background img
banner
banner

Λήγει σήμερα η έκτακτη ανάγκη

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Μπορεί η κατάσταση με τα απορρίμματα στην Αιγιάλεια να δείχνει πως έχει εξομαλυνθεί, δεν παύουν ωστόσο να αποτελούν «πονοκέφαλο» για την δημοτική αρχή. Η απόφαση κήρυξης της έκτακτης ανάγκης στον δήμο είχε… ημερομηνία λήξης και αυτή εκπνέει σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το αίτημα για οικονομική ενίσχυση του δήμου με σκοπό να αντεπεξέλθει στο τεράστιο βάρος της μεταφοράς τους στη Μακεδονία. Ενθαρρυντικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες ευαισθητοποιούνται γύρω από την ανακύκλωση!
Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Αιγιαλείας έχει καταθέσει αίτημα ανανέωσης της απόφασης για την έκτακτη ανάγκη, κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν, ωστόσο μέχρι χθες δεν είχε λάβει την παραμικρή απάντηση. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος είχε αποστείλει το αίτημα στην Περιφέρεια και από εκεί το αίτημα είχε διαβιβαστεί στο Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, ο οποίος τελικώς δεν απεφάνθη.

Δεν επηρεάζει τη μεταφορά στην Κοζάνη

Μάλιστα, η ανάγκη για συνέχιση κρίθηκε επιτακτική για να μπορέσει να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να μπορεί ο δήμος να προχωρά απρόσκοπτα στην απομάκρυνση των σκουπιδιών, χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούν οι διαγωνισμοί. Ερωτηθείς από τo “protionline.gr” ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος για το κατά πόσο ενδεχόμενη μη ανανέωση της έκτακτης ανάγκης μπορεί να σταματήσει την μεταφορά των απορριμμάτων της Αιγιάλειας στην Κοζάνη, ανέφερε πως ο δήμος δεν απειλείται από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Συγκεκριμένα, είπε πως για την μεταφορά στην Κοζάνη έχει υπογραφεί απόφαση που έχει αναρτηθεί στο ΦΕΚ, επομένως δεν σχετίζεται με το εάν ο δήμος θα παραμείνει σε έκτακτη ανάγκη ή όχι.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, που συνεδρίασε εκτάκτως, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την απόφαση του δημάρχου σχετικά µε την απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσίας: «Κατεπείγουσα παροχή υπηρεσιών μεταφοράς των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας (Α.Σ.Α.) προς το φοράς Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑ.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.) λόγω κατεπείγουσας ανάγκης».

«Ραντεβού» με την ανακύκλωση από την προσεχή Δευτέρα και στο Αίγιο!

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η τιτάνια προσπάθεια της αντιδημαρχίας Καθαριότητας για την καθιέρωση της ανακύκλωσης ανά περιοχή, με τα μέσα που ο δήμος σήμερα διαθέτει, με την προοπτική, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να καθιερώσει την ανακύκλωση στην πηγή.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει ο θεσμός «Ραντεβού» στις κοινότητες του δήμου, από την προσεχή Δευτέρα 21 Οκτωβρίου καθιερώνεται και στο Αίγιο καλύπτοντας μεγάλο φάσμα συνοικιών της πόλης! Όπως έκανε γνωστό ο κ. Καραΐσκος, το πρόγραμμα πρόκειται να γίνει γνωστό εντός των ημερών, ωστόσο είναι βέβαιο ότι το αυτοκίνητο της ανακύκλωσης θα βρίσκεται στο Αίγιο τρεις ημέρες την εβδομάδα και θα περνά από το «ραντεβού» στις συνοικίες από τις 2.00 το μεσημέρι ως τις 8.00 το βράδυ. ΄΄Θέλουμε να έρθει το «ραντεβού» στο Αίγιο σε λειτουργικές ώρες ώστε να εξυπηρετούνται και οι εργαζόμενοι΄΄, σημείωσε ο αντιδήμαρχος. Σε ό,τι αφορά τις κοινότητες, προς ικανοποίησή του, παρατήρησε πως η ανταπόκριση είναι άκρως θετική και οι ποσότητες που συγκεντρώνονται βαίνουν αυξανόμενες, γεγονός που φανερώνει πως οι δημότες έχουν αρχίσει να συμμετέχουν όλο και περισσότερο στην προσπάθεια.

Τέλος, σημείωσε ότι και στα χωριά θα γίνει αναπροσαρμογή του προγράμματος ώστε το αυτοκίνητο να περνά από περισσότερες κοινότητες, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους να συμμετέχουν ενεργά και να συνηθίσουν να ανακυκλώνουν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr