background img
banner
banner

Καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων εν όψει χειμώνα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΠΑΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ

Το «πράσινο φως» για την υπογραφή συμβάσεων υπηρεσιών καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων με απευθείας ανάθεση για την διευκόλυνση της παροχής υπηρεσίας αποχιονισμού και αποπαγοποίησης σε περίπτωση ανάγκης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου, έδωσε στην προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγίου. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αδυναμία του δήμου να παρέμβει με ίδια μέσα.

Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου συνέταξε μελέτη «Παροχή υπηρεσίας αποχιονισμού και αποπαγοποίησης οδών ΔΕ ΑΙΓΙΟΥ» και αφορά στις απαιτούμενες ενέργειες για τον αποχιονισμό δρόμων και την αντιμετώπιση φαινομένων παγετού κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2019-20, για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και πολιτών, με μηχανικά μέσα σε δημοτικούς δρόμους που θα υποδειχθούν από το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας ή την Τεχνική Υπηρεσία, έτσι ώστε να επιτευχθεί αποκατάσταση βατότητας των οδών και ομαλή προσπελασιμότητα αυτών από τροχοφόρα οχήματα και πεζούς.

Η ανωτέρω εργασία είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί με ίδια μέσα, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας του Δήμου καθόσον δεν διαθέτει το απαιτούμενο τεχνικό προσωπικό (χειριστές μηχανημάτων έργου) ούτε δε τα απαιτούμενα μηχανήματα έργου για την εκτέλεση των εργασιών. Κρίθηκε έτσι αναγκαία η ανάθεση των εν λόγω εργασιών σε ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων που διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό, μέσα καθώς και την απαραίτητη εμπειρία, λαμβάνοντας υπόψη την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης περί «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό».

Η απαιτούμενη πίστωση για την Δ.Ε. Αιγίου ανέρχεται στο ποσό των 14.880 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%), για την Δ.Ε. Διακοπτού 14.880 €, την Δ.Ε. Ακράτας 24.800€, την Δ.Ε. Ερινεού 14.880 € και την Δ.Ε. Αιγείρας 24.800€.

Η χρονική διάρκεια της παροχής υπηρεσιών ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης έως 29-02-2020. Οι εργασίες θα γίνουν με απευθείας ανάθεση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr