background img
banner
banner

Αποφάσεις για το Αίγιο και την καθημερινότητα των πολιτών

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΥΚΗ

Μία σειρά από αποφάσεις που αφορούν το Αίγιο και την καθημερινότητα των πολιτών ελήφθησαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Συμβούλιου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο. Επίσης, απορρίφθηκε το αίτημα συζήτησης ενός θέματος που είχαν θέσει μέλη του Συλλόγου Αλυκής.

Συγκεκριμένα, το αίτημα τέθηκε από μέλος του συλλόγου και είχε να κάνει με την καθαριότητα και το κυκλοφοριακό της Αλυκής. Να σημειωθεί ότι παρών ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Νικόλαος» Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του από το αίτημα, τονίζοντας πως δεν εκφράζει το σύνολο των μελών του Συλλόγου ούτε τη διοίκηση. Όπως μετέφερε στο “protionline.gr” ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Γκιώνης, ΄΄απορρίφθηκε το αίτημα συζήτησης του θέματος διότι δεν είχε κατατεθεί από τον πρόεδρο ή το Δ.Σ. του Συλλόγου αλλά από μέλος που δεν εκπροσωπεί το συλλογικό όργανο΄΄.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκαν τα επτά από τα οκτώ. Δηλαδή, εγκρίθηκε η παραχώρηση της πλατείας Αγίας Λαύρας και η χρήση σταντ στην εταιρεία με την επωνυμία» Global ANT1- AGE E.E. με έδρα την Πάτρα, για τις ημερομηνίες 25-26/10/2019, 01-02-11/2019 και 29-30/11/2019. Ακόμη εγκρίθηκε η άδεια εισόδου-εξόδου σε χώρο στάθμευσης επί της οδού Κορίνθου 36 και ο χαρακτηρισμός πεζόδρομου μεταξύ των οδών Καλλιπόλεως 18 και 20.

Το Σώμα γνωμοδότησε αρνητικά ως προς τη χορήγηση άδειας θέσης στάθμευσης επί της οδού Ρήγα Φεραίου 152, καθώς, όπως εξήγησε ο κ. Γκιώνης, ο αιτών δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει, ενώ δεν θα γινόταν να δοθεί άδεια θέσης στάθμευσης δεδομένου ότι το σημείο που ζητείται είναι ακριβώς στον φωτεινό σηματοδότη.

Αντιθέτως, το Συμβούλιο ενέκρινε άδεια τοποθέτησης μεταλλικής κατασκευής στην πλατεία Mαχαίρα, ενώ ενέκρινε και άδεια ελεύθερης πρόσβασης σε είσοδο κατοικίας επί της οδού Κ. Φανέλλη 4. Τέλος ενέκρινε της υποβάθμιση πεζοδρομίου σε χώρο στάθμευσης επί της οδού Αιγιαλέως 6, λέγοντας «ναι» και στην παραχώρηση της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, στην Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για τη διοργάνωση του 2ου Ralli Regularity Monte Βοστίτσα, για τις ημερομηνίες 26-27/10-2019.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr