background img
banner
banner

Ενημέρωση για την πλατφόρμα που θα… ενώνει όλες τις επιχειρήσεις!

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Η ειδική πλατφόρμα που πρόκειται να δημιουργήσει το Επιμελητήριο Αχαΐας αποβλέποντας στην συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων από κάθε επιχειρηματικό κλάδο, μονοπώλησε ουσιαστικά το ενδιαφέρον στην χθεσινή συνεδρίαση του φορέα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο Αίγιο.

Η ενημέρωση για το εν λόγω θέμα προξένησε το ενδιαφέρον των μελών που τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας του ενιαίου συστήματος που ουσιαστικά συνδέει τις επιχειρήσεις με το Επιμελητήριο ηλεκτρονικά. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, θα δημιουργηθούν είκοσι σημεία στην Αχαΐα με σύνδεση των εδρών των δήμων, ενώ ήδη έχουν βρεθεί οι αίθουσες που θα στεγαστούν τα σημεία. Στο Αίγιο θα είναι στον υπάρχοντα χώρο της οδού Ελίκης και στα Καλάβρυτα στο «Αρχοντικό Παλαιολογίνας». Θα εγκατασταθεί ο εξοπλισμός που και για τα είκοσι σημεία το κόστος του δεν θα ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται να κοστίσει περί τις 340.000 ευρώ το ψηφιακό σύστημα, 100.000 ευρώ η πλατφόρμα για τηλεδιάσκεψη και 40.000 ευρώ η αυτεπιστασία.

Συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο

Υπολογίζεται δε ότι θα χρειαστούν 4-6 μήνες για να βγει ο ανάδοχος του έργου και κάπου 18 μήνες για την εγκατάσταση. Αυτού του είδους τα ψηφιακά συστήματα, όπως τονίστηκε έχουν χρονικό ορίζονται για πέντε έως οκτώ χρόνια. Η όλη δράση εντάσσεται στο δικαίωμα των Επιμελητηρίων να δημιουργήσουν υπηρεσίες για τα μέλη τους, ενώ στόχος είναι να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις γι’ αυτό και υπάρχει συνεργασία και με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος, επιστημονικούς συλλόγους κ.ο.κ. ΄΄Πρόκειται΄΄ – όπως τονίστηκε – ΄΄για ένα εργαλείο οργάνωσης που δίνει τη δυνατότητα στο Επιμελητήριο να ενημερώνει τα μέλη του και στις επιχειρήσεις να παρουσιάζονται. Να σημειωθεί ότι το σύστημα θα είναι συνδεδεμένο με το ΓΕΜΗ. Οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται κατηγοριοποιημένες και θα παρουσιάζονται σε έναν πληρέστατο οδηγό που θα μπορεί να καταφύγει ο καθένας. Μάλιστα, τα επόμενα χρόνια θα εξεταστεί εάν θα υπάρχει μία συμβολή των μελών που επιθυμούν να ενταχθούν. Ο στόχος είναι ωστόσο όλες οι υπηρεσίες της πλατφόρμας να παρέχονται δωρεάν.

Παρουσίαση των συστημάτων αυτοπαραγωγής (NET – METERING)

Να σημειωθεί ότι στις άλλες δραστηριότητες της διοίκησης του Επιμελητηρίου στις οποίες έγινε χθες αναφορά, περιλαμβάνεται η ενημέρωση που έγινε για την Έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» την οποία συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Αχαΐας με τα υπόλοιπα της Πελοποννήσου, ενώ αναφορά έγινε και στην επιστολή για τα «κόκκινα δάνεια», θέμα που απασχολεί μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών της περιοχής.

Το Σώμα προχώρησε και σε β΄ τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2019, ενώ πραγματοποιήθηκε και εκτενής παρουσίαση των συστημάτων αυτοπαραγωγής (NET – METERING) με Φ/Β για επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, το θέμα ήταν η «Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας net – metering: Από την κεντρική στην διεσπαρμένη παραγωγή» και αναπτύχθηκε από τον Δρ Άγγελο Ανδρουλιδάκη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr