background img
banner
banner

Επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες και άρση καταπτώσεων

ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ

Άμεσα λειτουργούν Δήμος Αιγιαλείας, Πολιτική Προστασία και αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων αφενός για να προλάβουν τα… δεινά που ενδεχομένως θα προκύψουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα και αφετέρου για την αντιμετώπιση των πρώτων προβλημάτων από τις βροχές του φθινοπώρου. Μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν το πρώτο του Σαββάτου σε Άβυθο και Διγελιώτικα αντίστοιχα, χθες και προχθές ανατέθηκαν και εκτελέστηκαν από εργολάβους εργασίες σε πολλά «δύσκολα» σημεία του δήμου Αιγιαλείας.

Τις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας που έλαβε προχθές για την άρση της επικινδυνότητας στα εν λόγω σημεία, γνωστοποίησε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, τονίζοντας: ΄΄Οι περισσότερες παρεμβάσεις αφορούν αντιπλημμυρικες εργασίες. Αυτό είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, όταν βρέχει΄΄. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες της όλους όσοι από τις θέσεις τους βοηθούν ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται, λέγοντας: ΄΄Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική και την Αστυνομία για την άψογη συνεργασία. Ευχαριστούμε και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που είναι στις επάλξεις΄΄.

Άμεση η ανάγκη εκτέλεσης έργων για να μην «πνιγούν» τα χωριά

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων, την απόφαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αιγιαλείας, τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που επικρατούν στο Δήμο Αιγιαλείας το τρέχον χρονικό διάστημα, αλλά και τα τηλεφωνικά αιτήματα συνδρομής του κέντρου επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου από την Κυριακή, προχώρησε σε μία σειρά από απευθείας αναθέσεις, δεδομένης της ανάγκης άμεσης εκτέλεσης της παροχής υπηρεσίας επειγουσών αντιπλημμυρικών εργασιών και άρσης καταπτώσεων σε κάποια σημεία. Σημειώνεται ότι οι αναθέσεις σε ιδιώτες έγιναν από τη στιγμή που τα μηχανήματα έργου του Δήμου Αιγιαλείας δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των ως άνω έκτακτων καιρικών φαινομένων και αναγκών.

Οι περιοχές παρέμβασης

Οι εργολαβίες αφορούν την περιοχή της Ελίκης με συνολικό ποσό 793,60€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%), τις κοινότητες Ζήριας και Ν. Ερινεού, με προϋπολογισμό 496 € και τις περιοχές Σαλμενίκου, οικισμού Φασουλέικα Ροδοδάφνης έναντι του συνολικού ποσού 694,40€. Άλλη εργολαβία αφορούσε παροχή υπηρεσίας επειγουσών αντιπλημμυρικών εργασιών στις κοινότητες Ριζόμυλου, Ελαιώνα, Νικολείκων και Βαλιμιτίκων, έναντι του συνολικού ποσού 1.091,20€ και άλλη την παροχή υπηρεσίας άρσης καταπτώσεων στην κοινότητα Δαμακίνι και αντιπλημμυρικών εργασιών στην κοινότητα Σαλμενίκο με προϋπολογισμό 992€

Οι εργασίες εκτελέσθηκαν χθες και προχθές και τα χρήματα θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2019 του Δήμου Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr