background img
banner
banner

«Έτσι έχουν τα πράγματα στο Νοσοκομείο Αιγίου…»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΜΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥΣ

Μετά τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες από ιατρούς και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Οργανική Μονάδα Αιγίου) και τους ενδεχόμενους κινδύνους ως προς τη λειτουργία του, η διοικήτρια Παναγούλα Μαμμή εξέδωσε ανακοίνωση, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για το πώς έχει η κατάσταση.

Μάλιστα, όπως η ίδια επισημαίνει, ΄΄Το δελτίο αυτό αποσκοπεί στην σωστή ενημέρωση όλων των πολιτών και αποτελεί συνέχεια της επικοινωνία που έχω με τον κόσμο της Αιγιάλειας όσον αφορά την διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η ενημέρωση αφορά προβλήματα που έχουν προκύψει και αφορούν κύρια την Παθολογική Κλινική και το Ακτινολογικό Εργαστήριο.

Είναι τα ίδια προβλήματα που παρέλαβα κατά την τοποθέτηση μου και απορρέουν τόσο από τον οργανισμό όσον αφορά την Παθολογική Κλινική, πρόβλεψη για μόνο τρείς (3) θέσεις Παθολόγων, όσο και από το «μπλοκάρισμα» επί σειρά ετών δύο οργανικών θέσεων Ακτινοδιαγνωστικής η μια είχε «παγώσει» από το 2010 και η άλλη είχε καταληφθεί για οκτώ (8) χρόνια από ιατρό που είχε μετακινηθεί σε άλλο Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι οι ήδη υπηρετούντες ιατροί δεν είχαν εξειδίκευση στη λειτουργία αξονικού τομογράφου΄΄.

Αναφορικά με τις κινήσεις από μέρους της, η κ. Μαμμή, σημειώνει: ΄΄Στα δυόμιση χρόνια διοίκησης διεκδίκησα και κατάφερα την αύξηση των οργανικών θέσεων Παθολόγων από τρείς (3) σε πέντε (5) (από το 2017), δηλαδή δημιουργήθηκαν δύο (2) νέες θέσεις, εκ των οποίων η μία (1) που βρίσκεται σε κρίση με εντολή «επείγοντος» έχει προοπτική να ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση παθολόγου εντός διμήνου, επίσης η 2η θέση θα προκηρυχθεί άμεσα και θα «κινηθεί» με προτεραιότητα’

Οι ενέργειες της διοίκησης

Στο μεταβατικό διάστημα μέχρι να στελεχωθεί η εφημέρευση της Παθολογικής Κλινικής, για να μην «κλείσει» η εφημερία, οι υπηρετούντες ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι ιατροί Παθολογίας, βοηθούν δίνοντας το μέγιστο της προσφοράς που τους αναλογεί και το ίδιο γίνεται με τους Γενικούς Ιατρούς που υπηρετούν για χρόνια στο Νοσοκομείο μας μετακινημένοι από τα Κ.Υ Ακράτας και Κ.Υ Αιγίου, καθώς και από τους Αγροτικούς ιατρούς που υποστηρίζουν την εφημέρευση του Νοσοκομείου.

Για την εύρυθμη λειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου εκτός την από διετίας μετακίνηση – απόσπαση ιατρού Ακτινοδιαγνωστικής από το Π.Γ.Ν. Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» για ενίσχυση της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου, με παρεμβάσεις σε Υπουργείο και Υ.ΠΕ έχει δοθεί ήδη προτεραιότητα τόσο στην προκήρυξη θέσης όσο και στην άμεση διενέργεια κρίσεων για πρόσληψη ιατρού Ακτινοδιαγνωστικής εντός του επόμενου τριμήνου΄΄.

Επιπρόσθετα, η διοικήτρια επισημαίνει ότι από τον 8/2018 έχει γίνει αίτημα για μια θέση Επικουρικού Παθολόγου που απέβη άκαρπη λόγω μη ύπαρξης ενδιαφερόμενων και έχει ζητηθεί εκ νέου θέσεις επικουρικών, όχι μόνο Παθολόγου και Ακτινοδιαγνωστικής τον 10/2019 αλλά και λοιπού επικουρικού προσωπικού ειδικότητας ΤΕ Ραδιολογίας Ακτινολογίας ή ΔΕ Χειριστών εμφανιστών από τον 8/2019, που βρίσκονται σε διαδικασία εξέλιξης.

Ταυτόχρονα, κάνει γνωστό ότι για την αποφυγή μετακινήσεων και ταλαιπωρίας ασθενών και ιατρικού προσωπικού, έχει δρομολογηθεί σε συνεργασία με το Π.Γ.Ν. Πατρών να γίνεται «διάγνωση» των Αξονικών Τομογραφιών που θα πραγματοποιούνται στο Αίγιο από τους ιατρούς του Π.Γ.Ν. Πατρών.

Αναφέρει τέλος ότι δρομολογείται συμμετοχή στην εφημέρευση του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ. Αιγίου, ιατρών από όμορες Νοσηλευτικές Μονάδες, μετά από συνεννόηση με θεσμικά όργανα και την σύμφωνη γνώμη των ιατρών.

΄΄Να τονιστεί εδώ ότι οι μετακινήσεις ιατρών είναι μία διαδικασία η οποία προβλέπεται και εφαρμόζεται μεταξύ όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με απώτερο σκοπό την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση και ασφαλή περίθαλψη των ασθενών΄΄, τονίζει η διοικήτρια, ξεκαθαρίζοντας πως όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μέρος από τις ενέργειες που ξεκίνησαν με την ανάληψη των καθηκόντων της στο Νοσοκομείο Αιγίου, διαβλέποντας τα μελλοντικά προβλήματα. Όπως τονίζει, ΄΄αυτό που ήταν αδύνατο να υπολογίσω ήταν : α) το χρόνο καθυστέρησης που απαιτήθηκε για γραφειοκρατικές και άλλες διαδικασίες, β) την αδυναμία ολοκλήρωσης των κρίσεων για πρόσληψη ιατρών μέσα σ΄ ένα χρόνο και γ) την διακοπή δρομολόγησης των διαδικασιών προκηρύξεων και κρίσεων λόγω των πρόωρων εκλογών΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προκύπτουν δηλώνω ότι αγωνίζομαι συνεχώς για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των ασθενών, για βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων και είμαι διαθέσιμη για συζήτηση προτάσεων από όλους τους φορείς που μπορούν να συνδράμουν΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr