background img
banner
banner

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Με πέναλτι κρίθηκε το ντέρμπι Αιγείρα / Ακράτα – Καλάβρυτα 1-0

Είχε ενδιαφέρον, φάσεις καλές και αμφισβητούμενες, πάθος και δύναμη μέχρι το φινάλε του. Το ντέρμπι στο γήπεδο της Ακράτας άλλαζε όψεις, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο α΄ ημίχρονο, τα Καλάβρυτα να ανεβάζουν απόδοση στο β΄ ημίχρονο και να πιέζουν για την ισοφάριση μετά το γκολ – πέναλτι.
Πρώτη καλή φάση ήταν στο 18΄ για τους γηπεδούχους, όταν ο Κλουκίνας σούταρε άουτ μετά την πάσα του Παναγόπουλου, ενώ ίδια αφετηρία (τον Παναγόπουλο), είχε και η κεφαλιά άουτ του Μούτσα στο 36΄.

Ενδιάμεσα τα Καλάβρυτα που δεν στερήθηκαν από τελικές προσπάθειες, είχαν στο 27΄ το πλασέ του Καλαμαρά άουτ (πάσα Βρεττός), την κεφαλιά άουτ του Ασπρούκου και το σουτ του τελευταίου στο 35΄ που απέκρουσε ο Λεπενιώτης.

Ο Ασπρούκος που είχε τις περισσότερες τελικές στην εστία του Λεπενιώτη, από καλή θέση σούταρε άουτ στο 63΄, για να τον …μιμηθεί ο Σακελλαρόπουλος στο 70΄.
Η φάση που έκρινε το παιχνίδι συνέβη στο 75΄, όταν το μαρκάρισμα του Παπαγεωργίου στον Καλλέλη στην εναέρια μονομαχία, στοίχισε την υπόδειξη πέναλτι του διαιτητή Φωκά. Απόφαση που βρήκε αντίθετους τους φιλοξενούμενους, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα την ίδια στιγμή, αλλά και στη λήξη του αγώνα, όπως και για τη λίγη τρίλεπτη καθυστέρηση που κράτησε.
Ο Ιωάννου ευστόχησε στο πέναλτι για το 1-0 στο 76΄, οι επιθέσεις των Καλαβρύτων αναχαιτίστηκαν στα τελευταία λεπτά, για να διατηρηθεί σ’ αυτό το επίπεδο το σκορ, δίνοντας στην Αιγείρα / Ακράτα το πολύτιμο «τρίποντο».

ΑΙΓΕΙΡΑ / ΑΚΡΑΤΑ (Χρ. Γκρέκας): Λεπενιώτης, Λέσι (31΄ λ.τ. Παππάς), Παναγόπουλος, Τσούρας, Ιωάννου, Μαυρομάτης (66΄ Πρέζας, Καυγάς, Έξαρχος, Λουκίνας (52΄ Καλλέλης), Σακελλαρόπουλος (86΄ Κυρίκος), Μούτσα.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (Κ. Βλάχος): Παπαδημητρόπουλος, Βρεττός, Σκιαδάς, Καραχάλιος, Παπαδόπουλος (80΄ Γκλαβάς), Παπαγεωργίου, Σ. Τσαβαλάς, Δημητρόπουλος, Γιαννόπουλος (68΄ Τζιαντομένικο), Καλαμαράς (73΄ Ανδρεόπουλος), Ασπρούκος.

Αετός Π. – Θύελλα Αιγίου 2-0

Δυνατά και αποφασιστικά μπήκε η Θύελλα Αιγίου στο παιχνίδι με τον Αετό Π. Ήταν η ομάδα που μονοπώλησε τις ευκαιρίες πριν δεχτεί το γκολ και την κόκκινη του Διαμαντόπουλου. Είχε δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Μάριο Μητρόπουλο και με τον Διαμαντόπουλο πριν αυτός αποβληθεί στο 29΄.

Ο διαιτητής Τηλιγάδας ενώ ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι εκατέρωθεν, έδειξε την άσπρη βούλα στο 14΄, όταν ο τερματοφύλακας Ασημακόπουλος απέκρουσε, για να χτυπήσει η μπάλα στο χέρι του Μανέτα, που κατευθυνόταν προς την εστία της Θύελλας.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Λυμπέρης, τον «ψώνισε» ο Ασημακόπουλος και απέκρουσε, όμως ο επιθετικός του Αετού, βρήκε δίχτυα με την 2η προσπάθεια.
Με παίκτη λιγότερο η Θύελλα διατηρήθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, ακόμα κι όταν δέχτηκε το 0-2 από την κεφαλιά του Λυμπέρη, ύστερα από κόρνερ στο 49΄.
Η ομάδα του Αιγίου βρέθηκε λίγο αργότερα πολύ κοντά στο να επιστρέψει στο παιχνίδι, με μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία του Μητρόπουλου.

ΑΕΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Χ. Ράντος): Καλιακμάνης, Γ. Ασκούνης (50΄ Τζήμας), Ηλ. Ασκούνης, Μαρκόπουλος (80΄ Βύνια), Λαζανάς, Καρακάσης, Μπάκας (50΄ Σδρόλιας), Μπίρμπας, Παπαδιονυσίου (65΄ Μαράτος), Λυμπέρης, Πανόπουλος.

ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ (Κ. Αθανασίου): Ασημακόπουλος, Γκοτσόπουλος (80΄ Αλεξόπουλος), Ραμπούσγια, Αθανασίου, Κόλα (53΄ λ.τ. Τζιτζιφάκος), Μανέτας (65΄ Λαμπίρης), Λιάτος, Φιλιππάτος, Μ. Μητρόπουλος, Αρβανίτης, Διαμαντόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr