background img
banner
banner

Χρησιμοποίησαν λιγότεροι φέτος το κολυμβητήριο

ΕΜΦΑΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Η δεύτερη σεζόν λειτουργίας του Δημοτικού Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Αιγίου ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, με την διοίκηση του ΝΠΔΔ “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία” Δήμου Αιγιαλείας, να θέτει ήδη στόχους για την νέα σεζόν, οι οποίοι συνδέονται άρρηκτα με τις δυνατότητες που πρόκειται να δώσει στις εγκαταστάσεις, η ενεργειακή αναβάθμισή τους.

Η χρήση του κολυμβητηρίου φέτος δεν ήταν η αναμενόμενη, μιας και η έναρξη λειτουργίας του συνέπεσε με μία βεβαρημένη περίοδο λόγω των… απανωτών εκλογών. Παρόλα αυτά, περί τα δέκα άτομα έκαναν χρήση του κολυμβητηρίου μέσω των δομών του δήμου, ενώ χρησιμοποιήθηκε και από τον Κολυμβητικό Όμιλο Αιγίου, την Φιλαθλητική Λέσχη και σε μικρότερο βαθμό από σωματείο της Πάτρας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καθυστέρησε σημαντικά και η πρόσληψη γυμναστή από τον δήμο ελλείψει ενδιαφέροντος το πρώτο διάστημα. Στο Νομικό Πρόσωπο γνωρίζουν πως το κόστος λειτουργίας της πισίνας είναι αρκετά υψηλό, πλην όμως μέσω των αθλητικών εγκαταστάσεων προσφέρεται και κοινωνικό έργο. Αυτός και ο λόγος που επιθυμούν όχι μόνο να συνεχιστεί η λειτουργία του κολυμβητηρίου αλλά την άνοιξη να… επιστρέψει πιο δυναμικά.

Στόχος να λειτουργεί εννέα μήνες το χρόνο

΄΄Είναι γεγονός ότι το κόστος λειτουργίας και συντήρησης της πισίνας είναι υψηλό΄΄, επισημαίνει στo “protionline.gr” ο οσονούπω και επίσημα πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος, αναφέροντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι το κόστος για να θερμανθεί η πισίνα για ένα εικοσιτετράωρο ανέρχεται σε 1.000 ευρώ. ΄΄Το κολυμβητήριο θα συνεχίσει τη λειτουργία του την άνοιξη προσφερόμενο στους δημότες του Αιγίου για πλούσια δραστηριότητα. Μάλιστα, δρομολογούμε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, γεγονός που θα μας επιτρέψει να παρατείνουμε την λειτουργία του. Δηλαδή να μην λειτουργεί μόλις τρεις μήνες τον χειμώνα και να είναι στη διάθεση του κόσμου τους υπόλοιπους εννέα μήνες του χρόνου΄΄, ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου βρίσκεται στο στάδιο της τελικής μελέτης, το πρόγραμμα έχει εγκριθεί και υπολογίζει πως μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει η δημοπράτηση του έργου. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης από την άνοιξη και ανέρχεται σε 453.000 ευρώ.
Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα απαλλάξει τον δήμο από το μεγάλο κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου, δίνοντας τεράστια προοπτική στις αθλητικές εγκαταστάσεις του.

Ως προς την λειτουργία του τις επόμενες ημέρες και μέχρι να κλείσει η σεζόν, θα λειτουργεί καθημερινά 9.00-13.00 και 16.00-19.00 μέχρι το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, οπότε ολοκληρώνεται η περίοδος λειτουργίας του για φέτος, ανανεώνοντας το ραντεβού για την άνοιξη 2020. ΄΄Την άνοιξη θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα ίσως και από τον Απρίλιο και να οργανώσουμε καλύτερα τη λειτουργία του χώρου΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ανδριόπουλος.

«Μοίρασμα» των ωρών των αθλητικών εγκαταστάσεων

Σημειώνεται τέλος πως την ερχόμενη εβδομάδα το ΝΠΔΔ πρόκειται να προχωρήσει σε συνάντηση με εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου, το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, αλλά και τα γήπεδα στις άλλες Δ.Ε. ώστε να γίνει ο καταμερισμός των ωρών και να βγει το πρόγραμμα λειτουργίας τους. Το ενδιαφέρον ωστόσο των περισσότερων σωματείων έχει να κάνει με τις δύο αθλητικές εγκαταστάσεις του Αιγίου και η διοίκηση του ΝΠΔΔ καλείται να εξετάσει όλα τα αιτήματα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr