background img
banner
banner

Ο Νεκτάριος Νικολάου συμπληρώνει δύο δεκαετίες στο χώρο του τραγουδιού | ΦΩΤΟ

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η Αιγιάλεια έχει παράδοση στον καλλιτεχνικό χώρο και ιδιαίτερα σε εκείνον της μουσικής και του τραγουδιού, αρκετοί είναι οι καλλιτέχνες που ψυχαγωγούν τον κόσμο σε μαγαζιά της περιοχής και όχι μόνο, έχοντας το δικό τους πιστό κοινό που τους ακολουθεί όπου εμφανίζονται. Σήμερα φιλοξενούμε τον Νεκτάριο Νικολάου, ο οποίος σίγουρα αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση στο χώρο του τραγουδιού και της νυχτερινής διασκέδασης αφού καταφέρνει να συνδυάζει ιδανικά τρεις μεγάλες του αγάπες. Το τραγούδι, το ψάρεμα, που αποτελεί το αγαπημένο του χόμπι και φυσικά το έτερο επάγγελμά του, στον κλάδο της μεταφοράς καθώς είναι ιδιοκτήτης εταιρίας Εθνικών και διεθνών μεταφορών. Διαθέτει επίσης και πτυχίο μηχανολόγου. Ο Νεκτάριος Νικολάου γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας στις 6 Οκτωβρίου 1976, η καταγωγή του είναι από τα Καλάβρυτα αλλά μεγάλωσε και ζει στο Αίγιο.

Νεκτάριε, πως καταφέρνεις και τα συνδυάζεις όλα αυτά και με το τραγούδι πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι επαγγελματικά;

Σίγουρα δεν είναι εύκολο γιατί απαιτούν πολύ χρόνο αλλά αν κάτι το αγαπάς, βρίσκεις τον τρόπο να το κάνεις. Ξεκίνησα να τραγουδάω στα 20 μου χρόνια και δουλεύω επαγγελματικά τα τελευταία 18 χρόνια περίπου. Έχω τραγουδήσει με αρκετά σχήματα, όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Στην Ηγουμενίτσα, στο “Μαροκέν live”, στην Κόρινθο, στο Αίγιο κυρίως στο “Καπηλειό” αλλά και σε άλλα μαγαζιά, στην Πάτρα στα “Λαδάδικα “ κλπ. Φέτος θα βρίσκομαι εδώ στην πόλη μου, πρώτα ο Θεός, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Με τον Νίκο Καγιόπουλο

Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και ποιον τραγουδιστή θαύμαζες από μικρός;

Από μικρός είχα πολλά μουσικά ακούσματα και τραγουδούσα στις παρέες, πάντα λαϊκά τραγούδια, κυρίως του μεγάλου Στέλιου Καζαντζίδη που ήταν το ίνδαλμά μου. Ο Στελάρας όπως τον αποκαλούμε οι φίλοι και θαυμαστές είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στο ελληνικό τραγούδι, μια κατηγορία από μόνος του. Λέω είναι και όχι ήταν γιατί η τεράστια φωνή του ζει μέσα από τα τραγούδια του και θα συνεχίσει να συναρπάζει και τις επόμενες γενιές. Φυσικά θαύμαζα και θαυμάζω και άλλους τραγουδιστές και μουσικούς αφού η Ελλάδα έχει βγάλει μεγάλους καλλιτέχνες, αλλά ο Στέλιος Καζαντζίδης είναι είδωλο.

Έχεις ασχοληθεί και με τη δισκογραφία τελευταία. Μίλησέ μας για τα τραγούδια και τους συντελεστές.

Ναι, τα τελευταία δύο χρόνια ασχολήθηκα με την δισκογραφία και ήταν κάτι που ήθελα να το κάνω ενώ με παρότρυναν και κάποιοι φίλοι. Τα τραγούδια μου που έχουν κυκλοφορήσει είναι το “γύρνα πίσω”, “χαλάλι σου” και “ήρωας ήμουν”. Oι συντελεστές των τραγουδιών είναι:

  • “Γύρνα πίσω” – Μουσική: Γιώργος Γιαννικόπουλος, Στίχοι: Μάνος Μακρίδης, ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: Orange Studio και Μουσικοί : Πλήκτρα Κωνσταντίνος Αβραμόπουλος, Βιολί Βαλάντης Θεοδωρόπουλος, Κιθάρες, πλήκτρα, δεύτερη φωνή: Γιαννικοπουλος Γιώργος
  • “Χαλάλι σου” – Μουσική: Γιώργος Γιαννικόπουλος, Στίχοι: Μάνος Μακρίδης, Σαξόφωνο: Αριστομένης Ράλλης, Τρομπέτες: Νίκος Ράλλης, Κιθάρες, πλήκτρα, δεύτερη φωνή: Γιαννικόπουλος Γιώργος, Ενορχήστρωση/Προγραμματισμός: Γιώργος Γιαννικόπουλος, Ηχογράφηση/Μίξη/Mastering:Orange Recording Studio, Μουσική : Γιαννικόπουλος Γιώργος
  • “Ήρωας ήμουν” – Στίχοι: Φραγκούλης Δημήτρης, Ενορχήστρωση : Γιαννικόπουλος Γιώργος, Βιολί: Χατζόπουλος Κώστας, irish Bouzouki – Μπάσο – Κιθάρες: Γιαννικόπουλος Γιώργος, Filming: Τσουραμάνης Τηλέμαχος.

Με τον Αντώνη Σπηλιόπουλο

Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη διασκέδαση;

Η κρίση έφερε μαζί της την τελευταία δεκαετία εκτός από ανατροπές, νέες τάσεις γύρω από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση στον χώρο της μουσικής, αλλά και μικρότερους χώρους και καλύτερες τιμές. Από την άλλη και το κοινό άλλαξε. Έγινε πιο επιλεκτικό και σε πολλές περιπτώσεις πιο απαιτητικό. Για τις αμοιβές των καλλιτεχνών βέβαια καλύτερα να μη το συζητήσουμε, αφού δεν έχουν καμία σχέση με παλαιότερες εποχές. Όπως και οι εμφανίσεις που πλέον είναι περιορισμένες και κυρίως γίνονται Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων. Ελπίζουμε ότι σταδιακά θα βγούμε από την κρίση και θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Για όλους τους Έλληνες.

Πόσο εύκολο είναι για ένα νέο καλλιτέχνη να προωθήσει την δουλειά του;

Είναι πολύ δύσκολο. Όταν υπάρχει ένας τόσο μεγάλος ανταγωνισμός και οι δισκογραφικές δεν βοηθάνε πλέον καθόλου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Το μόνο καλό βέβαια που μας έχει μείνει είναι το διαδίκτυο, το οποίο μας βοηθάει πάρα πολύ να φτιάξουμε τους δικούς μας πυρήνες, τον δικό μας κόσμο. Από εκεί και πέρα το πόσο καλός είσαι θα φανεί από την αποδοχή που θα έχεις.

Θα πήγαινες σε talent show;

Με τίποτα! Θεωρώ ότι τα talent show είναι η τελευταία λύση. Πιστεύω πως πρέπει πρώτα να παλέψεις, να αγωνιστείς, να δεις πως είναι να συνεργάζεσαι με τους μουσικούς και με κάποιους άλλους ανθρώπους, να κάνεις live εμφανίσεις, να κλείνεις δουλειές σε μαγαζιά, να νιώθεις άγχος για το αν θα έχει κόσμο. Στο talent show θα το πω ωμά, προχωράνε μόνο τα βύσματα. Θα σου πουν την γνώμη τους κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι είναι μόνο τέσσερις -πέντε ενώ έξω θα απευθυνθείς σε χιλιάδες ανθρώπους.

Με τον Δημήτρη Ρέστα

Ετοιμάζεις κάτι δισκογραφικά το επόμενο διάστημα;

Είμαστε μία ομάδα που έχουμε άριστη χημεία και συνεργασία μεταξύ μας και τα τρία προηγούμενα τραγούδια άρεσαν στον κόσμο. Φυσικά και θα συνεχίσουμε και πιστεύω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμο το επόμενο τραγούδι. Να προσθέσω, ότι ο Δημήτρης Φραγκούλης είναι ένας γνωστός και καταξιωμένος στιχουργός, όπως άλλωστε όλοι οι μουσικοί με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Απλά αναφέρω τον Δημήτρη επειδή έχει γράψει τραγούδια για πολύ γνωστούς καλλιτέχνες όπως είναι ο Γονίδης, ο Σφακιανάκης, ο Μακρόπουλος και άλλοι. Υπομονή λοιπόν μέχρι τα Χριστούγεννα και πιστεύω ότι και το νέο τραγούδι θα αρέσει στον κόσμο.

Με τον Θανάση Βουτσά

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr