background img
banner
banner

Δυναμικό «παρών» του Επιμελητηρίου στην Anuga!

ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία για ακόμα μία ακόμα χρονιά στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ΑΝUGA, στην Κολωνία, από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου. Φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από το ξεκίνημά της ΑΝUGA, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον συγκεκριμένο κλάδο παγκοσμίως. Περισσότερες από 300 εγχώριες επιχειρήσεις βρέθηκαν στη γερμανική πόλη, προκειμένου να συμμετάσχουν και να συστήσουν τις ελληνικές γεύσεις σε όλο τον κόσμο.

Για το Επιμελητήριο Αχαΐας, όπως έχει τονίσει ο Πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας, αποτελεί βασική προτεραιότητα η παροχή αρωγής στις αχαϊκές εταιρείες με στόχο την εξωστρέφεια και μέσα στο πλαίσιο αυτό λαμβάνει μέρος συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς εκτιμά ότι μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη του φορέα να εξελίξουν και να αναπτύξουν την δραστηριότητά τους.

Στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 7.590 εταιρείες, περίπου 170.000 επισκέπτες και τιμώμενη χώρα ήταν η Παραγουάη.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετείχε στην ΑΝUGA με τις εταιρείες: ΠΙΛΑΒΑΣ (ποτά), ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ελαιόλαδο) και Θεοδωρόπουλος- FUNDELINA (είδη σοκολατοποιίας –πραλίνες). Επίσης, έλαβαν μέρος οι εταιρείες: CAVINO (κρασιά), ΟΛΙΑΝΑ (τρόφιμα), ΧΙΩΝ (αλάτι), ΛΟΥΚΑΤΟΣ (ποτά), Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών (σταφίδα), εταιρεία ΛΟΥΞ (μη αλκοολούχα ποτά).

Τους χώρους τις έκθεσης επισκέφθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος ξεναγήθηκε από τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κα Μαρία Παπακωνσταντίνου. Ο Υπουργός συναντήθηκε με Έλληνες εκθέτες και συζήτησε μαζί τους για την πορεία των εγχώριων προϊόντων, καθώς και για ζητήματα που απασχολούν τον αγροδιατροφικό κλάδο, όπως η προώθηση της εξωστρέφειας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr