background img
banner
banner

Δυναμικά στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ FI INDIA & HI 2019 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Σε μία δύσκολη εποχή για την μαύρη Κορινθιακή σταφίδα, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών διευρύνει τους ορίζοντές της στοχεύοντας σε νέες διεθνείς αγορές με προοπτική μεγάλης ζήτησης για τον «μαύρο χρυσό» της Αιγιάλειας. Προς αυτή την κατεύθυνση συμμετείχε στην διεθνή έκθεση «Fi India & Hi 2019» («Food Ingredients and Healthy») που πραγματοποιήθηκε από τις 22 ως τις 24 Οκτωβρίου στο Μουμπάι (πρώην Βομβάη) της μακρινής Ινδίας.

Παράλληλα η «αποστολή» από την Αιγιάλεια, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή της Π.Ε.Σ. Μίλτο Σταυρόπουλο, είχε σειρά συναντήσεων και εμπορικών επαφών στην χώρα, με επιτυχή αποτελέσματα. ΄΄Είναι μια χώρα που αναπτύσσεται και έχουμε μια καλή και συνεχώς βελτιούμενη ως προς τις εξαγωγές αγορά΄΄, επισήμανε στην «Π» ο κ. Σταυρόπουλος άρτι αφιχθείς από την Ινδία, τονίζοντας πως αποτελεί χώρα… στόχο για την Π.Ε.Σ.

΄΄Η κάθε νέα αγορά θέλει προσπάθεια και οργάνωση για να φέρει αποτελέσματα. Σε μια όμως δύσκολη εποχή που οι παραδοσιακές αγορές ζητούν όλο και χαμηλότερες τιμές η διεύρυνση της πελατειακής βάσης επιβάλλεται. Η Ινδία σήμερα με πληθυσμό που ξεπερνάει το 1,3 δισεκατομμύρια, είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες΄΄, σημείωσε ο γενικός διευθυντής της Π.Ε.Σ. προσθέτοντας: ΄΄Σαν Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών έχουμε αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές μας στη χώρα αυτή τα τελευταία χρόνια. Σε μια χρονιά εμπορικά δύσκολη για την σταφίδα μας που πιέζεται στην διεθνή αγορά από ομοειδή προϊόντα προσπαθούμε να της δώσουμε τις καλύτερες προοπτικές΄΄.

Οι Ινδοί καταναλωτές αναζητούν υγιεινά τρόφιμα

Αποδεδειγμένα άλλωστε η Ινδία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στον κόσμο. Σε συνδυασμό με το ότι το αντικείμενο της έκθεσης σχετίζεται με τα προϊόντα υγιεινής διατροφής η σταφίδα βρέθηκε στο… κατάλληλο σημείο, δεδομένου ότι μέσω των συνεχών ερευνών της Ένωσης και σε συνεργασία με ξένα Πανεπιστήμια, έχει αποδειχθεί πως η μαύρη Κορινθιακή σταφίδα συγκαταλέγεται στα super foods με πολύ υψηλή διατροφική αξία που συμβάλλει στην διατήρηση της καλής υγείας!

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, η βιομηχανία τροφίμων έχει εξελιχθεί σημαντικά στην Ινδία με τους καταναλωτές που αναζητούν λειτουργικά τρόφιμα που προσφέρουν ευεργετικές λύσεις σε οποιεσδήποτε προκλήσεις υγείας μπορεί να αντιμετωπίσουν. Από τα αντιοξειδωτικά έως τα αντι-αλλεργιογόνα και τη μείωση του λίπους στην αθλητική διατροφή, η διατροφή και η ευεξία είναι μια αυξανόμενη τάση που δεν έχει κανένα τέλος.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η έκθεση φιλοξενεί περισσότερους από 8.000 επισκέπτες και μεγάλο αριθμό εκθετών από όλο τον κόσμο. Μάλιστα, η έντονη αύξηση της παρουσίας και του αριθμού των εκθετών αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της αγοράς τροφίμων στην Ινδία και την περιβάλλουσα περιοχή.

Η μαύρη Κορινθιακή σταφίδα, μέσω της Π.Ε.Σ., πέρασε την πύλη της επιτυχίας στην αγορά υγιεινών τροφίμων της Ινδίας και το μέλλον της στην μακρινή χώρα προδιαγράφεται λαμπρό…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr