background img
banner
banner

Κατατοπιστικός και αποκαλυπτικός ο Αντώνης Μαυρόπουλος!

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ουσιώδη και πολύ «δυνατά» συμπεράσματα εξήχθησαν από την διάλεξη – συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου στην Αιγείρα και αφορούσε την ανακύκλωση και τις προοπτικές διαχείρισης των απορριμμάτων. Το κυριότερο ίσως όλων των συμπερασμάτων ήταν ότι ο ΧΥΤΑ Αιγείρας όχι μόνο δεν μπορεί να ξαναλειτουργήσει, αλλά θα πρέπει να γίνει σοβαρή υδρογεωλογική μελέτη ώστε να διαφανεί εάν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσής του!

Ομιλητής ήταν ο Αντώνης Μαυρόπουλος, χημικός μηχανικός, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ο οποίος έδωσε σημαντικά στοιχεία που το πολυπληθές ακροατήριο αγνοούσε παρέχοντας αποκαλυπτική και πλήρως κατατοπιστική ενημέρωση που διήρκεσε, μαζί με την συζήτηση που ακολούθησε, περίπου τρεις ώρες!

Στο ακροατήριο ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπακωσταντίνου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, η αντιδήμαρχος Έργων Βάσω Ψυχράμη, η αντιδήμαρχος διοικητικής υποστήριξης και πρόνοιας Μαρία Σταυροπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος επικεφαλής της παράταξης “ΜΠΡΟΣΤΑ”, Αγγελική Κουρή επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανατολικής Αιγιάλειας Γ. Γιοβάς, Β. Τομαράς, Π. Γιαννούλης, Μ. Καρρά καθώς και τοπικοί πρόεδροι και μέλη τοπικών κοινοτήτων. Παραβρέθηκε και η δικηγόρος της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Νικολοπούλου.

Να αποφανθούν αν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του ΧΥΤΑ Αιγείρας!

Με… ποταμό στοιχείων ο κ. Μαυρόπουλος αποκάλυψε ότι τα οικιακά απόβλητα για τα οποία γίνεται τόσος λόγος, αποτελούν μόλις το 8% των συνολικών αποβλήτων.
Ακόμη, είπ ότι οι κυβερνήσεις αποφασίζουν μόνο γι αυτά, είναι κύρια γιατί μπορούν να επιβληθούν στους δήμους αλλά για το υπόλοιπο 92% που κατά κανόνα είναι και πιο επικίνδυνο για τον πλανήτη, δεν προωθούν λύσεις αφού αφορά στις βιομηχανίες.

Ανέφερε ακόμη ότι τα μνημόνια στην πολιτική της διαχείρισης των απορριμμάτων έχουν επιβληθεί τουλάχιστον 20 χρόνια πριν είναι περισσότερο άδικα και παράλογα για τις αδύναμες οικονομίες. Δεν δίστασε να υποστηρίξει ξεκάθαρα την αρνητική του άποψη για τις ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) με στοιχεία και μέσα από την εμπειρία του, αφού συμμετείχε στην δημιουργία 9 τέτοιων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και της Κοζάνης.

Σαν γνώστης από την αρχή του ΧΥΤΑ Αιγείρας, είπε ότι όχι μόνο δεν μπορεί να συζητείται η συνέχιση της λειτουργίας του, αλλά πρέπει να γίνει σοβαρή υδρογεωλογική μελέτη ώστε να αποφανθούν με βεβαιότητα και επιστημονικά κριτήρια για τον κίνδυνο κατάρρευσής του και μετά να αποκατασταθεί στη βάση αυτών των συμπερασμάτων…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr