background img
banner
banner

Η παράταξη «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.» κατηγορεί τη δημοτική αρχή

ΟΤΙ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ…

Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή με το ξεκίνημα της θητείας της, καθημερινά αποδεικνύει ότι η διάθεση συνεργασίας είναι μόνο στα λόγια, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Μπροστά για την Αιγιάλεια» με επικεφαλής τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο. Μάλιστα, κατηγορεί την δημοτική αρχή ότι εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον νόμο Θεοδωρικάκου που αλλοιώνει την λαϊκή βούληση για απλή αναλογική…

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ΄΄δεν αρκείται στις υπερεξουσίες που της δίνει ο αντιδημοκρατικός νόμος, αλλά επωφελείται και από δικαιώματα της μειοψηφίας μέσω της γνωστής συνεργασίας με τις δύο παρατάξεις της μειοψηφίας, Ποιοτική Αιγιάλεια και Αιγιαλέων Πόλις που εμφανίζονται με δύο ρόλους ,άλλοτε σαν συμπολίτευση, άλλοτε σαν αντιπολίτευση΄΄.

΄΄Και το χειρότερο,για να επιτύχει όχι μόνο τον έλεγχο στα σημαντικά συμβούλια όπως ΦΟΔΣΑ, ΔΕΥΑ κλπ ,αλλά και να μην υπάρχει αντιπολιτευτική παρουσία σε αυτά, οχυρομένη στην ισχυρή πλειοψηφία που απέκτησε στο δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στην εκλογή των συμβουλίων αυτών με διαδικασίες παράτυπες΄΄, σημειώνει καθιστώντας σαφές πως ΄΄ενώ ο νόμος λέει ότι τα 2/5 εκλέγονται από την μειοψηφία που σημαίνει ότι η μειοψηφία προτείνει και ψηφίζει τους εκπροσώπους της όπως και ο δήμαρχος τα 3/5 , ο δήμαρχος πρότεινε και ψήφισε η πλεοψηφία του και για τους εκπροσώπους της μειοψηφίας΄΄.

΄΄Το αποτέλεσμα ήταν να βγει το ποθητό αποτέλεσμα του αποκλεισμού οποιασδήποτε παρουσίας στις σημαντικές επιτροπές του Δήμου ή στα Διοικητικά συμβούλια των δημοτικών επιχειρήσεων, από την αντιπολίτευση, η οποία εξοβελίστηκε από τις δύο παρατάξεις της κατ όνομα μειοψηφίας. Το αποκορύφωμα ήταν ότι για την εκλογή δημοτικών συμβούλων και δημοτών για τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του Δήμου στάλθηκε πρόσκληση σε όλη την αντιπολίτευση να συναινέσει υποχρεωτικά πράγμα πρωτάκουστο και να προτείνει μέλη για τα 2/5 όπως προβλέπεται από το νόμο΄΄, σημειώνει η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α., προσθέτοντας: ΄΄Αφού δεν υπήρξε κοινή πρόταση όπως ήταν αναμενόμενο και σύμφωνα με το δικαίωμα κάθε παράταξης να μπορεί να επιλέγει πως θα διεκδικεί τη θέση της σε κάθε επιτροπή και με ποιούς θα συμμαχεί ή όχι, δέχτηκε η δημοτική αρχή μεμονωμένες υποψηφιότητες απο τις δύο παρατάξεις της “συγκυβερνώσας μειοψηφίας”,σε πλήρη αντίθεση και με αυτή την ίδια διαδικασία που υποστήριζε η δημοτική αρχή ότι ήταν σύμφωνη με το νόμο΄΄.

Οργάνωση αντιστάσεων στην κοινωνία

Και το ερώτημα που θέτει είναι «γιατί αυτές οι μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής με το καλημέρα ανάληψης των καθηκόντων της;». Παράλληλα, επισημαίνει: ΄΄Δεν είχε κανένα λόγο να δείχνει αυτό το πρόσωπο θα έλεγε κανείς. Ενώ κατέχει λιγότερο του 1/3 των δημοτικών συμβούλων ,οι αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις περί “κυβερνησιμότητας “ του έδωσαν τον έλεγχο των 3/5 των επιτροπών, συν την μεταφορά αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο σε αυτές. Παλαιοκομματισμός, αδυναμία προσαρμογής σε νέες πολύπλοκες συνθήκες, λογική απλής διαχείρισης, μη αντοχή σε ισχυρή δόση δημοκρατίας; Ίσως όλα αυτά και πάνω απ όλα συνειδητή επιλογή για άσκηση εξουσίας χωρίς αντιστάσεις που θα φορτώσει στους δημότες νέα δυσβάσταχτε τέλη, τώρα για την μεταφορά απορριμμάτων που υποτίθεται θα έλυνε χωρίς επιβάρυνση του δημότη΄΄.

΄΄Τα άδεια ταμεία που τώρα ανακάλυψαν πρέπει να γεμίσουν από τις τσέπες των δημοτών. Συμμέτοχες σε αυτό το αρνητικό ξεκίνημα είναι και οι δύο παρατάξεις της κατ όνομα μειοψηφίας που κατάφεραν να γεφυρώσουν τις δήθεν διαφορές τους με την παράταξη του νύν δημάρχου ,με αντάλλαγμα την νομή της εξουσίας. Η παράταξη Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) θα συνεχίσει να αποκαλύπτει στο λαό της Αιγιάλειας την πολιτική αυτή και θα προσπαθεί για την οργάνωση αντιστάσεων στην κοινωνία΄΄, καταλήγει η παράταξη Παπακωνσταντινόπουλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr