background img
banner
banner

Αλεξοπούλου: Άμεση επαναλειτουργία του Αράξου

Τις πληγείσες από την πυρκαγιά εγκαταστάσεις του Κρατικού Αερολιμένα Αράξου επισκέφθηκε η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, πραγματοποιώντας διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και με τον Αερολιμενάρχη Αράξου κ. Γεώργιο Γκουβίτσα.

Στις συνομιλίες της με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, η κυρία Αλεξοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Κρατικός Αερολιμένας Αράξου συνδέεται στενά με την τοπική οικονομία και με την ανάπτυξη του νομού μας, μέσω του τουρισμού και των μεταφορών. Για προφανείς λοιπόν λόγους, η επαναφορά της εύρρυθμης λειτουργίας του αεροδρομίου είναι άμεση κυβερνητική προτεραιότητα. Σε σχετική συνεργασία που είχαμε, ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, μου ζήτησε να σας μεταφέρω τη διαβεβαίωσή του ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες εκταμίευσης των απαραίτητων κονδυλίων για την αποκατάσταση των πληγέντων κτηριακών υποδομών.

Στόχος όλων μας είναι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου εντός των ημερών. Στον στόχο αυτό επιτρέψτε μου να προσθέσω και μια μεσομακροπρόθεσμη φιλοδοξία που έχω και για την οποία ήδη εργάζομαι, ώστε να αναβαθμιστεί ο Άραξος στο επίπεδο που αξίζει στην περιοχή μας και στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, την Πάτρα.

Με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψής μου, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υψηλή αίσθηση καθήκοντος που διαπιστώνω για άλλη μια φορά στην υπηρεσία σας και για τις προσπάθειες που καταβάλετε ώστε να επανέλθει άμεσα ο Άραξος στην ομαλότητα. Εκφράζω επίσης την ικανοποίησή μου και τις ευχαριστίες της Πολιτείας για την έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής. Αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων μας ότι ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας και η άμεση επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος, απέτρεψε τα χειρότερα. Το αεροδρόμιο θα τεθεί άμεσα στην υπηρεσία των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής μας, καλύτερο από πριν», τόνισε η κυρία Αλεξοπούλου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr