background img
banner
banner

«Μοσχοβόλησε» Χριστό και Ελλάδα το «Όραμα»

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ!

Με απόλυτη επιτυχία και παρουσία του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου η 11ήμερη κατασκηνωτική περίοδος για τα κορίτσια της Ιεράς Μητροπόλεως στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας Νέων «Όραμα», στα Καλάβρυτα.

Εβδομήντα και πλέον κατασκηνώτριες απήλαυσαν αυτή την τόσο υπεύθυνη και γενναιόδωρη δράση της τοπικής Εκκλησίας, την οποία στηρίζει αφειδώς (υλικά και πνευματικά) ο Μητροπολίτης, αποδεικνύοντας τη βαθιά του αγωνία και την απέραντη αγάπη του για τη νεότητα. Οι κατασκηνώτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολλές αθλητικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, να έχουν πνευματικές συζητήσεις και να βιώσουν την ομαδική ζωή και τη ζωή στη φύση.

Μία όμορφη γιορτή λήξης

Κατά τη διάρκεια της εορτής λήξης της κατασκηνωτικής περιόδου, τα παιδιά παρουσίασαν τραγούδια, σκέψεις και αγιογραφικά αναγνώσματα, θεατρικά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς, σε μια εκδήλωση που ξεπέρασε τα αναμενόμενα, ψυχαγώγησε, προβλημάτισε γόνιμα και ενθουσίασε κατά γενική ομολογία συντελεστές και επισκέπτες.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης ο οποίος και την προλόγισε, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Σπανός, ιερείς, γονείς και επισκέπτες.

Μετά τους χαιρετισμούς του τέλους ακολούθησε πλούσιο κοινό τραπέζι για όλους τους παρευρισκόμενους, με παραδοσιακές γεύσεις αλλά και ποικιλία εδεσμάτων που ετοίμασαν τα ίδια τα παιδιά για να υποδεχθούν τους καλεσμένους τους. Το κέφι ήταν αστείρευτο και αυτό το όμορφο ελληνικό γλέντι θύμιζε κάτι από άλλες εποχές με τον αυθορμητισμό και τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των παρευρισκόμενων. Πολλοί άνθρωποι ένιωσαν ότι όπου και όταν υπάρχει η χάρις του Χριστού τα αγαθά πολλαπλασιάζονται, οι άνθρωποι ηρεμούν και χαίρονται, τα προβλήματα σμικρύνονται και οι λύσεις και οι προοπτικές αυξάνονται.

Με την προτροπή του σεπτού Ποιμενάρχη «αυτός ο τόπος να… μοσχοβολά Χριστό και Ελλάδα», τις δράσεις στο «Όραμα» συντόνισαν ως πνευματικός υπεύθυνος ο π. Βασίλειος Πετρόπουλος, ως αρχηγός η φιλόλογος καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Αιγίου Πρεσβυτέρα Παναγιώτα Μιχαλίτση – Πετροπούλου, ως σύμβουλοι η κ. Χαρά Μαμάκη και η κ. Ζαμπία Μπραουδάκη και ως ομαδάρχισσες οι δεσποινίδες Ελευθερία Πετροπούλου, Παναγιώτα Κοκκινοπούλου, Ουρανία Ραμπαβίλα, Μαρία Καρβέλα, Αντιόπη Πετροπούλου, Ελένη Ραμπαβίλα, Μάιρα Πλατάνου, Εμμέλεια Πετροπούλου και Μαρία Αλεξοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr