background img
banner
banner

Νέα αποχώρηση Γούτου και ενστάσεις στην Αποκεντρωμένη

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας, για τον ορισμό προέδρων και μελών στα Νομικά Πρόσωπα, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Επιτροπές και Όργανα του δήμου, υπό τη σκιά της αποχώρησης της δημοτικής ομάδας της μείζονος μειοψηφίας που είχε προειδοποιήσει από την αρχή της συνεδρίασης, δια στόματος Χρήστου Γούτου, ότι αν επαναληφθεί η ίδια διαδικασία με τον ορισμό των αντιπροσώπων στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, όπου η παράταξη αγνοήθηκε, θα αποχωρήσει.

Γούτος: Θα αποχωρήσουμε πάλι αν…

“Ήρθα σε δύσκολη θέση όταν αποχώρησε η ομάδα μου στην προηγούμενη συνεδρίαση, λυπάμαι που έγινε στο πρώτο συμβούλιο. Η διαδικασία δεν έγινε σωστά, έγινε επικοινωνία με το ΥΠΕΣ και έβαλαν τα γέλια. Να πάρετε την απόφαση εκείνη για τον ΦΟΔΣΑ πίσω, για να μην αρχίσουν τα προβλήματα. Θα αποχωρήσουμε εάν επαναληφθεί το λάθος της διαδικασίας με τις επιτροπές”, είπε ο επικεφαλής της παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο”, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Ντίνο, να ζητά να δώσει ο Γούτος, διευθύνσεις και ονόματα, αφού ο ίδιος είχε μιλήσει με την προϊσταμένη του ΥΠΕΣ που ξεκαθάριζε πως θα γίνει ο ορισμός των Διοικητικών Συμβουλίων.

Ο πρόεδρος είχε ζητήσει από τις παρατάξεις της μειοψηφίας εντός πέντε ημερών να του γνωστοποιήσουν τα πρόσωπα που προτείνουν για συμμετοχή σε Νομικά Πρόσωπα και Δημοτικές Επιχειρήσεις και Επιτροπές, αφού ο νόμος δίνει τα 2/5 των μελών στις “λοιπές παρατάξεις”. Τα 3/5 προέρχονται από την παράταξη του δημάρχου.

Στην πρόσκληση Ντίνου, ανταποκρίθηκαν μόνο η επικεφαλής της “Ποιοτικής Αιγιάλειας” Βασιλική Ψυχράμη και ο επικεφαλής της παράταξης “Αιγιαλέων Πόλις-Νέα Πορεία” Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, που συμπορεύονται με το δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Ο Χρήστος Γούτος και οι επικεφαλής των παρατάξεων, “ΜΠΡΟΣΤΑ” Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος και “Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας” Αγγελική Κουρή, θεώρησαν υποβολιμαία την κίνηση Ντίνου, που έγινε με εντολή του δημάρχου, γιατί σύμφωνα με τη δική τους ερμηνεία η μειοψηφία έπρεπε να συνεννοηθεί κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ποιά πρόσωπα θα προτείνει, τα οποία θα ψήφιζε το συμβούλιο, αν δεν έβρισκαν κοινή συνισταμένη.

Οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης θεώρησαν ότι παρακάμφθηκαν όταν ο δήμαρχος  Δημήτρης Καλογερόπουλος ανακοίνωσε τη λίστα με τους προέδρους και τα μέλη των συμβουλίων, συμπεριλαμβάνοντας στα 2/5 δημοτικούς συμβούλους και μέλη από τις συνεργαζόμενες παρατάξεις μόνο, δηλαδή την “Ποιοτική Αιγιάλεια και την “Αιγιαλέων Πόλις-Νέα Πορεία”, ενώ τα 3/5 των μελών πήρε η δική του παράταξη “Αιγιάλεια Τώρα”.

Ο Γούτος αποχώρησε πάλι με την ομάδα, προαναγγέλλοντας ένσταση στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, κατά των αποφάσεων που άφησαν εκτός Διοικητικών Συμβουλίων τη δική του παράταξη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθούν ενστάσεις τόσο για τον ΦΟΔΣΑ όσο και για τα Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές του δήμου, στις οποίες δεν συμμετέχει η παράταξη “Αιγιάλεια Αύριο”.

Ο Παπακωνσταντινόπουλος και η Κουρή, έμειναν στο συμβούλιο, αλλά δεν συμμετείχαν στη διαδικασία, με τον πρώτο να καυτηριάζει τη στάση του δημάρχου, κάνοντας λόγο για νομικό ατόπημα.

Καλογερόπουλος: Υπάρχουν θέσεις για όλους, αλλά….

“Οδηγούμαστε στο χώρο της πτωματοφαγίας, όλοι πρέπει να βοηθάμε για το πολιτισμένο κλίμα και οι κουβέντες να γίνονται για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Περίμενα από τον κ. Γούτο να δείξει ανοχή, όπως έκαναν όλοι, στην αντιπολίτευση για τους νέους δημάρχους. Όλοι κατά το παρελθόν είχαν μια ανοχή. Ελπίζει ότι έτσι θα γίνει δήμαρχος, αλλά με φαρμακερά βέλη δε θα πετύχει το στόχο του. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η Αιγιάλεια είναι μία οικογένεια. Υπάρχουν θέσεις για όλους, όταν όμως το βάρος των προβλημάτων το σηκώνουν συγκεκριμένοι, αυτοί και θα τις καταλάβουν.”

Ο Γούτος όμως δεν συγκινήθηκε από την τοποθέτηση του δημάρχου, απάντησε “δεν μπορείτε να βγάζετε εκτός οργάνων την μεγαλύτερη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου”, σηκώθηκε και αποχώρησε μαζί με τους δέκα συμβούλους της παράταξής του.

Τώρα μένει να δούμε αν οι ενστάσεις τις οποίες θα καταθέσει θα έχουν τύχη, κρίσιμο ζήτημα για το κύρος της δικής του παράταξης, αλλά και της δημοτικής αρχής.

Με αυτά τα δεδομένα, ορίστηκαν από το δήμαρχο οι πρόεδροι και τα μέλη σε Νομικά Πρόσωπα, Δημοτικές Επιχειρήσεις και Επιτροπές με τις προεδρίες να καταλαμβάνουν: στη ΔΕΥΑ ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, στη ΔΗΚΕΠΑ η Μαρία Τσουκαλά, στο ΝΠΔΔ ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος, στο Λιμενικό Ταμείο ο Βασίλης Γ. Χριστόπουλος, στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εκπαίδευσης η Παναγιώτα Γκρέμου και στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εκπαίδευσης ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr