background img
banner
banner

Έντονο το πρόβλημα της διάβρωσης σε Φασουλέικα και Άβυθο

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Σοβαρό πρόβλημα με την διάβρωση της ακτής αντιμετωπίζουν δύο περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ροδοδάφνης. Πρόκειται για τα Φασουλέικα αλλά και τμήμα της παραλίας Αβύθου, εκεί όπου με κάθε δυνατό άνεμο, η θάλασσα βγαίνει προς τη στεριά όλο και περισσότερο και τα κύματα κατατρώγουν την ακτή…

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο έχει αλλάξει εντελώς την εικόνα της ακτής, εξαφανίζοντας πολλά μέτρα γης, ενώ ο παραλιακός δρόμος κλείνει και γίνεται… θάλασσα εμποδίζοντας την προσβασιμότητα των κατοίκων σπίτια τους… ΄΄Οι άνθρωποι αυτοί κάθε χειμώνα αντιμετωπίζουν μία δύσκολη καθημερινότητα αφού δεν μπορούν να μεταβούν στα σπίτια τους. Στον μεν οικισμό Φασουλεΐκων υπάρχουν τέσσερις οικογένειες που διαμένουν μόνιμα και το καλοκαίρι πολλαπλάσιες αφού υπάρχουν πολλά σπίτια και ιδιοκτησίες, που δεν έχουν άλλη πρόσβαση πέρα από τον παραλιακό δρόμο. Το πρόβλημα είναι χρόνιο ωστόσο πλέον έχει φτάσει σε οριακή κατάσταση΄΄, επισήμανε στο “protionline.gr” ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος.
Σε ό,τι αφορά το σημείο της Αβύθου που υπάρχει πρόβλημα, είναι δεξιά της θέσης «Μάτι» εκεί όπου επίσης διαμένουν άτομα ολοχρονίς.

Επιτακτική η ανάγκη για διαπλάτυνση του δρόμου

Όπως τόνισε, ΄΄στην αρχή της εβδομάδας με εργολαβία του δήμου και της Πολιτικής Προστασίας εκτελέστηκε έργο επίστρωσης του δρόμου που είχε καταστραφεί από τα καιρικά φαινόμενα, αφού τα κύματα είχαν εξαφανίσει την ακτή. Όμως αυτή η παρέμβαση είναι παροδική αφού και πάλι θα υπάρχει πρόβλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε ζητήσει τεχνικό έργο στο συγκεκριμένο σημείο, αφού είναι επιτακτική η ανάγκη διαπλάτυνσης του δρόμου΄΄.

Ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων είναι ενήμεροι για το πρόβλημα, ενώ το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας έχει λάβει απόφαση καταθέτοντας συγκεκριμένο αίτημα. Βεβαίως η οποιαδήποτε εκτέλεση έργου θα πρέπει να είναι σύννομη με τον αιγιαλό και τους περιορισμούς που υπάρχουν…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr