background img
banner
banner

Η Αιγιάλεια αλληλέγγυα στον μικρό «μαχητή»!

ΟΜΑΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ 465 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η δύναμη της δοτικότητας μπορούν να επιτύχουν… μικρά θαύματα. Κάπως έτσι λειτούργησε και μία παρέα γυναικών από την Αιγιάλεια που ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να ενισχύσει οικονομικά τον αγώνα για τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη του Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη και της οικογένειάς του, προκειμένου ο μικρός ασθενής να αποκτήσει πρόσβαση στη γονιδιακή θεραπεία για τη Νωτιαία Μυική Ατροφία που αντιμετωπίζει.

Κινητοποίησε έτσι φίλους και γνωστούς μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από… στόμα σε στόμα, οργανώνοντας μία συνάντηση στο καφέ «Αποθήκη» στην παραλία Αιγίου, το απόγευμα της Κυριακής. Εκεί στήθηκε ένας κουμπαράς ώστε όλοι όσοι επιθυμούσαν να ρίξουν ό,τι μπορούν για το μικρό «αγγελούδι». Και ευτυχώς, αυτοί ήταν αρκετοί.
Συγκεντρώθηκαν περίπου 40 άτομα ενώ και πολλοί περαστικοί έριξαν από το περίσσευμά τους.

΄΄Μας συγκίνησε η ανταπόκριση του κόσμου, αυτό έδειξε ότι υπάρχει ακόμη ευαισθησία στις μέρες μας, ότι δεν γυρίζουμε την πλάτη ο ένας στον άλλο, ότι είμαστε άνθρωποι. Επίσης, και μικρά παιδιά έριξαν στον κουμπαρά ό,τι μπορούσαν. Ακόμη και το ένα ή τα δύο ευρώ ήταν σημαντικά γιατί ήταν όχι μόνο μία ευγενική χειρονομία αλλά και μία έγνοια και μία ευχή για ένα παιδάκι΄΄, ανέφερε στο “protionline.gr” μία εκ των γυναικών που ξεκίνησαν την προσπάθεια.

Να σημειωθεί ότι κουμπαράδες για την ενίσχυση της προσπάθειας έχουν τοποθετηθεί και σε επιχειρήσεις του Αιγίου ενώ και σχολεία έχουν ευαισθητοποιηθεί προχωρώντας στην συγκέντρωση χρημάτων.

Από την προσπάθεια των ευαισθητοποιημένων γυναικών πάντως που έστησαν τον κουμπαρά στο «Αποθήκη», συγκεντρώθηκαν 465 ευρώ από τα συνολικά 2.520.000 ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής σε όλη τη χώρα την οποία τα τελευταία εικοσιτετράωρα διέρχεται ένα συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης.

Προσπάθεια πλημμυρισμένη από αγάπη και νοιάξιμο

΄΄Μια παρέα την Κυριακή συγκέντρωσε 465€, άλλη μια Χ ποσό, άλλη μια ψ ποσό. Κουμπαράδες σε όλη την Αιγιάλεια ,σε όλη την Ελλάδα. Κάποιοι καταθέτουν ποσά μόνοι τους. Λίγη ακόμη προσπάθεια χρειάζεται και δεν θα στερήσουμε την ελπίδα και το όνειρο στον Παναγιώτη-Ραφαηλ και στην οικογένειά του. Μια προσπάθεια πλημμυρισμένη από αγάπη και νοιάξιμο για το συνάνθρωπο.

Σήμερα βρίσκονται αυτοί σε αυτή τη θέση. Αύριο ίσως να είμαστε εμείς… Η δύναμη της κοινότητας είναι μοναδική και πάντα ελπιδοφόρα.
Δεν ξεχνάμε ποτέ όμως την υποχρέωση του Κράτους κι αναρωτιόμαστε ποια θα ήταν η στάση εάν το παιδί ήταν του… τάδε. Σας ευχαριστούμε που γίνατε ένα με τη δική μας παρέα!΄΄, αναφέρει άλλη ευαισθητοποιημένη γυναίκα που συμμετείχε σε αυτή την πρωτοβουλία.

Θετικό τώρα το υπουργείο για μετάβαση του παιδιού στις Η.Π.Α.

Εν τω μεταξύ, ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ ανατρέποντας κάθε αρνητική πιθανότητα κέρδισε την μάχη ζωής που έδινε και απέδειξε πως είναι ένας μικρός ήρωας και ένας μεγάλος αγωνιστής.
Τη δέσμευσή της ότι θα επισπεύσει κάθε διαδικασία για την υποστήριξη του Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη και της οικογένειάς του προκειμένου ο μικρός ασθενής να αποκτήσει πρόσβαση στη γονιδιακή θεραπεία για τη Νωτιαία Μυική Ατροφία, ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρία Novartis, στον όμιλο της οποίας ανήκει η εταιρία Avexis. Εκπρόσωποι της εταιρείας βρίσκονταν σε συνάντηση το μεσημέρι της Δευτέρας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους μετά από επικοινωνία που είχε ζητήσει ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας – τηρώντας την υπόσχεσή του προς την οικογένεια Γλωσσιώτη ότι θα πράξει το ανθρωπίνως δυνατό για να συνδράμει στη μετάβαση του παιδιού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο υπουργός Υγείας βλέποντας το πανελλαδικό κύμα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε άλλαξε στάση και εκεί που επιχειρηματολογούσε υπέρ της μη αποστολής του παιδιού στην Αμερική για να ακολουθήσει σωτήρια θεραπευτική αγωγή, τώρα λέει «ναι».

Ο Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την οικογένεια του Παναγιώτη Ραφαήλ, λέγοντάς τους «ότι χρήματα συγκεντρώθηκαν μέχρι τώρα έχει καλώς, δεν χρειάζεται να συνεχιστεί η καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης, έχω επικοινωνήσει με το ιατρικό κέντρο της Αμερικής για να φύγει το παιδί για Βοστώνη».

Μάλιστα κάλεσε και τους γονείς του μικρού στο υπουργείο για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της μετάβασης της οικογένειας στις ΗΠΑ.

Ο Παναγιώτης Ραφαήλ κέρδισε με μεγάλη μάχη απέναντι σε κάθε αρνητικό προγνωστικό, καθώς απαιτούνταν 3.000.000 ευρώ και ήδη είχαν συγκεντρωθεί 2,5 εκ. ευρώ, τώρα απομένει να κερδίσει και τον πόλεμο ζωής που δίνει. Όλοι από την καρδιά μας του ευχόμαστε «καλή επιτυχία»!


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr