background img
banner
banner

AΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: «Έτσι θα ανακάμψει οικονομικά ο αγροτικός κόσμος»

Συνεργασία και στήριξη του πρωτογενούς τομέα από μέρους της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρεί ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος πως πρέπει να υπάρξει ώστε να μπορέσει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής να ανακάμψει οικονομικά. Στόχος είναι να υπάρχει όφελος για τον ίδιο την παραγωγό και την οικονομία τής ευρύτερης περιοχής της Αιγιαλείας αλλά και του ίδιου του κράτους μίας και η αγροτική οικονομία αποτελεί στυλοβάτη και συμβάλλει στην πρόοδο και την ευημερία.

Όπως τονίζει ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας, ΄΄μπαίνουμε από το 2020 σε ένα νέο μοντέλο γεωργίας και μέχρι στιγμής εμείς οι παραγωγοί δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το μέλλον των καλλιεργειών της περιοχής μας. Πρέπει να υπάρξει πίεση από όλους τούς φορείς και πολιτικούς ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κλείνουμε μία δεκαετία από την αρχή της κρίσης έχοντας χάσει το 50%των επιδοτήσεων, το ποσοστό των νέων και το κατά κύριο επάγγελμα αγροτών μειώνεται χρόνο με το χρόνο, η φορολογία αυξάνεται όπως και οι ασφαλιστικές εισφορές έτσι αν δεν ληφθούν κάποια μέτρα δεν θα μιλάμε σε λίγο για πρωτογενή τομέα΄΄.

Ειδικότερα, για την περιοχή ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος αναφέρει: ΄΄Α) Το μέτρο της αναδιάρθρωσης για την σταφίδα πρέπει να προχωρήσει ώστε να υπάρξει ανανέωση της καλλιέργειας. Β) Μείωση του ΦΠΑ και του κόστους παραγωγής. Γ) Έλεγχος στις εισαγωγές εσπεριδοειδων από τρίτες χώρες όπως η Τουρκία με υποχρεωτική αναγραφή χώρας προέλευσης γιατί φρακάρει η αγορά από εισαγόμενα λεμόνια και πέφτουν πολύ οι τιμές και τα εγχώρια μένουν στα δέντρα. Δ) Διευθέτηση του θέματος με τις αμοιβές των εργατών γης από το εξωτερικό για να μπορεί και ο παραγωγός να δικαιολογεί τα έξοδα καλλιέργειας. Ε) Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ως προς το χρόνο αποζημίωσης, το ποσοστό κάλυψης και το εύρος των ζημιών στα προϊόντα. ΣΤ) Στελέχωση από την περιφέρεια της Γεωργικής Υπηρεσίας Αιγίου γιατί εξυπηρετεί όλο τον Δήμο μαζί με τις εξαγωγικές εταιρείες’’.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr