background img
banner
banner

Ένα σύγχρονο φαρμακείο στην Ελίκη | ΦΩΤΟ

ΛΑΜΠΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ κ. ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΛΛΙΤΣΙΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ

Ένα νέο φαρμακείο ξεκίνησε να λειτουργεί από το καλοκαίρι στην Παλιά Εθνική Οδό, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Ελίκης και συγκεκριμένα στην πρώτη είσοδο του χωριού ερχόμενοι από το Αίγιο.

Ιδιοκτήτρια η κ. Άντρεα Καλλιτσιώνη, απόφοιτη του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με καταγωγή από την Κύπρο και εργασιακή εμπειρία σε φαρμακεία της Λευκωσίας, που ήρθε στην Αιγιάλεια για να εγκατασταθεί μόνιμα.

Έτσι το βράδυ της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου καταστήματος, που έχει πολλά να προσφέρει στην περιοχή. Η εύκολη πρόσβαση, η άμεση εξυπηρέτηση, η ποικιλία προϊόντων τόσο φαρμάκων, συμπληρωμάτων διατροφής όσο και καλλυντικών είναι μερικά από αυτά που προσφέρει το νέο φαρμακείο. Επίσης, το φαρμακείο στην Ελίκη, είναι το πιο κοντινό σημείο στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να πάρουν πληροφορίες υγείας άμεσα και αφιλοκερδώς.

Παρουσία πλήθους κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της κ. Καλλιτσιώνη, έγιναν τα εγκαίνια, με την ιδιοκτήτρια να εξηγεί στo “protionline.gr” την ευθύνη που έχει ένας φαρμακοποιός που λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας, απέναντι στους δημότες της Αιγιάλειας στην προκειμένη περίπτωση.

Μια σύμβουλος υγείας στην περιοχή

Η κύρια ευθύνη του φαρμακοποιού είναι η εκτέλεση συνταγών και παράλληλα ο έλεγχος ορθότητας της συνταγής δηλαδή αν συνάδει το δασολογικό σχήμα με το φάρμακο ή τα φάρμακα μεταξύ τους. Σημαντικό επίσης είναι η σωστή φύλαξη των σκευασμάτων στις κατάλληλες θερμοκρασίες και προδιαγραφές.

Ο φαρμακοποιός ως σύμβουλος υγείας έχει πρωταρχικό μέλημα να λύσει απορίες στους ασθενείς όσο αφορά το δασολογικό σχήμα τον τρόπο χορήγησης του φαρμάκου και να ενημέρωση για τυχών παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με αλλά σκευάσματα.

 

Πραγματοποιεί φαρμακοεπαγρύπνηση δηλαδή έχει ευθύνη να καταγράφει και να κάνει αναφορά ανεπιθύμητες ενέργειες σκευασμάτων που συμβαίνουν στους πελάτες του. Επίσης παρέχει πρώτες βοήθειες και είναι σημείο εμβολιασμού. Ο φαρμακοποιός είναι επιστήμονας της κοινότητας έτοιμος με τις σωστές γνώσεις να βοηθήσει τους πολίτες της περιοχής.”, δήλωσε στo “protionline.gr” η νέα επιστήμονας που υποδέχθηκε και εξυπηρέτησε μαζί με τους συνεργάτες της τον κόσμο, που έδειξε εμπράκτως το ενδιαφέρον του για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του νέου φαρμακείου. Το νέο φαρμακείο ευλόγησαν οι πατέρες Γεώργιος και Γεώργιος από την Ελίκη και τον Ελαιώνα αντίστοιχα, με την κ. Καλλιτσιώνη να μην παραλείπει να ευχαριστήσει για την υποστήριξη, το σύζυγό της Μηνά Πανάρετο και την οικογένεια του Ηλία Παπακωνσταντίνου και της Γεωργίας Νικολοπούλου.

Στη λαμπρή εκδήλωση εγκαινίων έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος με τη σύζυγό του, διευθύντρια του Τελωνείου Αιγίου, κ. Σοφία Αντωνάτου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλαμίδας, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, Γιώργος Ρούσσος και ο σύμβουλος του δημάρχου Κώστας Σπηλιωτόπουλος.

Τo catering της εκδήλωσης είχε φροντίσει η εταιρία Κουτρόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr