξη και παράδοση των τευχών δημοπράτησης για την υλοποίηση των προβλεπόμενων στη μελέτη μέτρων και μέσων πυροπροστασίας.
  • Δ)Την υλοποίηση και τη συντήρηση μέτρων και μέσων εγκεκριμένης μελέτης πυροπροστασίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των Δήμων. Η παράταση δίνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Βασική προϋπόθεση για την επιλεξιμότητα των παραπάνω μελετών, αποτελεί η έγκρισή τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην υλοποίηση των προβλεπόμενων στις εγκεκριμένες μελέτες μέτρων και μέσων πυροπροστασίας, που αφορούν στην εγκατάσταση, συμπλήρωση ή αντικατάσταση (κατά περίπτωση) και έλεγχο καλής λειτουργίας των φορητών, μόνιμων και λοιπών μέσων ή/και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες.

Τι αντιστοιχεί στα σχολεία

Ο προϋπολογισμός της Χρηματοδότησης του Προγράμματος που αντιστοιχεί στον Δήμο Αιγιαλείας με βάση την πρόσκληση και αφού λήφθηκαν υπόψη τα παραπάνω κριτήρια, ανέρχεται στο ποσό των 158.500 € (χωρίς ΦΠΑ), ήτοι:

  • ΣΧΟΛΗ ΔΟΜΗ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ (μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) Νηπιαγωγεία-Ολιγοθέσια Δημοτικά (Μονοθέσια, Διθέσια, Τριθέσια αριθ. μονάδων 18) 18.000 € Δημοτικά με λειτουργικότητα έως και 6/θέσιο (αριθ. μονάδων 8) 12.000 € Δημοτικά με λειτουργικότητα από 7/θέσιο και άνω, Γυμνάσια-Λύκεια (αριθ. μονάδων 15) 30.000 € Σύνολο: 60.000 €.
  • ΣΧΟΛΗ ΔΟΜΗ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ (μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) Νηπιαγωγεία-Ολιγοθέσια Δημοτικά (Μονοθέσια, Διθέσια, Τριθέσια αριθ. μονάδων 19) 28.500 € Δημοτικά με λειτουργικότητα έως και 6/θέσιο (αριθ. μονάδων 19) 16.0000 € Δημοτικά με λειτουργικότητα από 7/θέσιο και άνω, Γυμνάσια-Λύκεια (αριθ. μονάδων 18) 54.000,00 € Σύνολο: 98.500 €.

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr