background img
banner
banner

Οι προτάσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. της Αιγιάλειας

ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΚΑΝΔΑΜΗ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην Αθήνα, η πανελλαδική Ολομέλεια των προέδρων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στο διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου για το επόμενο χρονικό διάστημα, αναφορικά με τα ζητήματα της Αξιολόγησης, των μη διορισμών και της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης της Εκπαίδευσης.
Παρούσα ήταν και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη, οι οποία από βήματος ανέλυσε τις θέσεις του Συλλόγου της, όπως προέκυψαν από τη Γενική Συνέλευση που είχε προηγηθεί δύο ημέρες πριν.

Συγκεκριμένα, η κ. Σκανδάμη τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να διεκδικήσουν: «Άμεσο διορισμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που απαιτούνται για την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων, τόσο στην Ειδική όσο και στη Γενική Αγωγή. Στήριξη του Ολοήμερου Σχολείου και με την επαναφορά του Υπεύθυνου δασκάλου. Μείωση του αριθμού των μαθητών σε αναλογία ένας Δάσκαλος/Νηπιαγωγός ανά 20 μαθητές. Αναγκαιότητα λύσης του κτηριακού προβλήματος σε Νηπιαγωγεία της Αιγιάλειας-Αύξηση δαπανών για τα κτηριακά ζητήματα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας. Επαναπροσδιορισμό του τρόπου διάθεσης των Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων που πλεονάζουν από τη Δευτεροβάθμια, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας να μην μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα».

Ακόμη, «θεσμοθέτηση Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικοτήτων, αποκλειστικά για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με σκοπό την αμεσότερη επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς, συνταξιοδοτικό ζήτημα: Όχι πάνω από τα 60 έτη οι εκπαιδευτικοί μέσα στην τάξη και μισθολογικό ζήτημα: αύξηση των μισθών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».
Τέλος, «επαναπροσδιορισμό ποινής για τους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές που δεν αποδέχονται υπηρεσία, πρόταση για την εκπόνηση σχεδίου αξιολόγησης που θα εκπονήσει η ΔΟΕ ,έτσι ώστε να μην επιβληθεί στους εκπαιδευτικούς το μέτρο, χωρίς τη συμμετοχή τους καθώς και θεσμική τοποθέτηση σχολικών βοηθών –επιστατών στις σχολικές μονάδες».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr