background img
banner
banner

Έτσι θα εξασφαλιστεί το χαρτί των δημοσίων υπηρεσιών για ένα χρόνο!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΩΝΙΩΝ» ΜΕΣΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Σε πολλά «μέτωπα» διευρύνεται η προσπάθεια της δημοτικής αρχής στον τομέα της ανακύκλωσης ως συνήθεια και μέριμνα των δημοτών, αποβλέποντας στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων. Την περασμένη εβδομάδα, εκτός από την επέκταση του θεσμού «Ραντεβού» και στο Αίγιο, που έγινε μετ’ εμποδίων λόγω της απεργίας των υπαλλήλων καθαριότητας, πραγματοποιήθηκε και η δημιουργία των λεγόμενων «Πράσινων Γωνιών» μέσα σε υπηρεσίες!

Ειδικότερα, στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής τοποθετήθηκαν «Πράσινες Γωνιές» στην Αστυνομία Αιγίου, στην Πυροσβεστική και το Λιμεναρχείο – Τελωνείο και – όπως μετέφερε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος – θα ακολουθήσουν κι άλλες υπηρεσίες. Οι «Πράσινες Γωνιές» περιλαμβάνουν τρεις κάδους ανακύκλωσης, στους οποίους ρίχνονται, στον καθένα ξεχωριστά, χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, ΄΄στόχος μας είναι από τα χαρτιά που θα μαζευτούν με την εκκαθάριση των αρχείων των υπηρεσιών, βάσει του τονάζ που θα συγκεντρωθεί, να εξασφαλιστεί η γραφική ύλη χρειάζεται για την λειτουργία των υπηρεσιών αυτών για ένα χρόνο!΄΄. ΄΄Κάπως έτσι και θα δώσουμε κίνητρο για συμμετοχή στην ανακύκλωση και θα μειωθεί το λειτουργικό τους κόστος΄΄, σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Πρόκειται για μία σκέψη που από την πρώτη στιγμή «αγκαλιάστηκε» από τους προϊσταμένους και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών, ενώ εκείνο που μένει είναι αφενός οι κάδοι να γεμίζουν και αφετέρου να δημιουργηθούν «Πράσινες Γωνιές» και σε άλλες υπηρεσίες.

«Δυναμικά» το «Ραντεβού» στο Αίγιο

Εν τω μεταξύ, ο θεσμός «Ραντεβού» συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στο Αίγιο, αρχής γενομένης από χθες Τρίτη. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε με προβλήματα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην Καθαριότητα στην απεργία του κλάδου τους, ενώ από υλοποιήθηκε κανονικά και σε γειτονιές του Αιγίου.

Ειδικότερα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, σε συγκεκριμένα σημεία, οι πολίτες θα παραδίδουν στον υπάλληλο καθαριότητας που θα παραλαμβάνει και θα εναποθέτει στο όχημα, όλα τα οικιακά ανακυκλώσιμα εκτός από το γυαλί, το οποίο πρέπει να τοποθετείται μόνο στους ειδικούς κώδωνες γυαλιού. Οι μέρες και ώρες είναι οι εξής: Κάθε Τρίτη: 2-4μ.μ. Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη (Καλλιθέα), 4-6μ.μ. 1ο-2ο Γυμνάσιο Αιγίου, 6-8 μ.μ. Πλατεία Δεξαμενής. Κάθε Πέμπτη: 2-4μ.μ. Στο κάτω μέρος του Ι.Ν. Υπαπαντής στην Κουλούρα (πάρκινγκ), 4-6μ.μ. Ι.Ν. Αγίας Άννας (Συνοικισμός), 6-8μ.μ. Γεώτρηση στη στροφή για Διγελιώτικα.

«Γωνιά Ανακύκλωσης» στην Ακράτα

Εξάλλου, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου ξεκίνησε η λειτουργία της «Γωνιάς Ανακύκλωσης», στο χώρο του παλιού ελαιοτριβείου (πάνω μεριά) της Κοινότητας Ακράτας. Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή και ώρες 11:00 – 13:00 θα υπάρχουν εθελοντές που θα παραλαμβάνουν απορρίμματα και θα δίνουν πληροφορίες για την ανακύκλωση, τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα κ.λπ. Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες, οι δημότες θα μπορούν να εναποθέτουν ανακυκλώσιμα απορρίμματα στο χώρο.

Ξεκινά σήμερα η πρώτη από τις δύο γωνιές ανακύκλωσης στα Συλιβαινιώτικα

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος, ανακοίνωσε τα εξής: ΄΄Σας γνωρίζουμε ότι από την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρες από 4:00μμ έως 6:00μμ, θα ξεκινήσει η λειτουργία της πρώτης από της δύο γωνιές ανακύκλωσης στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Συλίβαινας. Ο χώρος θα είναι ελεγχόμενος από εθελοντές που θα παραλαμβάνουν τα ανακυκλώσιμα και που επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια μείωσης του όγκου των απορριμμάτων. Παρακαλείσθε να προσπαθήσετε όλοι προκειμένου να πετύχει το εγχείρημα, ξεκινώντας από το σπίτι (διαλογή).

Οι ημέρες λειτουργίας της συγκεκριμένης γωνιάς ανακύκλωσης αρχικά θα είναι Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και ώρες 4:00μμ έως 6:00μμ. Η δεύτερη γωνιά θα γίνει στην παραλιακή ζώνη στη συνέχεια’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr