background img
banner
banner

Μία σπάνια μουσική και χορευτική συνύπαρξη!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ -ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ

Μία διαφορετική παράσταση – συναυλία που θα θυμούνται για καιρό, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου. Ήταν μία σπάνια μουσική και χορευτική συνύπαρξη του αγαπημένου τραγουδοποιού Παντελή Θαλασσινού με το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, που ταξίδεψε το πολυπληθές ακροατήριο σε μουσικά και χορευτικά μονοπάτια, παρασύροντας τον κόσμο να τα βαδίσει μαζί τους…

Τίτλος της παράστασης που παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 θεατές, ήταν «κόντρα στον καιρό… με τον Παντελή Θαλασσινό». Καταχωρείται δε στη μνήμη των παρευρισκόμενων ως μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Αιγιάλεια, κλείνοντας μοναδικά το καλοκαίρι του 2019 για την περιοχή. Με μία υπέροχη ροή και ένα απολαυστικό πρόγραμμα συνέδεσε το παλιό με το νέο, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, αναδεικνύοντας το μεγαλείο και τη συνέχεια της ελληνικής μουσικής, του τραγουδιού και του παραδοσιακού χορού.

Οι σύγχρονοι εκφραστές της παραδοσιακής μουσικής απέδειξαν πως με καλή διάθεση και αισθητική, πάντρεψαν μοναδικά τους ρυθμούς και τους στίχους, αποδίδοντας και χορευτικά με τον καλύτερο τρόπο τα τραγούδια. Κάπως έτσι, «Ο μικρός γλυκός παλιός Σεπτέμβρης» συνάντησε τραγούδια της Μακεδονίας και των Κυκλάδων και με «ένα τρεχαντηράκι» συμμετέχοντες και θεατές έφτασαν στη Σμύρνη και τη Χίο…

Τον Παντελή Θαλασσινό συνόδευσαν οι συνεργάτες του, κορυφαίοι μουσικοί, ο Αιγιώτης Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), και οι Μαργώνης Σωτήρης (βιολί), Βαρθακούρης Πέτρος (μπάσο), Χαβουτσάς Λευτέρης (κιθάρα), Τσιατσούλης Νίκος (κρουστά).

Επί σκηνής, συνέπραξαν χορευτές και χορεύτριες του Χ.Ε.Α. (ενήλικες και έφηβοι) αποδίδοντας παραδοσιακά τραγούδια (με ιδιαίτερες παραδοσιακές φορεσιές) αλλά και τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού σε παραδοσιακά μοτίβα. Την οργάνωση και επιμέλεια της παράστασης είχαν οι γυμναστές του Χ.Ε.Α. Μαρία Ζουροπούλου, Γιώργος Σιακκής και Ασημάκης Τσουρέκης. Σε όλους τους συντελεστές αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr