background img
banner
banner

Μικρό ταμείο για το μέγεθος του δήμου

1.291.000 ευρώ παρέλαβε στο ταμείο του δήμου ο Θανάσης Παναγόπουλος και 1.347.000 ευρώ παρέδωσε, σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Περικλή Παπαγιαννακόπουλο.

Αυτό σαν αντίλογος σε όσα καταλόγισε ο νυν αντιδήμαρχος Δημήτρης Καλαμίδας, που μίλησε για αδυναμία να ανταποκριθεί το ταμείο στις πληρωμές το επόμενο διάστημα.

Βεβαίως, όταν ανέλαβε ο Παναγόπουλος το 2014, πάλι ο Καλαμίδας ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών, που ζει τη μέρα της Μαρμότας, αφού όσα παρέλαβε στο ταμείο, τόσα του άφησαν και λίγα παραπάνω.

Τότε είχε να αντιμετωπίσει τις διαταγές πληρωμής και τώρα τα σκουπίδια που είναι αρκετά αυξημένα, αν και όπως είπε ο Παπαγιαννακόπουλος, πάντα στον προϋπολογισμό έμπαινε ένα ποσό 1.2 εκ. ευρώ για μεταφορά.

Τώρα λείπει ένα εκατομμύριο αφού η προγραμματική σύμβαση με την Κοζάνη θα στοιχίσει συνολικά σχεδόν 2,2 εκ. ευρώ.

Το σίγουρο είναι ότι ένα “λογιστικό” ταμείο αυτής της τάξης, που δεν αυξήθηκε σε πέντε χρόνια διακυβέρνησης, είναι μικρό για ένα δήμο με προϋπολογισμό 43 εκ. ευρώ.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έδωσε έκτακτη επιχορήγηση 8,64 εκ ευρώ, εκ των οποίων τα 6,8 εκ ευρώ απορρόφησε η δημαρχία Θεοδωρακόπουλου και τα 1,8 εκ ευρώ η δημαρχία Παναγόπουλου για παλιές υποχρεώσεις, τα οποία δεν ήταν αρκετά για την εξυγίανση, βγαίνει το συμπέρασμα πως η αύξηση των εσόδων για το δήμο είναι μονόδρομος, αλλιώς θα παίζουμε κάθε τετραετία με το ένα εκατομμύριο ταμείο, που θα γίνεται καπνός την πρώτη του μήνα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΣΤΙΓΜΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr