background img
banner
banner

Κινδυνεύει με αποδυνάμωση το Ακτινολογικό του Νοσοκομείου

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΕΑΡΧΗΣ

Η έλλειψη ιατρικού δυναμικού που προκαλείται από τις συνταξιοδοτήσεις αναμένεται να… χτυπήσει την πόρτα του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) εφόσον δεν καλυφθούν άμεσα και δεν ευοδωθούν οι ενέργειες της διοίκησης. Γνώστης των θεμάτων που απασχολούν την τοπική νοσηλευτική μονάδα είναι ο νέος διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννης Καρβέλης ο οποίος πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο ΓΝΑΑ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καρβέλης επισκεπτόμενος το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, έχει ήδη συναντηθεί με την διοικήτρια του νοσοκομείου Αιγίου Παναγούλα Μαμμή η οποία είναι διοικήτρια και στα δύο νοσοκομεία.

Ο ίδιος προχωρά σε περιοδεία σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα της Υγειονομικής Περιφέρειας καταγράφοντας τις ανάγκες που υπάρχουν και συνομιλώντας με διοικήσεις και προσωπικό, κάτι που, όπως ο ίδιος είπε στo “protionline.gr”, προτίθεται να κάνει και στο Αίγιο.

Ερωτηθείς από τo “protionline.gr” για την μέχρι στιγμής εικόνα που έχει, ο νέος ΥΠεάρχης, είπε: ΄΄Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις. Θα επιδιώξουμε την αναβάθμιση της λειτουργίας των νοσοκομείων με στοχευμένες προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη των ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και άλλων ειδών, προσβλέποντας με αυτό τον τρόπο πρωτίστως στην ασφάλεια των ασθενών και δευτερευόντως στην δημιουργία καλύτερων συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους΄΄.

Σημείωσε ακόμη πως η Υγεία είναι το μέγιστο αγαθό, λέγοντας: ΄΄Στο αγαθό αυτό επιβάλλεται να έχουν πλήρη προσβασιμότητα όλοι οι συμπολίτες μας και η πολιτεία από την πλευρά της να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους και ιδιαίτερη φροντίδα για τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού΄΄.

Ίδρυμα ξεχωριστής σημασίας…

Τόνισε ακόμη πως σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Υγείας, ενώ ερωτηθείς για το Νοσοκομείο Αιγίου, είπε: ΄΄Έχουμε την βούληση να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο του Αιγίου και επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας αλλά γιατί πρόκειται για ένα νοσηλευτικό ίδρυμα ξεχωριστής σημασίας δεδομένου ότι βρίσκεται σε κομβικό σημείο, πάνω στην εθνική οδό την οποία διασχίζουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες. Επίσης, λειτουργεί υποστηρικτικά και στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας και το έργο που παράγει είναι πολύ σημαντικό. Οραματιζόμαστε έτσι να το αναπτύξουμε αναλόγως΄΄.

Σε ό,τι αφορά τα ιατρεία του πρώην ΠΕΔΥ και την έλλειψη ειδικοτήτων, ο διοικητής τοποθετήθηκε υπέρ της ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με ενίσχυση της λειτουργίας των ΤΟΜΥ, κέντρων υγείας και της ενίσχυσης του δικτύου των συμβεβλημένων ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Για τον αξονικό τομογράφο του Γ.Ν.Α.Α. που τους τελευταίους μήνες έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ελλείψει προσωπικού, είπε πως έχουν προκηρυχθεί θέσεις τεχνολόγων. Οριακά λειτουργεί και η Παθολογική κλινική που διαθέτει μόνο τέσσερις Επιμελητές Παθολογίας, με τα κενά να καλύπτονται κάπως με ειδικευόμενους.

Συνταξιοδοτούνται οι δύο διευθυντές του Ακτινολογικού

Πάντως, το κυρίαρχο πρόβλημα της τοπικής νοσηλευτικής μονάδας που καλείται να επιλύσει η 6η ΥΠε είναι η αποδυνάμωση του Ακτινολογικού Τμήματος, δεδομένου ότι στο τέλος του έτους συνταξιοδοτούνται οι δύο διευθυντές κ. Βασιλόπουλος και Χατζηγιάννης, με αποτέλεσμα να μένει το τμήμα μόλις με δύο γιατρούς εκ των οποίων η μία είναι με μετακίνηση στο Αίγιο και ο άλλος είναι με απόσπαση από τα Καλάβρυτα. Αυτό σημαίνει πως εάν δεν καλυφθούν οι θέσεις των διευθυντών, θα υπάρχει αδυναμία εφημέρευσης και πραγματοποίησης υπερήχων… Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και πριν από έξι χρόνια φέρνοντας το νοσοκομείο σε οριακό σημείο.

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο οι υπέρηχοι καθημερινώς μπορεί να φτάνουν και τους πενήντα οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί εάν αυτές οι περιπτώσεις χρειάζεται να μεταβαίνουν στο Ρίο ή στο νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας»…

Έλλειψη υπάρχει επίσης και σε τεχνολόγους κι αυτός ο λόγος που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος.

Αναζήτηση λύσεων

Ερωτηθείσα από τo “protionline.gr” αναφορικά με το ενδεχόμενο να προκύψει πρόβλημα στην λειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος, η διοικήτρια κ. Παναγούλα Μαμμή είπε πως αυτό είναι γνωστό εδώ και δύο χρόνια, γι’ αυτό και η ίδια έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό, ΄΄«ξεθάφτηκαν» δύο θέσεις που είχαν… ακινητοποιηθεί, προκηρύχθηκαν και βρίσκονται στη φάση των κρίσεων, χωρίς να γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία. Επίσης, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί από την Υγειονομική Περιφέρεια επικουρικός ώστε να γίνονται μία με δύο εφημερίες την εβδομάδα για να λειτουργήσει και ο αξονικός τομογράφος΄΄.

Επιπλέον, η διοικήτρια έκανε γνωστό ότι υπάρχει σύμβαση για μαστογράφο για το Νοσοκομείο Αιγίου που πρέπει να λειτουργήσει.

Σημείωσε ακόμη πως υπάρχει ένδεια προσφοράς από ενδιαφερόμενους ακτινολόγους, ιατρικό και τεχνολογικό προσωπικό, ενώ γίνεται μία προσπάθεια να εξοικονομηθούν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και εκεί όμως δεν περισσεύουν.

΄΄Εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα και συνεχίζουμε διότι με τίποτα δεν πρέπει να χαθεί η εφημερία, ευελπιστούμε ότι κάποια από αυτές τις ενέργειες θα ευοδωθεί΄΄, κατέληξε.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr