background img
banner
banner

Άνοιξε ξανά η Κοινωνική Ιματιοθήκη

ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ

Δυναμική, ως προς την θέληση των εθελοντών και τα πράγματα που συγκεντρώθηκαν, κρίνεται η έναρξη λειτουργίας, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, της Κοινωνικής Ιματιοθήκης για την νέα σεζόν. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο να προσφέρει αλλά και να δεχθεί χωρίς καμία διάκριση ρουχισμό και άλλα χρήσιμα αντικείμενα.

Η Ιματιοθήκη παρέμενε κλειστή επίσημα για δύο μήνες και ο όγκος των ειδών που έχουν συσσωρευτεί απαιτεί πολλά… χέρια για να ταξινομηθεί και να γίνει η απαιτούμενη διαλογή. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που προκειμένου να… ξεφορτωθούν τα είδη που δεν θέλουν, ανεξάρτητα από το εάν είναι σε καλή κατάσταση τα πηγαίνουν στην Ιματιοθήκη… αγνοώντας προφανώς ότι μπορούν να τα πετάξουν στα σκουπίδια και ακόμη καλύτερα να τα δώσουν για ανακύκλωση…

Όπως και να έχει, στην παρούσα φάση, όπως ανέφερε στο “protionline.gr” η υπεύθυνη της Ιματιοθήκης Ντία Παναγοπούλου, οι ανάγκες δεν είναι τόσο σε είδη ρουχισμού. Γι’ αυτό, το επόμενο διάστημα η Ιματιοθήκη θα δέχεται μόνο σεντόνια, πετσέτες, κουβέρτες, παιδικά ρούχα, παπούτσια και σχολικά είδη για απόρους μαθητές της περιοχής.

Δεν στηρίζεται το έργο των εθελοντριών

Το έργο των τεσσάρων μόλις εθελοντριών είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό αφού ξοδεύουν ατελείωτες ώρες δουλειάς για να βγάλουν τα είδη από τις σακούλες και τα κουτιά και να τα τοποθετήσουν στα ειδικά σημεία που έχουν ώστε να είναι ορατά από τους επισκέπτες – έχοντες ανάγκη.

Ωστόσο, μπορεί ο δήμος να παραχωρεί το χώρο που στεγάζεται η Ιματιοθήκη (α΄ όροφος του Μπερούκειου Κληροδοτήματος), πλην όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενα των εθελοντριών, δεν προσφέρει τίποτα άλλο που θα μπορούσε να διευκολύνει το έργο τους. Για παράδειγμα, το κτίριο δεν διαθέτει καν νερό για τις ανάγκες καθαρισμού. Ακόμη και για τις λάμπες που κάηκαν κινήθηκαν να τις αντικαταστήσουν με δικά τους έξοδα αφού δεν υπήρξε ανταπόκριση από τον δήμο, τελικώς όμως τις διέθεσε δωρεάν το κατάστημα που βρίσκεται πλησίον της Ιματιοθήκης, ιδιοκτησίας Δημήτρη Μπούρδου.

Από τον δήμο δεν έχει διατεθεί το παραμικρό, σύμφωνα με τα όσα οι εθελόντριες ανέφεραν στo “protionline.gr”.

Για παράδειγμα, δεν έχουν γάντια να φορέσουν για να πιάσουν τα ρούχα που πολλές φορές είναι λερωμένα, δεν έχουν σακούλες για να τα τοποθετήσουν, δεν έχουν ταινίες να κλείνουν τα χαρτοκούτια, δεν υπάρχουν καν καθαριστικά στο κτίριο… Κι όλα αυτά ενώ η Ιματιοθήκη στεγάζεται σε κληροδότημα με 100.000 ευρώ στην τράπεζα για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας…

Χθες πάντως και παρά τα προβλήματα, η Ιματιοθήκη δέχθηκε πλήθος κόσμου, ενώ ανά διαστήματα και κατόπιν ανακοίνωσης θα ανοίγει τις πύλες της για δωρητές και άπορους… Ίσως γιατί η διάθεση για προσφορά από ορισμένους δεν μπορεί να καμφθεί ούτε καν από την αδιαφορία των άλλων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr