background img
banner
banner

Βραβεύτηκαν μικρά… φωτεινά μυαλά! | ΦΩΤΟ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η βράβευση των μαθητών της Αιγιάλειας που διακρίθηκαν στον 13ο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Παιχνίδι και Μαθηματικά».

Η αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου είχε γεμίσει από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που… μοίρασαν ευχές και συγχαρητήρια σε αυτά τα «έξυπνα» μυαλά που κατάφεραν να πετύχουν, δημιουργώντας μεγάλες προοπτικές για το μέλλον.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Παράρτημα Αχαΐας, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που διοργάνωσε τον διαγωνισμό, όπως άλλωστε κάθε χρόνο σε αυτή την πολυετή ουσιαστική πορεία του. Παρέστησαν ο πρόεδρος του Παραρτήματος Γεώργιος Κουτσοδήμας, η γραμματέας Μαρία Γκουνέλα και τα μέλη Χρήστος Μπατέλης και Βαρβάρα Γεωργιάδου και οι διευθυντές των σχολείων που βραβεύτηκαν μαθητές. Την παρουσίαση έκανε η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Βασιλική Πλατάνου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου Βασιλική Φελούκα και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη.

Η κ. Φελούκα αναφέρθηκε στην αξία της συμμετοχής σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, λέγοντας πως έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν πετύχουμε το στόχο μας, τονίζοντας πως οι διαγωνισμοί αυτοί αποτελούν αφετηρία για μεγαλύτερες προσπάθειες. Η κ. Σκανδάμη αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών που ήταν το Σάββατο, λέγοντας πόσο υπερήφανοι γίνονται οι εκπαιδευτικοί με τις επιτυχίες των μαθητών τους, τονίζοντας πως αποτελούν ελπίδα για το αύριο.

Η δράση του Παραρτήματος

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Αχαΐας της Ε.Μ.Ε. μίλησε για τη δράση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που προσφάτως συμπλήρωσε εκατό χρόνια ζωής με σκοπό την με κάθε θεμιτό μέσον συμβολή στην ανάπτυξη της επιστήμης των Μαθηματικών και συνακόλουθα της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας. Ανέφερε ακόμη πως ΄΄το Παράρτημα Αχαΐας ιδρύθηκε το 1979 με αρχικό τίτλο «Παράρτημα Πάτρας», ωστόσο άλλαξε για να καλύπτει όλη την Αχαΐα. Το Παράρτημα από της ιδρύσεώς του ως σήμερα φροντίζει για την άψογη διεξαγωγή των διαγωνισμών «Θαλής» και «Ευκλείδης», με την εθελοντική πάντοτε προσφορά και συμμετοχή φοιτητών, εκπαιδευτικών και με και μεταπτυχιακών φοιτητών οι οποίοι επιμελούνται την διόρθωση των γραπτών, την επιτήρηση στους διαγωνισμούς και το πιο σημαντικό την προετοιμασία των μαθητών σε αυτούς τους διαγωνισμούς΄΄.

Επιπλέον, έκανε γνωστό πως πέρα από αυτές τις δραστηριότητες έχει και εκδοτική δράση, με βιβλία στα οποία οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει συνδρομητής. Όπως είπε, ΄΄το Παράρτημα Αχαΐας, ύστερα από επίπονη προσπάθεια με μπροστάρη και πρωταγωνιστή τον συνάδελφο Πατέλη Χρήστο, κατέφερε να εκδώσει τρία βιβλία΄΄. Σημείωσε ακόμη πως πέρυσι οργανώθηκε το 2ο Μαθηματικό Θερινό Συμβούλιο στην Πάτρα, το οποίο λειτούργησε το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου όπου είχαν προσέλθει εκατό περίπου μαθητές από Α΄ Γυμνασίου έως Β΄ Λυκείου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του επόμενου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου στην Πάτρα.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν από την Αιγιάλεια

Ακολούθησαν οι απονομές στους διακριθέντες μαθητές μέσα σε κλίμα χαράς. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

  • Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού: Στ΄: Παυλοπούλου Χριστίνα, Ε1: Μεντζελόπουλος Αλέξανδρος, Ψαχούλα Στυλιανή, Ε2: Φλογεράς Βασίλειος – Θαδαίος.
  • Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας: Ε΄: Μιχαηλίδης Σπυρίδων, Μώσιος – Μάριος Αναστάσιος.
  • Δημοτικό Σχολείο Ελίκης: Στ΄: Σγάρτσος Άγγελος, Λατάνη Ειρήνη, Ε΄: Σπηλιωτόπουλος Χρήστος.
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας: Στ΄: Μπιτσάκου Εμμανουέλα, Μπόικα Τζουλιάνα, Ε΄: Βασιλόπουλος Σωτήριος, Δήμου Νικόλαος.
  • Δημοτικό Σχολείο Τέμενης: Στ΄: Πάπος Νικόλαος – Λυσίας, Χαντζέλη Αθηνά, Ε΄: Δρουγούτης Βασίλης.
  • Δημοτικό Σχολείο Αβύθου: Στ΄: Χάνου Ασημίνα, Ε: Κυριακοπούλου Ακριβή, Νικολοπούλου Θεοδώρα.
  • Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων: Ε΄: Μιχαλάτος Ανδρέας. Δημοτικό Σχολείο Ζήριας: Στ΄: Αναγνωστοπούλου Αλεξάνδρα, Ναούμ Παγώνα.
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Ε΄ τάξη: Σκούντζου Δήμητρα, Στ΄ τάξη: Καϊρακτίδη Μαύρα.
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Ε1: Κωστάκη Αννέτα, Ε2: Σμυρνιώτη Ανθή, Στ΄1: Θεοδωρακόπουλος Αθανάσιος, Στ΄2: Θεοδωρακόπουλος Αθανάσιος.
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Ε΄: Καραμάνου Φωτεινή, Στ΄: Κατσίνη Βασιλική, Ρούβαλης Αναστάσιος.
  • Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας: Ε΄: Σπυρόπουλος Παναγιώτης.
  • 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Ε1: Κουσουρής Κωνσταντίνος, Ε2: Φραγκονικολοπούλου Ιουλία, Στ΄: Δημητρόπουλος Δημήτριος, Καλλιμάνης Γεώργιος, Κόλλια Ευγενία, Μανιταράς Δημήτριος, Κωστόπουλος Σωτήριος. Στ΄2: Νικολαράς Αθανάσιος, Παπαγεωργίου Σοφία – Άννα, Τσαγκάρης Παναγιώτης – Θεόδωρος.
  • 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Ε2: Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα, Γκιώνης Κωνσταντίνος, Δρουγούτης Σωτήριος, Καραπατάκης Σταύρος, Κατσιμπίρης Σωτήριος, Σπυροπούλου Μαρία, Ε1: Σακελλαρίου Κωνσταντίνος, Στ΄1: Γιαννόπουλος Δημήτριος, Στ΄2: Μαγκλάρας Παναγιώτης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr