background img
banner
banner

Επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής ζητούν οι έμποροι

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η φράση… «στην βράση κολλάει το σίδερο» ταιριάζει στην περίπτωση διεκδίκησης της επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγ. Νικολάου, με τον εμπορικό κόσμο της περιοχής να επιζητά περισσότερες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε από όλους είναι έκδηλη η επιθυμία να ξαναδούν εν πλω το γραφικό φέρυ μπόουτ να συνδέει την Αιγιάλεια με τη Φωκίδα, ζωντανεύοντας την κίνηση του λιμανιού.

Προς αυτή την κατεύθυνση στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), το μέλος του και πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στα οφέλη του εμπορικού κόσμου από την λειτουργία της γραμμής, ζητώντας από την Ομοσπονδία να πιέσει.

΄΄Η πορθμειακή γραμμή Αιγίου – Αγίου Νικολάου είναι η μοναδική, μεταξύ Ισθμού Κορίνθου και Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, που ενώνει την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Εξυπηρετούσε καθημερινά επιβάτες και οχήματα από το 1978. Η γραμμή έχει διακοπεί εδώ και αρκετά χρόνια, μετά τη λειτουργία της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου΄΄, ανέφερε η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση που εξέδωσε, προσθέτοντας: ΄΄Η επαναλειτουργία της γραμμής και άρα η σύνδεση των δύο κοινωνιών θα αποτελέσει την βάση και τον άξονα για την ανάδειξη όλων των σημείων αρχαιολογικού, ιστορικού, περιβαλλοντικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που θα οδηγήσει μεταξύ άλλων και στην τουριστική ανάπτυξη των δύο περιοχών. Επίσης με την επαναλειτουργία της γραμμής οι ταξιδιώτες αλλά και οι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εγχώριων μεταφορών και των εξαγωγών, θα επωφεληθούν οικονομικά και χρονικά, αφού θα απαλλαχθούν από την πληρωμή διοδίων στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και θα βρίσκονται πιο κοντά με τα μεγάλα αστικά κέντρα΄΄.

Κατέληγε δε ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος.

Πρόταση για χρηματοδότηση από  τους δύο δήμους για… αρχή

Μιλώντας στo “protionline.gr”, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως μετά τις επαφές της δημοτικής αρχής με την ανάληψη των καθηκόντων της πρέπει να υπάρξουν νέες προσπάθειες. ΄΄Είναι πολύ βασικό να πιέσουμε σε αυτή τη φάση και να μην αφήσουμε να… ξεφουσκώσει το θέμα γιατί έτσι θα μείνει΄΄, τόνισε, λέγοντας πως από την στιγμή που δεν διαφαίνεται πρόθεση πλοιοκτήτριας εταιρείας καθώς θεωρείται μη κερδοφόρα η γραμμή και δεδομένου ότι δεν επιχορηγείται από το κράτος επειδή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άγονη, να χρηματοδοτηθεί από τους δύο άμεσα ενδιαφερόμενους δήμους με ένα ποσό της τάξεως των 10.000 ευρώ από τον καθένα ώστε να… πάρει μπροστά.

Εκτίμησε δε πως στην συνέχεια η γραμμή μπορεί να καταστεί βιώσιμη από την στιγμή που θα μειώνει αποστάσεις και βέβαια κόστος μπροστά στο υψηλό κόμιστρο της γέφυρας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr