background img
banner
banner

Μετ’ εμποδίων η μεταφορά των σκουπιδιών εκτός έδρας

ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

‘‘Με νύχια και με δόντια‘‘ προσπαθεί ο Τομέας Καθαριότητας του δήμου Αιγιάλειας, να κρατήσει το δήμο καθαρό, από τη στιγμή που συμμαζεύτηκε η κατάσταση και πλέον τα σκουπίδια στους δρόμους δεν είναι καθημερινό φαινόμενο.

Ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, πέτυχε με τη διαπραγμάτευση να μειώσει το κόστος μεταφοράς στην Κοζάνη, ωστόσο μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση με τον νέο ανάδοχο του έργου της μεταφοράς των σκουπιδιών μας, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται αρρυθμία και σύμφωνα με πληροφορίες η μεταφορά έχει κολλήσει, δημιουργώντας μεγαλύτερη πίεση στη δημοτική αρχή.

Εντωμεταξύ λήγει στις 17 Οκτωβρίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται ο δήμος Αιγιάλειας και είναι επιτακτική η ανανέωση της για να μπορέσει να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να μπορεί ο δήμος να προχωρά απρόσκοπτα στην απομάκρυνση των σκουπιδιών, χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούν οι διαγωνισμοί.

Ο δήμαρχος έχει αποστείλει αίτημα στην Περιφέρεια και από εκεί το αίτημα έχει διαβιβαστεί στο Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βλέπει θετικά την όλη κατάσταση.

Τις αρρυθμίες με τη μεταφορά των σκουπιδιών στην Κοζάνη, η δημοτική αρχή προσπαθεί να τις ισοσκελίσει με τους ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας, που ένας – ένας ανοίγουν τις πόρτες τους στην Αιγιάλεια, με πρώτη τη Ναύπακτο. Βεβαίως υπάρχει και το αίτημα της έκτακτης χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 2,3 εκ ευρώ που έχει ζητήσει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος από τον Τάκη Θεοδωρικάκο, που θα δώσει ανάσα στο δημοτικό ταμείο και σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα ημερών να ξεκαθαρίσει, ελπίζουμε με θετική κατάληξη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr