background img
banner
banner

Ζητούνται επειγόντως αντιπλημμυρικά…

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Ούτε μία ούτε δύο… δεκάδες είναι οι παρεμβάσεις του δήμου Αιγιαλείας τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο Υποδομών και την Ολυμπία Οδό για την ανάγκη εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων παραπλεύρως του νέου αυτοκινητόδρομου. Τα προβλήματα που προκαλούνται συχνά πυκνά μετά τα έργα που άλλαξαν ολοκληρωτικά τη φυσιογνωμία της περιοχής, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που οι τεχνικοί φοβούνται πως θα προκληθούν σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, αφού δεν αποκλείουν να απειληθούν ζωές και περιουσίες…

Τις τελευταίες ημέρες, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη και η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου πραγματοποίησαν αυτοψία στα επικίνδυνα σημεία, διαπιστώνοντας πως κάθε αναμονή αποτελεί ρίσκο, γιατί ουδείς γνωρίζει τι θα προκληθεί σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων. ΄΄Έχουμε υποβάλλει αλλεπάλληλα αιτήματα, έγγραφα, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, εκθέσεις τεχνικών, έχουν γίνει αυτοψίες κι έχουμε ζητήσει ανάθεση του έργου εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών παράλληλα στον νέο αυτοκινητόδρομο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το παραμικρό. Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε το υπουργείο για τα σημεία που παρουσιάζουν προβλήματα και αυτά τα οποία έχουν επισημάνει οι μηχανικοί, ώστε να προλάβουμε ενδεχόμενο κακό΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” η κ. Ψυχράμη που μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε, έχει ιδία άποψη για το πώς διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση. Μάλιστα, εντός των ημερών, ο δήμαρχος προτίθεται να στείλει επείγον έγγραφο προς το υπουργείο, δεδομένου ότι ο χρόνος πιέζει και οι βροχές είναι… προ των πυλών.

Πού χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις

Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει κάθε φορά που βρέχει στην περιοχή των Νικολεΐκων, επειδή τα όμβρια δεν οδηγούνται σε φυσικό αποδέκτη αλλά παροχετεύονται κατευθείαν στους δρόμους και στον οικισμό με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλημμύρες.

Εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων παρατηρείται και στην Τ.Κ. Ριζομύλου λόγω του κατασκευασμένου τεχνικού οχετού στα πλαίσια κατασκευής της ΠΑΘΕ, στο ύψος της Παλαιάς Κερύνειας, το οποίο ομοίως δεν οδηγείται σε φυσικό αποδέκτη αλλά παροχετεύεται κατάντι ελεύθερα στα αγροτεμάχια της κοινότητας και στα σπίτια του οικισμού.

Παρατηρείται ακόμη διάβρωση των πρανών του Σελινούντα στο ύψος της Τέμενης μέχρι την έξοδο Βαλιμιτίκων, διάβρωση των θεμελίων της γέφυρας στο ίδιο σημείο λόγω εκτροπής των υδάτων εντός της κοίτης.

Επίσης, η γέφυρα της Ν.Ε.Ο. στα Σελιανίτικα κάθε φορά που βρέχει γίνεται… θάλασσα. Επίσης, η γέφυρα στον ποταμό Κερυνίτη εξαφανίζεται λόγω πλημμυρών.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι στους δρόμους που έχουν σπάσει για την κατασκευή γεφυρών και λοιπών έργων (όπως στην Τ.Κ. Ζήριας) μετά έριξαν λίγο χαλίκι και δεν υπήρξε αποκατάσταση με άσφαλτο με αποτέλεσμα με τις πρώτες βροχές να γεμίζουν επικίνδυνες λακκούβες.

Ο δήμος θα ζητήσει να ολοκληρωθούν όλες οι τεχνικές εκκρεμότητες καθώς και οποιαδήποτε άλλη υφίσταται. Σε κάθε περίπτωση ο δήμος ζητά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ασφαλή και ομαλή διέλευση των πεζών και των οχημάτων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr