background img
banner
banner

Την Άνοιξη τα διόδια με το χιλιόμετρο

ΘΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Το υβριδικό σύστημα διοδίων, το οποίο θα επιτρέψει την αναλογική χρέωση έχοντας ως βάση τον πομποδέκτη, ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή η Ολυμπία Οδός από την προσεχή Άνοιξη στην Κορίνθου-Πατρών.

Το νέο σύστημα θα φέρει δικαιότερη χρέωση διοδίων θα έρθει όμως με καθυστέρηση ετών αφού είχε προβλεφθεί από την επανεκκίνηση των συμβάσεων παραχώρησης το 2013 και είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει με την ολοκλήρωση της κατασκευαστικής περιόδου του έργου (Τ1) το 2017.

Ηταν τότε που η προηγούμενη δημοτική αρχή του Θανάση Παναγόπουλου διαπραγματευόταν την μείωση του υπέρογκου αντίτιμου στα διόδια του Ελαιώνα.
Το μόνο που κατάφερε ο πρώην δήμαρχος ήταν να πάρει υπόσχεση ότι θα λειτουργήσει γρήγορα το σύστημα με χρέωση ανά χιλιόμετρο, που ρίχνει κατακόρυφα το κόστος στις εσωτερικές μετακινήσεις.

Επίσης είχε πετύχει την διέλευση του 4ωρου με μισό αντίτιμο, που δεν εξυπηρέτησε και ιδιαίτερα όσους ήθελαν να πάνε από το Αίγιο στην Ακράτα και αντίστροφα (αρχικά είχε ζητήσει 8 ώρες).
Τα διόδια σήμερα στον Ελαιώνα που έκοψαν την Αιγιάλεια στα δύο, είναι τα πιο υψηλά της χώρας με 3,3 ευρώ η διέλευση.

Στόχος είναι με το νέο σύστημα να αναγνωρίζεται από πού μπήκε ο χρήστης, ο οποίος θα πληρώνει όλο το αντίτιμο της διαδρομής αλλά εάν βγει νωρίτερα σε μία έξοδο, τότε αυτόματα το σύστημα θα του αφαιρεί το ποσό από τον λογαριασμό


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr