background img
banner
banner

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 11.30π.μ.

Η ιστορική επέτειος της «28ης Οκτωβρίου 1940» θα γιορταστεί και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα και θα γίνουν στο Αίγιο, μία σειρά από εκδηλώσεις για να τιμηθεί η εθνική εορτή. Με τον καιρό σύμμαχο θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση την προσεχή Δευτέρα, στις 11.30π.μ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Παρασκευή 25 Οκτωβρίού: Γενικός σημαιοστολισμός (σπίτια, καταστήματα, Δημόσια, Δημοτικά και Ν.Π.Δ.Δ., Καταστήματα και πλοία, που βρίσκονται στο λιμάνι) από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τη Δύση του ήλιου της 28ης Οκτωβρίου. Φωταγώγηση του Μνημείου των Ηρώων και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου. Ομιλίες και ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσ. Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κ.λπ.

Με φροντίδα των Δ/νιων των Σχολείων και Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών.

Ώρα 12.00: Προσκύνημα μαθητών και μαθητριών των Σχολείων και Σχολών, Ελλήνων Προσκόπων & Ελληνίδων Οδηγών, (αντιπροσωπείες μιας διμοιρίας με τους σημαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Αίγιου υπό την Δ/νση της Μαριάννας Σώρρα, Καθηγήτριας Μουσικής θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών εκ μέρους τον Σχολείων και ενός λεπτού σιγή.

Τελετάρχες ορίζονται: Ο κ. Ανδρέας Παρίσης, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αίγιου και η κα Θεοφανοπούλου Μαρία Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 2ου ΓΕΛ Αίγιου.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου: Ώρα 08.00: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), ώρα 10:00: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό “Φανερωμένη” και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών.

Ώρα 10.30: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης. Μετά τη Δοξολογία και προηγούμενης της Φιλαρμονικής, μετάβαση ίου Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αιώνια) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Αδαμαντία Κοκοτή, Εκπαιδευτικό του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αίγιου. Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μετά το τέλος της κατάθεσης ίων στεφάνων ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία I. Μ. Ναού Φανερωμένης.

Ώρα 11.30: Παρέλαση: Εκκίνηση των τμημάτων που παρελαύνουν, προηγούμενης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς.

Επόπτης ορίζεται η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Σταυροπούλου. Τελετάρχες ορίζονται: Η Κων/να Μουγκάση, Πρ/νη Τμ. Υποστήριξης Πολτικών Οργάνων του Δήμου και οι Δημοτικοί υπάλληλοι κ. Χρήοτος Τρίψας, Αριστομένης Σταματόπουλος και Αγλαΐα Σαλαμούρα/

Όσοι θα καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν στο Δημαρχείο και στα τηλέφωνα: 2691360641-3, μέχρι σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 13.00.

Ο εορτασμός από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιείται και φέτος ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται τη Δευτέρα με την Επίσημη Δοξολογία, καθώς επίσης την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, όπως ενημερώθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν: Στην Πάτρα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτριος Οικονόμου. Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σπυρίδων – Παναγιώτης (Σπήλιος) Λιβανός. Στο Αγρίνιο ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης. Στον Πύργο ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Αγρίνιο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις στην Πάτρα, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά στην Αμφιλοχία, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος στον Πύργο. Τέλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος θα βρίσκεται στην Κάτω Αχαΐα.

Στο Αίγιο ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Στην Αχαΐα: Η Περιφέρεια θα εκπροσωπηθεί ως εξής: ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης στα Καλάβρυτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος στο Αίγιο, ο βοηθός Περιφερειάρχη με αντικείμενο τον Συντονισμό των Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 Ανδρέας Φίλιας στην Πάτρα και ο βοηθός Περιφερειάρχη με αντικείμενο τα θέματα Νέας Γενιάς και Θρησκευμάτων Νίκος Κατσουγκράκης στη Χαλανδρίτσα του Δήμου Ερυμάνθου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr