background img
banner
banner

Απόφαση του ΟΕΚ «βγάζει» συλλόγους από τα γραφεία τους

ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Άστεγοι κινδυνεύουν να μείνουν οι σύλλογοι που στεγάζονται στις Εργατικές Κατοικίες Διγελιωτίκων, μετά από το έγγραφο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προς τον δήμο Αιγιαλείας να εκκενώσουν τους χώρους που τους έχουν παραχωρηθεί και λειτουργούν ως γραφεία και χώροι φύλαξης αρχείων και εκδηλώσεων. Μάλιστα, το χρονικό περιθώριο που έχουν να… παραδώσουν τα κλειδιά είναι μόλις ένας μήνας και η εξεύρεση στέγης όσο και τα έξοδα γι’ αυτούς τους σκοπούς, φαντάζουν… βουνό.

Οι χώροι αυτοί έχουν δοθεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στους συλλόγους «Προποντίς» (πρώην «Αιγιέας» Συνοικισμού), ΠΑΛΕΜΟΤ, Πανηπειρωτική και Σύλλογο Τριτέκνων Αιγιαλείας, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά τους στην τοπική κοινωνία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και γι’ αυτό δεν καταβάλουν ενοίκιο.

Είχαν παραχωρηθεί στον δήμο με χρησιδάνειο

Πλην όμως, οι χώροι δεν αποτελούν ιδιοκτησία του δήμου, αλλά του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και έχουν παραχωρηθεί με την μορφή του χρησιδανείου. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr  ερωτηθείς σχετικά ο αντιδήμαρχος ακίνητης περιουσίας Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ΄΄ο δήμος δεν είχε άλλη επιλογή και το μόνο που έκανε στην ουσία ήταν να μεταφέρει στους συλλόγους την απόφαση του Οργανισμού’’.

Επιπλέον, ανέφερε πως βάσει της απόφασης που κοινοποιήθηκε στον δήμο από τον ΟΕΚ, ο δήμος καλείται να προσκομίσει νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την χρήση των χώρων αυτών από δημοτικές υπηρεσίες. Στην περίπτωση όμως που τους έχει παραχωρήσει σε τρίτους, καλείται να τους επιστρέψει στον Οργανισμό. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως το έγγραφο του ΟΕΚ αφορά και τα τρία στεγαστικά συγκροτήματα που έχουν τέτοιους χώρους, δηλαδή τις εργατικές κατοικίες Διγελιωτίκων, Αναπαύσεως αλλά και Αγ. Αθανασίου, εκεί όπου μάλιστα μετά το Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας μεταστεγάστηκαν υπηρεσίες Καθαριότητας του δήμου.

«Έξωση χωρίς προειδοποίηση»

Από την πλευρά τους ωστόσο, οι σύλλογοι, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είδαν με… καλό μάτι την απόφαση του ΟΕΚ, κάνοντας λόγο για… έξωση και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση και μόνο με το χρονικό περιθώριο του ενός μήνα από τον οποίο ήδη πέρασαν κάποιες ημέρες μέχρι να ενημερωθούν.

Την δυσαρέσκειά της και τον προβληματισμό της για την απόφαση εξέφρασε στo protionline.gr, ερωτηθείσα σχετικά, η πρόεδρος του Συλλόγου «Προποντίς» Ελένη Καβούνη τονίζοντας πως είναι άσχημο να γίνεται έξωση ξαφνικά σε έναν ιστορικό σύλλογο που εκφράζει μία ολόκληρη περιοχή.

΄΄Στον χώρο αυτό, τον οποίο εμείς φτιάξαμε και συντηρούμε, στεγάζονται 800 τόμοι αξιόλογων βιβλίων, αρχεία και υλικό των προγόνων μας. Ουσιαστικά αφήνουν στο δρόμο στην ιστορία και τις μνήμες μας΄΄, επισήμανε η κ. Καβούνη, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή της να συγκαλέσει γενική συνέλευση των μελών ώστε να ληφθούν αποφάσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr